Annonce
AC Horsens

Ludwig: Her er forskellen på AC Horsens med Jonas Dal og Bo Henriksen som træner

Alexander Ludwig har ikke gode minder fra det seneste besøg i Aalborg, da han fik rødt kort og AC Horsens tabte stort. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Alexander Ludwig slår fast, at succes mod AaB og i superligaen kræver, at AC Horsens er tro mod Jonas Dals spillestil. Vi skal være stilfaste og gøre det 100 procent, ellers fejler vi, siger forsvarsspilleren.
Annonce

Horsens: Alexander Ludwig har sammen med resten af AC Horsens' førsteholdstrup skullet vænne sig til en ny cheftræner i løbet af de seneste uger.

Det har betydet en delvist ny spillestil, nye træningsøvelser og en ny hverdag.

Opstarten var god med godt spil og sejre i træningskampene, men premieren i Superligaen endte med et 3-0 nederlag til Randers, og på søndag venter AaB, som AC Horsens tabte til med både 4-0 og 5-0 i sidste sæson. En testkamp kostede også et nederlag på 4-0.

- Det kan kun blive bedre. Det vil være synd at sige, vi har forrygende resultater mod AaB, siger Alexander Ludwig.

- I de kampe blev vi ramt på omstillinger. Et rødt kort gjorde heller ikke nemmere i en af kampene, siger Alexander Ludwig, der var manden, der så rødt i Aalborg i sidste sæson.

- Nu spiller vi på en lidt anden måde, og jeg har en forventning om, at kampen bliver mere lige. Vi skal forhåbentlig heller ikke ud og jagte noget, siger forsvarspilleren.

Annonce

Nyt udgangspunkt

Han håber at se en effekt af Jonas Dals ideer til, hvordan fodbold skal spilles.

- Det har været spændende at skulle inkorporere de nye ting. Vi har fået nogle andre linjer og redskaber i vores spil, siger Alexander Ludwig.


Nu er oplægget, at vi skal være styrende på bolden, men det ændrer ikke ved, at vi stadig skal have energi og power i vores duelspil. Det er måden til at få kampen til at foregå på vores præmisser.

Alexander Ludwig.


Den helt store forskel på AC Horsens før og efter Bo Henriksen er primært boldbesiddelsen.

- I foråret formede vores kampe sig flere gange undervejs på den måde, at vi kom i kontrol ved at have bolden meget. Det var i kampens hede, at det skete. Den store forskel er, at nu er det vores udgangspunkt, når vi går på banen, sige AC-spilleren.

- Nu er oplægget, at vi skal være styrende på bolden, men det ændrer ikke ved, at vi stadig skal have energi og power i vores duelspil. Det er måden til at få kampen til at foregå på vores præmisser, siger Alexander Ludwig.

Annonce

Grundstenen

På den led er der ikke ændret noget med trænerskiftet. Det spillemæssige udgangspunkt et nyt, men tro og vilje er stadig en grundsten.

- Vi skal gøre det, vi tror på, og det skal gøres 100 procent af alle, ellers får vi ikke succes. Hvis vi ikke har troen på vores gameplan, kommer vi ikke til at spille, som vi gerne vil. I bund og grund handler det om at være stilfaste og gøre som aftalt, siger Alexander Ludwig.

Næste chance for at bevise det er mod AaB mandag aften i Aalborg, og på forhånd er det udover spillestilen også et andet punkt, der kræver, at tingene bliver gjort 100 procent.

Mod Randers lukkede AC Horsens tre bolde ind på dødbolde, og det må ikke ske igen.

- Det håber jeg ikke. Det var ikke i orden. Jeg er sikker på, at det var en engangs forestilling, siger AC-spilleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce