Annonce
Horsens

Lang tid undervejs: Nu er tegningerne klar til Aqua Forums nye 50 meter-bassin

50 meter-bassinet Aqua Forum får et transparent udtryk med glasfacader det meste af vejen rundt. Vanddybden vil variere fra to meter ved startskamlerne og det mere skole- og børnevenlige 1,20 meter i den anden ende. Visualisering: RUM
I efteråret 2022 indvies 50 meter-bassinet og et varmtvandsbassin, der kiler sig ind mellem kampsportscentret og den eksisterende svømmehal på Langmarksvej. Byggeriet forventes at gå i gang til sommer.
Annonce

Horsens: Tre år efter byrådets beslutning kunne bygherren, den selvejende institution Parkhallen, mandag formiddag endelig præsentere tegningerne til et nyt 50 meter-svømmebassin med tilhørende varmtvandsbassin på Langmarksvej.

Det nye svømmeanlæg, der er tegnet af arkitektfirmaet RUM, kiler sig ind imellem og kobles direkte på kampsportscentret og på den anden side den eksisterende svømmehal Aqua Forum.

Indgangen til bassinet vil således være fælles med kampsportscentret, og der er også fælles omklædningsfaciliteter for kampsports-atleter og svømmere.

- Der er en god del synergi i det her projekt. Der er fælles funktioner, og så tror vi også, at der er en værdi i, at sportsfolk mødes på tværs, at de kan inspirere hinanden, sagde Claus Jensen fra RUM på pressemødet.

RUM har også tegnet kampsportscentret, så det hele er tænkt som en samlet løsning.

- Alt teknikken har vi for eksempel overstået i forbindelse med byggeriet af kampsportscentret, fortalte Claus Jensen.

Byggeprojektet med et budget på 42 millioner kroner sættes tirsdag i udbud. Det første spadestik forventes taget til sommer, så anlægget kan være klar til indvielse i september/oktober 2022.

Annonce

Flere medlemmer

50 meter-bassinet vil primært blive anvendt af Horsens Svømmeklubs medlemmer og i formiddagstimerne byens skoler, der i dag må nøjes med undervisning i den eksisterende svømmehal på tre af ugens hverdage.

- Men der bliver mere kapacitet for alle i Aqua Forum, også motionssvømmerne. Vi vil for eksempel fremover kunne undgå de situationer, hvor konkurrence-svømmerne lægger beslag på fire ud af otte baner i 25 meter-bassinet, lød det fra Jørn Juul, direktør i Forum Horsens.

Kampsportscentret (den hvide bygning til venstre) og gæsterne til det nye 50 meter-bassin får fælles indgang og omklædning. Til højre ses den eksisterende svømmehal. Visualisering: RUM

Ønsket om mere vand-kapacitet i Horsens til både bredden og eliten har eksisteret i mange år.

På pressemødet fortalte formanden for Horsens Svømmeklub, Kim Nissen, at hans far i sin tid som formand for svømmeklubben fra 1980-1995 også drømte om et overdækket 50 meter-bassin.

- Nu kan jeg sige til min far, at det endelig er lykkedes, konstaterede han med et smil.


- Der er en god del synergi i det her projekt. Der er fælles funktioner, og så tror vi også, at der er en værdi i, at sportsfolk mødes på tværs, at de kan inspirere hinanden.

Claus Jensen, arkitektfirmaet RUM


Med udvidelsen får Horsens Svømmeklub mulighed for en vækst i antallet af medlemmer på 50-100 procent, vurderede Kim Nissen.

- Vi har i dag lange ventelister til børn og unge, som vi gerne lære at svømme. Her får vi et fremtidsvenligt og klogt byggeri, hvor vi også vil kunne holde store stævner. Vi har prioriteret hverdagen med det bredde gulv til for eksempel opvarmning, men der kan køres mobiltribuner ind, når vi skal holde stævner, sagde han.

Annonce

Varmtvandsbassin

Anlægget inkluderer også et varmtvandsbassin til glæde for især ældre borgere med skavanker. De oplever i træningen en større bevægelsesfrihed i det varme vand, og det er særdeles populært, fortalte Anne Zibrandtsen, leder af FOF Sydøstjylland, på pressemødet.

FOF driver i dag 30 hold i Sundhedshuset og på plejecentret Lindehøj, men behovet er langt større.

- Jeg vil gerne booke tider allerede nu, konstaterede Anne Zibrandtsen.

- Her i corona-tiden har vi måttet aflyse flere hold, men folk fastholder betalingen, fordi de ikke vil miste deres plads. Det handler om god træning, men det handler også om netværk og det sociale samvær. Vi gør en forskel -  og holder mange borgere væk fra læger og sygehuse, konstaterede aftenskole-lederen.

Varmtvandsbassinet (tv.) og 50 meter-bassinet. Det træbeklædte rum yderst til højre er tænkt som et rum, der blandt andet kan bruges, når der er stævner i salen. Visualisering: RUM
Byggeprojektet set fra oven. 50 meter-bassinet og varmtvands-bassinet øverst i billedet bygges på den eksisterende svømmehal og kampsportscentret, så funktioner som omklædning og teknikrum kan bruges af flere på en gang. Tegning: RUM
Det nye varmtvandsbassin, hvor man gennem glasfacaden kan skimte 50 meter-bassinet. Visualisering: RUM
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce