Annonce
Kultur

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Laurits Emanuel (th.) udgør den ene halvdel af bandet "Fyr og flamme", som bl.a. har hittet med sangen Menneskeforbruger. Pressefoto: Nicklas Bruun
Laurits Emanuel, der stammer fra Tørring, sørger som den ene halvdel af duoen "Fyr og Flamme" for 80'er-rytmen i årets Melodi Grand Prix, der afvikles på lørdag.

Tørring: Spørger man bookmakerne, kan det meget vel blive sangen "Øve os på hinanden" fra duoen "Fyr og Flamme", der på lørdag løber med sejren i det danske Melodi Grand Prix.

Bag sangen står Laurits Emanuel, der er født og opvokset i Tørring, har gået på Tørring Skole og Tørring Gymnasium. Sammen med skuespilleren Jesper Groth, der bl.a. er kendt fra "Sygeplejeskolen" bragede han i efteråret igennem med debutnummeret "Menneskeforbruger" og også efterfølgeren "Kamæleon" er røget højt op på hitlisterne. Duoen, hvis lyd er stærkt inspireret af 80'ermusikken, er nu klar til at indtage grandprixscenen.

- Vi glæder os helt vildt. Det bliver en stor oplevelse. Selvom det selvfølgelig ville have været sjovere med en masse publikum og medieopbud i en coronafri verden, bliver det her det vildeste, jeg har prøvet i et år, fortæller Laurits Emanuel over telefonen fra Bramming ved Esbjerg.

Annonce

Udkants-nostalgi

Her har han efter 13 år i København slået sig ned med sin familie for et års tid siden. Rejsen fra Tørring til storbyen København og tilbage til det jyske småbys-liv afspejles også i den 34-årige musikers musikalske rejse. Han har tidligere udgivet to soloalbum, men var inden "Fyr og Flamme" kom til, mest kendt som forsanger i bandet "The Grenadines".


Tørring har formet mig som musiker med en fantastisk musikskole og et gymnasium, hvor man kunne charme sig igennem og bruge al sin tid på musik

Laurits Emanuel


- Selvom jeg har boet så mange år i København og i perioder også har taget afstand fra alt det, som Tørring står for, er det jyske ikke blevet vasket ud af mig. Jeg har søgt alt muligt større og storby-agtigt, men selvom jeg troede, jeg skulle ud og være mere studentikos, er alt det, jeg kom fra, alligevel dukket op i min musik. Når jeg synger om pølsevogne og halballer, er det jo Den Røde Pimpernel og JOFI, jeg tænker på, fortæller Laurits Emanuel, der er uddannet fra det rytmiske musikkonservatorie i København.

Den musikalske interesse blev dog vakt i Tørring.

- Tørring har formet mig som musiker med en fantastisk musikskole og et gymnasium, hvor man kunne charme sig igennem og bruge al sin tid på musik, fortæller Laurits Emanuel.

Om Fyr og Flamme

Duoen Fyr og Flamme består af 31-årige Jesper Groth og 33-årige Laurits Emanuel. De har lavet musik sammen siden 2017.

Jesper Groth er skuespiller og kendt fra tv-programmer som 'Sygeplejeskolen', 'Parterapi' og 'Stormester', mens Laurits Emanuel i mange år har været forsanger i bandet The Grenadines.

Fyr & Flamme er særligt kendt for hittet 'Menneskeforbruger', som de udgav sidste år. Siden har de også udgivet nummeret 'Kamæleon' og er nu klar med tredjesinglen 'Øve os på hinanden'.

'Øve os på hinanden' er skrevet af Laurits Emanuel. Hans personlige melodigrandprix-favoritsang er "Lige der hvor hjertet slår" med Anders Frandsen fra 1991.

Både han og makkeren Jesper Groth understreger, at de ikke er bange for nostalgi, selvom der i musikerkredse måske kigges lidt skævt til grand prix- og 80'erpopgenrerne, og de står gerne ved, at de godt kan lide f.eks. Kim Larsen og Shubidua.

- Det er klart, at en deltagelse i Melodi Grand Prix godt kan blive et stigma for en. Især hvis man er et ungt og ubeskrevet blad, kan det blive det, man bliver kendt for på godt og ondt. Se bare, hvordan Mike Tramp i 40 år har skulle flygte fra sin "Boom Boom".

- Men lige nu er jeg med i et orkester på vej frem, og vi laver musik, der er bredt kendt, så det vil ikke ødelægge vores karriere at stille op, også selvom vi laver en kæmpe brøler, konstaterer Laurits Emanuel med et smil.

Annonce

Krystalklar kvalitet

Han husker selv, hvordan han 14. maj år 2000 mødte fuldstændig klatøjet op til sin egen konfirmation i Tørring Kirke, fordi han aften forinden havde holdt sig vågen til at se, hvordan Brødrene Olsen klarede sig i det internationale Melodi Grand Prix.

Selv ønsker han ikke at løfte sløret for, om der allerede ligger en engelsk version klar af "Øve os på hinanden" til en evt. optræden til det internationale Melodi Grand Prix, men han tror på, at nummeret har potentiale.

- Jeg kan konstatere, at mange har lyttet til vores sang allerede, og jeg synes da også selv, vi har noget at byde på. Vi har en sangskriverstil, der ikke har været brugt i mange år, og mange siger også, vi er i en tid, hvor vi søger nostalgien.

- Det, jeg tror, der er allervigtigst i, at vi rammer plet lige nu med vores musik, er dog, at vi leverer noget, der har kvalitet. Alle kan groft sagt købe et gammelt keyboard og kalde sig 80'ermusiker, men vi har beskæftiget os med den her genre længe og har gjort det seriøst, så nu rammer vi den krystalklart og godt, lyder det fra Laurits Emanuel.

Dansk Melodi Grand Prix 2021 bliver sendt på lørdag 6. marts fra Studie 5 i DR Byen, hvor en digital væg fyldt med seere vil skabe liv i studiet.

I år er det alene seerne, der sider med de vigtige stemmer - både når der i første omgang skal sendes tre sange videre og senere på aftenen, når det skal afgøres, hvilken sang der skal repræsentere Danmark til Eurovision Song Contest i Rotterdam.

De deltager i Dansk Melodi Grand Prix 2021

DRs musikkyndige fagjury har udvalgt otte sange og artister, der udgør feltet ved Dansk Melodi Grand Prix 2021. Det er:

Chief 1 & Thomas Buttenschøn - 'Højt over skyerne'

Claudia Campagnol - 'Abracadabra'

The Cosmic Twins - 'Silver Bullet'

Emma Nicoline - 'Står lige her'

Fyr & Flamme - 'Øve os på hinanden'

Jean Michel - 'Beautiful'

Mike Tramp - 'Everything Is Alright'

Nanna Olivia - 'Hvileløse hjerter'

Sangene har kunne høres på diverse streamingtjenester den seneste måneds tid.

Annonce
Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Radikale har fravalgt Socialdemokratiet i valgforbund: Det er et demokratisk problem, at S har så stor magt

Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Kultur

Ny modstrømsbusrute efter kanoturen er et hit: Men der mangler en medstrømsbus, så man bedre kan opdele sejlturen

Horsens

16-årig og 17-årig anholdt: Højlydt, frembrusende og råbte 'politivold' efter betjente

Sport

Fornem OL-start for Anne-Marie Rindom

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Kultur

28-årig horsensianer har tit været gæst til musical: Nu går han på scenen som en skræmt løve

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sport

Mixeddouble var tæt på at slå top-par: Horsensiansk badmintonspiller så godt som ude af OL

Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Horsens

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce