Annonce
Horsens

Million-bevilling til bro på Nordhavnen: Plads til både, grillhygge og statue af Vitus Bering

Tankskibspieren på Nordhavnen skal totalrenoveres. På den ene kunstige "ø" skal der efter planen placeres en statue af Vitus Bering, mens der er lagt op til rekreativ hygge på den anden. Arkivfoto: Morten Pape
Den forfaldne bro ved Havnefronten skal totalrenoveres. Til næste forår vil der være 14 nye bådpladser langs broen, og på øerne gøres der plads til rekreativt ophold og en kommende statue af Vitus Bering.

Horsens: Horsens Byråd har bevilget 2,2 millioner kroner til en renovering af den såkaldte tankskibspier, en bro med to "øer", der ligger på Nordhavnen ud for boligbyggeriet Havnefronten.

Broen har i mange år levet en stille tilværelse og har fået lov til at forfalde, men nu skal den totalrenoveres og være en aktiv del af livet på havnen.

Broen har to øer, hvor den længst mod øst er planlagt til at skulle rumme en skulptur af Vitus Bering, mens der på den anden skal være grill og bænke, så den kan bruges rekreativt af horsensianerne.

Annonce

Langs broen etableres derudover 14 nye bådpladser, der vil være åbne for alle i kommunen, men som kunne være særligt interessante for de nye beboere på Havnefronten, lød det fra Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, på byrådsmødet forleden.

Tankskibspieren ses her midt på kortet. Bag broen er der lige nu gang i byggeriet af tredje etape af boligkomplekset Havnefronten. Kort: Horsens Kommune

Finansieringen af en kommende Vitus Bering-statue er endnu ikke på plads, men formanden for det nedsatte Vitus Bering-udvalg, Esben Hedeager (K), glædede på samme byrådsmøde over bevillingen til renoveringen af broen.

- Jeg er glad for, at vi i udvalget ikke skal skaffe pengene selv, og placeringen er en af de favorit-placeringer, vi har haft fra starten. Man kommer til at tænke på Frihedsgudinden, og jeg tror, at interessen vil være endnu større, når statuen er placeret herude, sagde han.

Lavere og bredere

Renoveringen omfatter, at broen gøres lavere, så den kan bruges til havnepladser. Samtidig etableres der et nyt og bredere brodæk, med en bredde på to meter, så broen bliver sikker for besøgende, som vil ud på de to "beton-øer" for enden af pieren.

Man kommer til at tænke på Frihedsgudinden, og jeg tror, at interessen vil være endnu større, når statuen er placeret herude.

Esben Hedeager (K), formand for Vitus Bering-udvalget

Renoveringen af tankskibspieren finansieres af et økonomisk mellemværende mellem Horsens Marina og Horsens Kommune.

Det er forventningen, at renoveringen kan sættes i gang i dette efterår, så de nye bådpladser er klar i foråret 2022.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce