Annonce
Hedensted

'Katastrofalt' nedbrud fra morgenstunden: Alle kommunens systemer er gået i sort

Hedensted Kommune er gået i sort som følge af et massivt it-nedbrud. Foto: Morten Pape
De 4000 medarbejdere i Hedensted Kommune kan netop nu ikke tilgå deres systemer eller kontaktes telefonisk. Problemet forventes løst i løbet af formiddagen.
Annonce

Hedensted: Plejepersonalet kan ikke se medicinlisterne, medarbejderne i jobcentrene kan ikke behandle bunken af sagsakter, og alle telefonlinjer er nede blandt Hedensted Kommunes ca. 4000 medarbejdere.

Det sker, efter kommunens natten til tirsdag blev ramt af et omfattende it-nedbrud som følge af, at der på uransaglig vis er kommet forkert strøm ind i systemet.

I skrivende stund er det blot kommunens Facebook-side, der fortsat er muligt at tilgå.

- Det er katastrofalt, og særligt for vores seniorområde er det vitalt at få op at køre så hurtigt som muligt. Lige nu er det alle vores medarbejdere, der er ude af stand til at gøre noget som helst, så der er ingen tvivl om, at det er vidtgående, siger borgmester Kasper Glyngø.

Annonce

Styr på dataen

It-leverandøren er kaldt til stedet for at hjælpe med udbedringen, og forventningen er, at det hele er oppe at køre igen i løbet af formiddagen.

Ud over de umiddelbare gener, nedbruddet måtte medføre for borgere og medarbejdere, burde der dog ikke være nogen problemer med mistet eller kompromitteret data.

- Vi er stadig i gang med at finde ud af, præcis hvordan det kunne ske, og om det har haft yderligere konsekvenser. Men vi regner ikke med, at noget er forsvundet. Sådan nogle ting kan desværre ske, og så må vi rette op på det, siger kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce