Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

En meningsmåling fra analyseinstituttet Jysk Analyse tager den aktuelle temperatur på styrkeforholdet i Horsens Byråd forud for efterårets kommunalvalg. Foto: Morten Pape
Der rykkes ikke ved magtforholdene i Horsens Byråd i en ny meningsmåling forud for kommunalvalget i november. Konservative, Nye Borgerlige og Radikale Venstre er de store vindere. Dansk Folkeparti og Venstre taber terræn.

Horsens: En ny meningsmåling, foretaget for Horsens Folkeblad, viser mindre end et år før kommunalvalget et fortsat markant rødt ­flertal i Horsens Byråd.

Socialdemokratiet går et procentpoint frem til 44,2 procent, mens SF og Enhedslisten fastholder deres ene mandat. Tilsammen får partierne 15 ud af 27 mandater i målingen.

Målingen viser også, at Nye Borgerlige og Radikale Venstre står til at blive repræsenteret i Horsens Byråd fra 1. januar 2022, så antallet af partier udvides fra syv til ni.

Annonce

Meningsmålingen er lavet af analyseinstituttet Jysk Analyse og er foretaget i dagene 5. til 11. januar 2021 som telefoninterviews med 1050 tilfældigt udvalgte stemmeberettigede borgere i Horsens Kommune.

Deltagerne i undersøgelsen har svaret på spørgsmålet: "Hvilket parti eller liste ville du stemme på, hvis der var kommunalvalg i morgen?"

K vinder - DF og V taber

Konservative går 2,6 procentpoint frem i målingen og står nu til to mandater, mens Venstre mister 2,1 procentpoints opbakning fra 23,0 til 20,9 og går et mandat tilbage i forhold til resultatet i 2017.

Liberal Alliance fastholder det ene mandat, mens Dansk Folkeparti er den store taber i målingen. Partiet går fra 10,8 procents opbakning til nu seks procent og står til at miste to ud af de tre mandater, partiet sikrede sig i 2017.

Der er endnu ikke offentliggjort nogen valgforbund, der vil kunne påvirke mandatfordelingen.

De øvrige partier og lister, der stillede op ved kommunalvalget i 2017, står ikke til at blive repræsenteret i byrådet. Alternativet står til 0,9 procent i vælgeropbakning, mens Kristendemokraterne får 0,8 procent.

De øvrige partier og lister, der stillede op i 2017, Moderate Danske Folk, Nærpolitisk Folkeparti og Maren Spliid Gruppen, er ikke særskilt nævnt i målingen, men kan være repræsenteret under "andre", der får 1,2 procent af stemmerne.

Den maksimale statistiske usikkerhed i målingen er +/- 3,2 procent.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Annonce