Annonce
Erhverv

Nu åbner nyt maskin-mekka for havefolket

Moorlands på Sillebjergvej i Brædstrup er en ny butik med motorsave og al den slags grej på hylderne. Her er det chefen Thomas Møller, der svinger saven. Foto: Søren E. Alwan
Moorlands Outdoor Equipment løfter arven efter Brædstrup Mini Motor og Jøla. Ny butik er åbnet på Sillebjergvej 4.

Brædstrup: Ikke så få i Brædstrup-området har gennem længere tid sukket efter et sted, hvor de kunne få serviceret deres havemaskiner såsom motorsave, hækkeklippere og lignende.

Da maskinforretningen Jøla A/S i Brædstrup og dens mini-motor-afdeling gik konkurs i juni, opstod der et stort hul på markedet i lokalområdet. Men nu løfter et andet firma arven efter Jøla.

Det er landskabs-entreprenørfirmaet Naturbyg DK på Sillebjergvej 4 i Brædstrup, der har oprettet søsterselskabet Moorlands Outdoor Equipment. Og hvor Naturbyg DK udelukkende tager sig af større anlægsopgaver, er Moorlands Outdoor Equipment en butik, hvor såvel privatkunder og erhvervskunder som håndværkere er velkomne.

Annonce
Heldigvis kan vi se en tendens til, at flere gerne vil have tingene repareret.

Henning Klemmensen, mekaniker

Kendt mekaniker

Moorlands er en forretning med motorsave, trimmere, haveredskaber, arbejdstøj med mere, og midt i den nyindrettede butik arbejder en mekaniker, der i mange år har været en populær skikkelse blandt de lokale have-ejere - nemlig Henning Klemmensen.

Han blev helt tilbage i 1991 ansat i Brædstrup Mini Motor - og da butikken lukkede i 2014, fulgte Henning Klemmensen med over i Jølas nye mini-motor-afdeling.

Den fik imidlertid kun fem års levetid og lukkede som tidligere nævnt i juni, men Henning Klemmensen var rådsnar og ringede til Thomas Møller, chefen for Naturbyg DK. Den samtale blev så startskuddet til, at Thomas Møller og hans kolleger oprettede Moorlands Outdoor Equipment, og nu er den nye butik med tilhørende værksted åbnet, og Henning Klemmensen er i fuld sving med at reparere motorsave.

Henning Klemmensen er glad for, at han kan fortsætte sit arbejde med at reparere de nyttige havemaskiner. Han er nemlig ikke begejstret for, at markedet har været presset af internettet og en "brug og smid-væk"-kultur.

- Heldigvis kan vi se en tendens til, at flere gerne vil have tingene repareret. Især de unge går ind for genbrug og kvalitet, siger han.

Værksted på matriklen

Ved at oprette det nye søsterselskab har Thomas Møller opnået to ting: Dels kan han være sikker på, at der vil være kunder til det udstyr, som Moorlands Outdoor Equipment sælger og servicerer - og dels har hovedfirmaet Naturbyg DK med et snuptag fået et værksted på matriklen og er dermed blevet "selv-servicerende" på udstyrsfronten:

- Vores medarbejdere i Naturbyg bruger jo også motorsave og mange andre maskiner, når de udfører deres opgaver, og vi havde et stort behov for et værksted til servicering. Samtidig kan vi jo vise, at de maskiner, som vi sælger i Moorlands, er nogle, som vi selv bruger og stoler på - det er kvalitet, siger Thomas Møller.

Moorlands Outdoor Equipment har fået forhandlingsret til motorsavs-mærkerne Husqvarna og Stihl. Der er også arbejdstøj, sikkerheds-sko og udendørs fodtøj at finde i butikken, og på længere sigt kan det være, at Moorland Outdoor Equipment udvider sortimentet yderligere.

Den nye butik og værkstedet er som nævnt allerede åbnet, men tilblivelsen af Moorlands Outdoor Equipment bliver markeret med åbent hus-arrangementer både 8. og 9. november på Sillebjergvej 4.

Mekaniker Henning Klemmensen spiller en central rolle. Det er nemlig ham, der reparerer de motoriserede maskiner. Henning Klemmensen har tidligere været ansat i Brædstrup Mini Motor og Jøla. Foto: Søren E. Alwan
Rainer Grundies fra Moorlands ifører sig her noget arbejds- og regntøj, der også er at finde i butikken. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Annonce