Annonce
AC Horsens

Millionbeløb på vej til AC Horsens: Transfersaga ser ud til at få sin ende

Kasper Junkers bønner er blevet hørt. Han får lov til at forlade Bodø/Glimt for at fortsætte i japansk fodbold. Foto: REUTERS/Daniele Mascolo
Transfer-sagaen med Kasper Junker ender med, at angriberen skifter til japansk fodbold

Horsens: Der kan udgives en tyk bog med de historier, der er blevet skrevet om den tidligere AC Horsens-angriber Kasper Junkers kvaler i de seneste måneder.

Angriberen lavede mål på samlebånd for Bodø/Glimt. Det fik en stribe klubber til at melde sig på banen. Der har været rygter om klubber fra Italien og Tyrkiet, men det er alt sammen endt i ingenting til Kasper Junkers og hans agents store frustrationer.

Men nu ser det ud til, at historien får en afslutning efter en ny omgang dramatik. Senest forlod Kasper Junker Bodø/Glimts træningslejr i Spanien i protest over, at den norske klub nu havde afvist et bud fra Japan.

Det kunne ikke ende med andet end et brud mellem parterne, selv om Bodø/Glimt afviste at sælge tæt på turneringsstarten.

Men nu skulle det være tæt på. I følge Avisa Nordland er Kasper Junker taget til Holland for at gennemgå et lægetjek i Feyenoord. Han kan ikke nå til Tokyo og Urawa Red Diamonds, inden transfervinduet lukker 2. april.

Bodø/Glimt og japanske Urawa Red Diamonds skulle være enige om en handel.

Annonce

Videresalgsklausul

Undervejs har AC Horsens fulgt interesseret med fra sidelinjen. Det skyldes, at klubben fik indføjet en videresalgsklausul i handlen, da Kasper Junker blev solgt til Bodø/Glimt.

Den er ifølge Folkebladets oplysninger på 12,5 procent. Der tales om en transfersum på Kasper Junker på 15 millioner kroner.

Selv om AC Horsens' salgspris skal trækkes fra, inden der skal afregnes procenter for videresalget, ender det med, at AC Horsens får et beløb på den gode side af en million.

I AC Horsens' nuværende situation i bunden af Superligaen er det en kærkommen ekstraindtægt.

Kasper Junker blev i sin tid solgt med tab til Bodø/Glimt, men nu ender det formentlig med at blive en forretning, der løber rundt.

AC Horsens kan også se frem til at få en ekstra indtægt fra en videresalgsklausul på  Sivert Heltne Nilsen. Han blev solgt af Elfsborg til Waasland-Beveren 4,5 millioner kroner.

Annonce

Håb om større indtægter

AC Horsens har tidligere haft store transferindtægter. Alene salget af Jeppe Kjær sidste år indbragte 13 millioner kroner.

I denne sæson bliver tallene væsentligt mindre. Tidligere er Michael Lumb solgt til Brøndby, ligesom Peter Therkildsen skiftede permanent til Haugesund.

De to salg har dog ikke indbragt AC Horsens mere end et beløb i omegnen af en halv million kroner, men pengene fra Kasper Junkers kommende skifte og Sivert Heltne Nilsens klubskifte kan AC Horsens trods alt allerede nu konstatere, at 2021 har indbragt de første par millioner i transferindtægter.

Den helt store gevinst kan komme, hvis Mads Juel Andersen eller Mads Bech bliver solgt. De har begge stor succes i henholdsvis Barnsley og Brentford.  Her vil det igen være videresalgsklausuler, der vil kaste penge af sig til AC Horsens.


AC Horsens kan trods alt allerede nu konstatere, at 2021 har indbragt de første par millioner i transferindtægter

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce