Annonce
Ikast-Brande

Kommunen dropper byggesags-gebyrer

Skal der gang i nybyggeri, så kan det blive hjlupet på vej af, at kommunen nu midlertidigt ophæver byggesagsgebyrer. Foto: Peter Hald
Annonce

Ikast/Brande: Byrådet i Ikast-Brande Kommune besluttede i går aftes midlertidigt at ophæve alle byggesagsgebyrer. Ophævelsen gælder fra tirsdag den 23. juni og til og med den 31. december 2020.

- Coronakrisen kommer til at sætte dybe spor i økonomien langt ud i fremtiden. Derfor er der behov for, at vi som kommune medvirker til at genrejse økonomien, så vores virksomheder kan vækste og ansatte medarbejdere. Vi forventer, at en fjernelse af gebyrerne vil øge aktiviteten rundt i kommunen, siger borgmester Ib Lauritsen (V).

Ikast-Brande Kommune har allerede igangsat en række tiltag for at hjælpe erhvervslivet her under corona-krisen. Det drejer sig blandt andet om fremrykket betaling til private leverandører, fremrykkede sygedagpengeudbetalinger og ikke mindst nye anlægsopgaver for i alt 147 millioner kroner.

Kommunen har også sammen med samarbejdspartnere som Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, Erhvervshus Midtjylland og Visit Herning tilbudt information og diverse webinarer om hjælpepakker, arbejdsdeling med mere.

Og nu følger altså også en midlertidig fjernelse af gebyret for byggesagsbehandling for både private og virksomheder.

- Med dette yderligere tiltag sender vi et klart signal fra kommunens side om, at vi gør, hvad vi kan, for at give erhvervslivet en hjælpende hånd, så de kan komme tilbage på normalt niveau efter krisen hurtigst muligt, udtaler Ib Lauritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce