Annonce
Horsens

Lars Frederiksen tager tre år mere i HH Elite

Lars Frederiksen har bundet sig til HH Elite for de næste tre år. Foto: Ole Nielsen.
HH-træner flytter til Horsens og knytter sig endnu mere til ligaholdet med nye ambitioner, bl.a. med en drøm om at komme til at spille i Europa.

Horsens: Lars Frederiksen, cheftræner i HH Elite, har benyttet EM-pausen til at forlænge sin kontrakt til 2024.

- Min første overvejelse var, om det var en klub, jeg kunne se mig selv i flere år, og mit svar var ja. Lone og Jørgen Møller og Lise og Henning Jørgensen, der styrer klubben, har også sagt ja til at være med på rejsen, og det var afgørende for mig, siger Lars Frederiksen.

- Min anden betingelse var, at det skulle være en klub i udvikling. Jeg vil ikke være med til at kæmpe for overlevelse det ene år efter det andet. Vi sætter os nye mål, så vi får et bedre hold med bedre spillere og bedre muligheder. Det er en proces, der er vigtig for mig, siger HH-træneren.

Annonce

Lars Frederiksen

Lars Frederiksen. cheftræner for HH Elite

50 år

Søn af den tidligere toptræner Per Frederiksen, 76 år

Far til Fredericia HK's Jacob Mikkelsen

12 sæsoner som spiller i Kolding IF, fem danske mesterskaber, tre pokalsejre

370 kamp for Kolding IF, nummer seks i EHF Cup'en

En U-landskamp

Trænerkarriere:

2000: Spillende træner i Ejby, fire sæsoner, 1. division

2005-06: Træner for Horsens HK's 1. divisionsherrer

2006: Træner for Kolding-Vejens kvinder i fem sæsoner

2011: Træner for Team Esbjergs kvinder i seks år.

Dansk mester i 2016-17 med sejr over FC Midtjylland.

Tabte DM-finalen i 2015-16 mod FC Midtjylland.

Førte Team Esbjerg i EHF-finalen.

2017-18: Træner for kolding IF's herrer, stoppede i februar 2019.

Træner for HH Elite siden 5. december 2019

Det fedeste

Lars Frederiksen har i sin tid i Kolding/Vejen og Team Esbjerg prøvet en del, der er større end i sin hidtidige tid i HH Elite. Han har været i to EHF Cup-finaler mod Buducnost og russiske Lada - to storklubber, som senere nåede langt i Champions League.

- Det er det fedeste, jeg har været med til. Det er fantastisk at være med i Europa. Man spiller kampe hele tiden og har ikke tid til at træne ret meget, og man møder nogle fantastiske spillere. Som spiller har jeg været med til at vinde over verdens bedste håndboldspiller Talant Dushebajev. Vi var nummer seks i Europa og spillede bl.a. mod Barcelona.

- For os er det en drøm at komme med i Europa Cup'en. Det er ikke her og nu. Vi skal først udvikle vort nuværende hold, men det handler om at løfte tingene. For os handler det om at få hele Horsens med som tilskuere og som sponsorer. Potentialet er der. Horsens har en flot fortid i toppen af dansk håndbold og har fostret mange landsholdsspillere. Det lykkedes for mig i både Kolding/Vejen og Esbjerg, og jeg tror, vi kan gøre det samme i Horsens, siger Lars Frederiksen.

HH var i en årrække fast nummer seks i ligaen og var også med i EHF Cup'en, hvor de mødte hold som Metz og Leverkusen.

Annonce

Alle er klar

Lars Frederiksen tager udgangspunkt i sin nuværende situation.

- Vi har ikke været tilfreds med denne sæson. Skaderne til Melissa Petrén, Frederikke Gulmark og Daniela Gustin har ramt os hårdt, men alle er klar fra nytår, så vi ser frem til et spændende forår. Vi har en tro på, at vi kan nå vore målsætning om at blive "best of the rest". Vi har kun tre points op, så det er absolut realistisk. Det gør ondt at mangle nogle af de store profiler, og det har betydet, at vi har haltet bagud, siger han.

HH Elite har sagt farvel til Emily Baunsgaard og Ricka Gindrup.

- Det har været en aftale fra starten med Emily, der har gjort det fint. Ricka har ikke spillet ret meget, og vi har to stærke stregspillere, så vi ser ingen grund til at hente erstatninger, siger Lars Frederiksen.

Emily Baunsgaard flytter hjem til Slagelse, hvor hun kan bruge sin uddannelse som fysioterapeut i et fitnesscenter, mens Ricka Gindrup skifter til Sønderjyske, hvor hun kan få mere spilletid.

Annonce

Tre målmænd

En af de nye ting i denne sæson er, at HH Elite har tre topkvalificerede målmænd.

- Jeg bruger mange overvejelser på, hvem der skal vogte målet. Frederikke Rasmussen er en humørbombe, der i kampe kan lukke helt af, Stephanie Andersen er god til at placere sig rigtigt i målet, og Claudia Rompen har lynhurtige reflekser. Og så er det op til mig at vælge den keeper, der passer bedst over for modstanderne.

- Melissa Petrén er vores topscorer. Hun er med til EM med Sverige. Vi har aftalt, at vi skal forhandle ny kontrakt, når hun vender tilbage fra EM. Hun har sikkert mange andre muligheder, men hun betyder meget for vort hold, og hun er glad for at spille i Horsens, så jeg håber, vi finder ud af at beholde hende.

- Daniela Gustin er blevet sat tilbage af flere fiberskader. Hun har aldrig været helt klar efter sin korsbåndsskade, men nu får hun en pause, og hun skal bruge foråret til at kæmpe sig til en OL-plads med  Sverige. Det vil også være en fordel for HH Elite, siger Lars Frederiksen.

Annonce

Forstærkninger

HH-træneren bruger EM-pausen til at tale med agenter og forsøge at finde forstærkninger til næste sæson. Hvad er muligt, sportsligt og økonomisk?

- Jeg danner mig et billede af, hvad der er muligt for os i øjeblikket. Vi ser på det skandinaviske marked, Sverige, Norge og Danmark - og Holland, der har samme kultur som danskerne. Hollænderen er lynhurtige til at lære dansk.

- Den danske liga er sammen med den ungarske, den russiske og den franske den bedste i Europa, så det er ikke så underligt, at vi kan tiltrække nogle af de bedste spillere fra de øvrige lande, bl.a. Norge, hvis liga er dårligere end den danske, siger Lars Frederiksen.

Annonce

Flytter til Horsens

Han har benyttet pausen til at skifte bolig til Horsens. Han har et overblik over byen fra toppen af Godsbanegade, og her forsøger han at få et tilsvarende overblik over mulighederne i dansk kvindehåndbold.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

HH Elite

Serbisk eks-landsholdsspiller bankede det yderste lag rust af i HH Elites storsejr: - Jeg kan give meget, meget mere

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Nye våben har bremset 300 mulige stråmandsdirektører

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Annonce