Annonce
Odder

Klar til at teste kollegerne

Sygeplejerske Cecilie Brülle  (tv.) arbejder normalt sammen med social- og sundhedsassístent Lone Frederiksen på korttidsafsnittet i Odder. Mandag tog hun i stedet covid-tests på kollegerne. Foto: Nicolai Andersen
17 ansatte i Sundhed og Omsorg i Odder Kommune skal hver sjette uge teste kollegerne for Covid-19 - oftere, hvis smittetrykket stiger.

Odder: Nogle har prøvet det flere gange, andre valgte mandag formiddag at stille op til en covid-test for første gang i deres liv. Fælles for alle er, at de er ansat i Sundhed og Omsorg i Odder Kommune.

Mandag var nemlig dagen, hvor en national aftale om, at alle ansatte i plejesektoren skal testes jævnligt, var nået til Odder Kommune. Fra nu af vil alle ca. 450 kommunalt ansatte i sektoren, plus medarbejdere fra Friplejehjemmet Skovbakkehjemmet, hver sjette uge få tilbuddet om en test. Stiger smittetrykket i Odder Kommune, kan intervallet mellem testene skrumpes helt ind til hver anden uge.

- Endnu er hverken ansatte eller sårbare borgere blevet smittet i Odder Kommune, så vi starter ud med hver sjette uge. Nu er maskineriet i hvert fald i orden, siger Katrine Aaen, der er sundhedsfaglig konsulent i  Sundhed og Omsorg.

Annonce

17 testere

Med maskineriet henviser Katrine Aaen blandt andet til, at de 17 personer, som fremover skal foretage tests, kommer fra egne rækker. De 17 personer er selv ansat i Sundhed og Omsorg og har været på kursus i nogle af testcentrene i Aarhus. Nogle har lært at tage selve testenene, andre at registrere på den rigtig måde samt afsende prøverne.

En af dem, der tager tests, er sygeplejerske Cecilie Brülle, der normalt arbejder på Odder Kommunes korttidsafsnit på det gamle Ålykkecenter.

- Jeg meldte mig til det her, fordi det giver ekstrem god mening at være med til smitteopsporing. Både for min egen, for familiens og for vores sårbare borgeres skyld. Jo mere, vi kan mindske smittespredningen, desto bedre. Ret meget andet kan man ikke sige til det, sagde Cecilie Brülle, der mandag lagde ud med at teste personale fra hjemmeplejen og andet udekørende personale. Tre andre dage om ugen vil andre "testere" skulle tage prøver på ansatte på de tre plejecentre Skovbakkehjemmet, Bronzealdervej og Stenslund.

Annonce

Frivilligt

Katrine Aaen fortæller, at Odder Kommune har valgt at lade det være op til hver enkelt ansat, om man vil testes. Hun har dog endnu ikke hørt om nogen, som takker nej.


Jeg synes, at vi har taget alle mulige forholdsregler lige fra dag et og for eksempel arbejdet i små grupper. Men derfor er det da godt, at vi nu også bliver testet.

Lone Frederiksen, social- og sundhedsassistent.


- Jeg fornemmer, at kollegerne har set frem til at få det her ind i nogle rutiner. Ingen vil jo være årsag til, at nogle af vores sårbare borgere bliver smittet. Det påskønner vi, og derfor er det også godt, at kollegerne kan blive testet i arbejdstiden - og gerne på vej til eller fra en vagt. Sådan har vi i hvert fald bestræbt os på, at det skal være, siger hun.

Det var ikke kun i Odder Kommune, at regelmæssig test af sundhedspersonalet blev indledt mandag. Det sammen gælder i hele "Horsens-klyngen", som omfatter Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder Kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce