Annonce
Danmark

Maria gik til dans i 13 år: Kunne ikke lade sig gøre uden hjælp fra forening for udsatte børn

Broen hjalp Maria med betaling af både kontingent og danskesko i de 13 år, hun gik til disko, hiphop, showdans og standard/latin-dans. Foto: Asbjørn Sand/Ritzau Scanpix
Maria Skov Christensen drømte som barn om at gå til dans. En drøm, der ikke kunne gå i opfyldelse på grund af familiens økonomi. Foreningen Broen hjalp derfor med at betale hendes kontingent. Det kom der 13 års dans ud af.

Støtte: 21-årige Maria Skov Christensen fra Horsens var seks år, da hun begyndte at drømme om at gå til dans i sin fritid. Hendes forældre var skilt og med to økonomier, der hver især skulle forsørge tre børn, kunne det ikke lade sig gøre at finde penge til det.

Det fik en pædagog på Marias skole hurtigt lavet om på. Hun introducerede Marias mor til foreningen Broen, der hjælper udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

Derfra gik det stærkt. Broens lokalafdeling i Horsens dækkede betalingen af hendes kontingent, så hun kunne starte til dans. Lige som hun havde drømt om.

Annonce

Drømmen blev hurtigt til en passion for Maria, som både trænede disko, hiphop og showdans to gange om ugen og ofte stillede op i turneringer i weekenderne.

Senere startede hun også til standard/latin-dans og Broen hjalp hende indimellem med at købe nye dansesko.

- Dansen var hele mit liv. Derfor har det også betydet al verden, at Broen hjalp mig og gav mig muligheden, fortæller Maria.

En del af fællesskabet

Udover muligheden fulgte også venskaber, som Maria ellers ikke villet have fået. Og på danseskolen var alle lige. Noget, der betød meget for Maria at opleve.

- Hos dem spillede det ingen rolle, at det var Broen, der gjorde det muligt for mig at gå til dans. Vi var alle en del af det samme fællesskab.


Dansen var hele mit liv.

Maria Skov Christensen


Selv havde Maria heller ikke et problem med at få støtte af Broen. Derimod oplevede hun, at andre indimellem havde en holdning til det. Nogle undrede sig over, at hendes forældre ikke selv kunne betale det for hende, mens andre ligefrem syntes, at det var pinligt for hende.

- Jeg er bare enormt taknemmelig for det, fastslår Maria.

I dag har hun lagt danseskoene på hylden. Det har hun gjort efter 13 år og utallige dansetimer, der alle sammen var støttet af Broen.

Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce