Annonce
Erhverv

Mindre overskud i Kelsen Group

Kelsen Group tjente ikke helt så meget på småkagerne som i det foregårende regnskabsår. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Småkagevirksomhed gik lidt ned i omsætning og indtjening.
Annonce

Nr. Snede: Kelsen Group A/S i Nørre Snede, en af verden førende producenter af småkager (butter cookies), oplevede en nedgang i overskuddet i det seneste år. Det fremgår af regnskabet for 2018/19, som firmaet, der ledes af adm. direktør Brian Rønsholdt, netop har registreret hos Erhvervsstyrelsen.

I det seneste år er overskuddet faldet fra 111,6 millioner til 71,4 millioner kroner før skat. I ledelsesberetningen omtales resultatet dog som tilfredsstillende. Årets resultat er påvirket af faldende nettoomsætning, stigende råvarepriser, og valutakursudsving, fremgår det af beretningen.

Omsætningen er skrumpet lidt fra 1,0 milliarder kroner året før til 943,2 millioner kroner i det seneste regnskab - en nedgang på -7,11 procent.

Virksomhedens bruttofortjeneste er gået ned fra 199,1 millioner i det foregående regnskabsår til 155,9 millioner kroner i det seneste regnskab.

Sidste år steg egenkapitalen i firmaet fra 511,3 millioner til 567,0 millioner kroner.

Kelsen Group var tidligere var ejet af Campbell Soup Company, men blev 23. september 2019 opkøbt af det Ferrero-ejede selskab CTH Invest S.A.

Som følge af overtagelsen er det besluttet at omlægge regnskabsåret til 1. september – 31. august, så Kelsen Group fremover følger regnskabsåret i CTH Invest. S.A. Ændringerne er gældende for det kommende regnskabsår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce