Annonce
112

Kvinde fik bøde på 1500 kroner: Dom i cykelulykke-sag bliver ikke anket

Dommen i cykelulykke-sagen bliver ikke anket. Her ses politi på Ballevej nord for Odder kort efter, at en cyklist blev påkørt under en enkeltstart i Tour de Himmelfart-løbet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Statsadvokaten i Viborg har valgt ikke at efterprøve byrettens afgørelse ved landsretten.
Annonce

Odder: Statsadvokaten har besluttet ikke at anke dommen, som tildelte en 28-årig kvinde en bøde på 1.500 kroner i forbindelse med en ulykke under et cykelløb i Odder sidste år.

Det oplyser statsadvokatens pressetjeneste overfor Horsens Folkeblad.

Dermed er der sat punktum for sagen mod kvinden i retsligt regi.

- Beslutningen er taget ud fra en samlet vurdering af sagens omstændigheder. Sagen er meget konkret begrundet, og efter at have gennemgået den er vi nået frem til, at det er meget, meget usandsynligt, at landsretten vil nå frem til et andet resultat, siger vicestatsadvokat Jakob Berger Nielsen.

Efter dommen var anklager Iben Holm ellers særdeles utilfreds med sagens udfald.

- Jeg mener ikke, at det er i tråd med, hvad man ellers gør i den slags sager, sagde Iben Holm kort efter domsafsigelsen.

Blandt andet på den baggrund meldte Danmarks Cykle Union også ud, at de ikke forventede, at sagen var slut.

- Efter udmelding fra anklageren forventer vi, at sagen ankes til landsretten, skrev formand Henrik Jess Jensen på Facebook på vegne af unionen.

Nu er sagen blevet behandlet, og det er altså endt med, at statsadvokaten ikke har fundet dommen værd at efterprøve i landsretten.

- Det er inden for statsadvokatens kompetenceområde at beslutte det, og mere kan jeg sådan set ikke sige om det, siger Jakob Berger Nielsen.

Annonce

Vægt på kvindens forklaring

Byretten i Aarhus vurderede ikke, at den dømte kvindes grad af uagtsomhed var stor nok til, at ulykken kunne kategoriseres som uagtsomt manddrab.

Kvinden erkendte i retten, at hun havde overset et venstresving forbudt-skilt, men hun mente ikke, at hun havde gjort sig skyldig i andet.

Det skyldtes blandt andet, at de posterede vagter i krydset mellem Ballevej og Drammelstrupvej ifølge kvinden ikke havde gjort noget som helst for at standse hende, da hun svingede til venstre og på den måde kom til at køre imod ensretningen.

Denne forklaring lagde retten større vægt på end forklaringen fra den ene af de to vagter, som mente at kvinden havde gasset op og havde skåret venstresvinget for at kunne komme forbi ham, selvom han spærrede hendes vejbane.

Derfor blev udfaldet en frifindelse for uagtsomt manddrab og i stedet en bøde på 1.500 kroner for at have forbrudt sig mod færdselsreglerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce