Annonce
HH Elite

Massons skade blev hendes held: Ung HH Elite-keeper suger til sig i slutspillet og har holdets bedste redningsprocent - i fem kampe

18-årige Mathilde Bidsgaard nuppede et straffekast og fremtvang en forbier, da HH Elite tabte 25-27 til Silkeborg-Voel KFUM i weekenden. Foto: Ole Nielsen.
18-årige Mathilde Bisgaard fra Horsens HK er den seneste i rækken af ungdomsspillere, som har grebet chancen for at vise sig frem på førsteholdet. Dét med flotte aktioner i kampene mod Herning-Ikast Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM.

Horsens: Hun modtog kampens største bifald, da bundrutinerede Ann Grete Nørgaard ellers først havde fanget hende med vægten på det forkerte ben og resolut sendte sit straffekast i modsatte side af målet.

"Arh..", lød det. 18-årige Mathilde Bisgaard ærgrede sig allerede højlydt, men fik med en lynhurtig refleksredning i den anden retning det yderste af fingerspidserne på bolden.

Vild jubel fra tilskuerrækkerne i Forum Horsens, som efterhånden er blevet vant til og tager sig godt af HH Elites unge aspiranter. Den liste er 18-årige Mathilde Bisgaard godt i gang med at skrive sig ind på.

Annonce

Fem kampe for ligaholdet i denne sæson. De to af dem i holdets seneste to slutspilskampe mod Herning-Ikast Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM.

- Det er vildt fedt med tilliden - både fra Jan og Sando. At de stoler på, at jeg kan gøre en forskel. Jeg har prøvet virkeligt bare at fyre den af og give alt, hvad jeg har, siger Mathilde Bisgaard, som har fået chancen, fordi Chana Masson har siddet ude med en hjernerystelse.

Selvom det blot er blevet til cirka et kvarters spilletid og momentvise indhop på straffekast i de to kampe, har bundlinjen lydt på imponerende 45 og 33 i redningsprocent for Bisgaard. Til sammenligning stod de to nu forhenværende reservekeepere, Stephanie Andersen og Frederikke Mono Rasmussen, med 21 og 30 procent i to og 13 kampe tidligere på sæsonen.

- I de to kampe har jeg haft en virkelig god makker i Emily (Stang Sando, red.). Vi ser utroligt meget video sammen, og hun er dygtig til at hjælpe mig med, hvordan jeg skal stå på min måde. Alle målmænd har jo deres egen stil, siger Mathilde Bisgaard.

Stadig et stykke til førsteduoen

Den talentfulde årgang 2002/2003 hos Horsens HK er i indeværende sæson blevet rykket tættere på og omkring ligaholdet, HH Elite, hvilket desuden har budt på seniordebut til netop Bisgaard og både Freja Hauge, Cecilie Lindgaard, Sofie Simonsen og Maria Jensen.

Også Maria Højgaard var udset til at skulle vikariere på førsteholdet i foråret, men blev skadet mod slutningen af 2021.

HH Elite-Herning-Ikast Håndbold

Fredag står HH Elite og Herning-Ikast Håndbold overfor hinanden i den fjerde kamp i pulje 2 i kvindeligaens slutspil. 11 dage efter det seneste indbyrdes møde.

Det stod i Ikast, hvor gæsterne fra Horsens spillede sig inden for rækkevidde af sejren i opgørets sidste kvarter efter en første halvdel af kampen med Herning-Ikast i førersædet.

Med 27-29-nederlaget i den kamp - og den følgende mod Silkeborg-Voel KFUM - lyder bundlinjen på HH Elites slutspilskonto fortsat på ét enkelt point. Og skal holdet gøre sig nogen som helst forhåbninger om at holde liv i den snævre matematiske mulighed for en semifinaleplads, er kravet en sejr fredag.

- Der er stadigvæk seks point at spille om. Opgaven er at finde fornyet energi til kampen (mod Herning-Ikast Håndbold, red.) - så må vi se, hvordan det ser ud efter den, sagde Jan Leslie efter weekendens kamp.

Han og spillerne behøver til gengæld ikke skele langt tilbage for at finde en succesformular mod Herning-mandskabet, som man slog 20. marts i en grundspilskamp i Forum Horsens. 

I den kamp blev Laura Damgaard topscorer med otte mål, mens bagspiller-kollegaerne Nina Dano og Kristin Thorleifsdóttir viste fremgang i seneste indbyrdes møde med seks og fem mål. Kan HH Elite få alle tre til at præstere på samme niveau fredag, er tegningen på plads til et godt resultatet.

Nok er ingen af de nævnte endnu fuldgode erstatninger for seniorspillerne hos HH Elite, men i begrænsede minutter ad gangen, har de allerede bevist, at de kan bidrage:

Som Sofie Simonsen og Maria Jensen gjorde med to knaldvigtige mål før pausen mod Aarhus United. Eller som Mathilde Bisgaard mod Herning-Ikast Håndbold, hvor hun med seks redninger på 12 minutter gav HH-truppen fornyet håb om at kunne vende kampen.

Hvor langt er Bisgaard fra de to andre keepere?

- Der er et godt stykke. Men hun er ung og meget ambitiøs og har stået rigtig godt i år på ynglingeholdet, siger cheftræner Jan Leslie.

Om Mathilde Bisgaard igen får spilletid, når HH Elite fredag møder Herning-Ikast Håndbold i slutspillet fjerde runde, kommer til at afhænge af tilstanden hos 43-årige Chana Masson, som fortsat udgør halvdelen af den klokkeklare førsteduo mellem stængerne.

Med brasilianerens dåbsattest in mente, er der dog god grund til at tro, at Bisgaard i den kommende sæson kan spille sig til endnu flere minutter i ligaregi.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med "ekstra cheese". Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce