Annonce
Horsens

Nu er Frederikke færdig med at være skydeskive

Frederikke Rasmussen (i midten) har fået to kolleger på målmandsposten til den nye sæson, Stephanie Andersen fra Silkeborg og Claudia Rompen, der har meldt sig klar igen. Foto: Charlotte Adsbøl.
- Folk tænkte, at HH havde en elendig målmand, når der blev scoret over 30 mål hele tiden, siger Frederikke Rasmussen. Nu er hun en af landets fem bedste målmænd.

Horsens: - Folk tænkte "De må have en elendig målmand, når der ryger 30 mål i kassen hele tiden". Det var mentalt hårdt.

Frederikke Rasmussen, ærkekøbenhavner, har taget hul på sin femte sæson som målmand i Horsens HK. Hun er bare 22 år og den næstyngste i hele truppen, men har taget springet op som en af Danmarks fem bedste målmand. Hun er et af de trumfkort, der gør HH til potentiel favoritdræber i den kommende ligasæson.

Frederikke er en af landets fem bedste målmænd i dag - men hun har aldrig været på et udvalgt hold.

Annonce

Sidste sæson var forfærdelig. I efteråret var hun skydeskive bag et ikke eksisterende forsvar. Forsvarsspillet var en joke. Frederikke fik aldrig en ærlig chance. Ofte stod hun alene med skytterne, og modstanderne scorede mange mål på hurtige opløb.

- Det var ikke sjovt for mig, indrømmer hun.

Men hun tog det uden at kny. Hendes forældre bor stadig i København, men tager hver eneste gang turen til Horsens for at se datteren i aktion. Det var med til at holde humøret oppe.

Nu er hun truppens humørbombe sammen med Emily Baunsgaard.

Skidt sæson

I sidste sæson blev hun skadet, og hollandske Claudia Rompen var langtidsskadet med hjernerystelse, fordi hun var blevet ramt i hovedet. HH hentede Rikke Schmidt fra Kolding som veteran. Det gav lyse øjeblikke i HH-målet, men rigtig godt blev det først til sidst.

Nu er der normale tilstande med Frederikke Rasmussen, Claudia Rompen og Stephanie Andersen.

Claudia Rompen skal lige finde sig selv oven på hjernerystelserne, og hun må leve med risikoen for at blive skudt i hovedet igen.

Stephanie Andersen har født to børn, siden hun spillede tophåndbold i Silkeborg, så hun har noget rust, der skal bankes af.

Frederikke Rasmussen er førstemålmand.

- Jeg koncentrerer mig om mine egne præstationer. Hvis jeg står dårligt, ved jeg, at jeg skal rejse mig med det samme. Det er mit ansvar - og kun mit. Jeg har ikke brug for at blive skiftet ud for at sunde mig, siger Frederikke Rasmussen.

Annonce

Forsvaret

- Jeg er sikker på, at det har været med til at gøre mig stærk. Det har også styrket mig, at jeg nu har fået et forsvar. Vi har ikke spillet så meget sammen endnu, så jeg tør satse på, at de dækker den ene side af målene. Skytterne er så dygtige, at de udnytter dette, og vi har ikke fået alle aftaler på plads, siger Frederikke Rasmussen.

- Jeg har tidligere været en af tre målmænd, nemlig da jeg spillede som ungdomsspiller i FC Midtjylland. Der er fordele og ulemper ved alt, siger hun. Jeg har vænnet mig til, at det er mig, der skal vogte målet.

- Jeg tror på en god sæson, men jeg er ikke så vild med, at vi starter mod København. Vi står meget dårligt netop til dem, og deres træner Claus Mogensen finder altid på et eller andet. Vi fik store klø af københavnerne, både i København og hjemme. Jeg tror meget mere på, at vi kan slå de danske mestre fra Esbjerg. De er nok sure over, at vi slog dem i sidste sæson, men jeg tror, vi kan gøre det igen, når de nu har mistet deres hollandske stjerne Estavana Polman.


Viborg, Odense, Esbjerg, Herning-Ikast, Nykøbing Falster og København er de seks store hold i ligaen, men vi skal nok skabe jævnbyrdige kampe mod dem og overraskelser indimellem.

Frederikke Rasmussen


Annonce

Hverdagen

Frederikke Rasmussen er single. Hun bor i Horsens, men tager ofte til Aarhus for at være sammen med tidligere holdkammerater. Hun keder sig ikke i hverdagen.

- Jeg har fået alletiders job, hvor jeg kan arbejde, når jeg har tid. Håndbolden kommer i første række. Mit job handler om haveteknik. Det hele styres på computeren, og jeg kan arbejde hjemmefra, så jeg keder mig aldrig, siger hun.

Tidligere var hun lærervikar i Hedensted. Frederikke er en dynamisk kvinde med krudt i. Hun er ikke typen, der keder sig. Og så er der de mange besøg af forældrene. Moderen brænder for håndbold, faderen er hendes gamle træner, og de nyder turene til Horsens, selv om det er blevet ensformigt med de mange jyske hold i ligaen.

Annonce

De seks tophold

- Viborg, Odense, Esbjerg, Herning-Ikast, Nykøbing Falster og København er de seks store hold i ligaen, men vi skal nok skabe jævnbyrdige kampe mod dem og overraskelser indimellem, siger Frederikke Rasmussen.

Hun er uforbederlig optimist - og hun er færdig med at blive skudt i sænk.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

HH Elite

Serbisk eks-landsholdsspiller bankede det yderste lag rust af i HH Elites storsejr: - Jeg kan give meget, meget mere

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Nye våben har bremset 300 mulige stråmandsdirektører

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Annonce