Annonce
Horsens

Kasper Junker har kæmpesucces i Norge

Kasper Junker, AC Horsens (10). 25.06.2019. Træningskamp. AC Horsens-AGF. Foto: Ole Nielsen.
Tidligere AC Horsens-angriber kan blive norsk mester om 14 dage, hvis Bodø-Glimt vinder de næste to kampe.
Annonce

Bodø: - Da jeg skrev kontrakt med Bodø-Glimt, vidste jeg, at det var en klub, der spillede offensiv fodbold og havde store ambitioner, men jeg havde aldrig drømt om, at vi skulle blive tophold med et forspring på 16 points.

Det siger Kasper Junker, tidligere AC Horsens-angriber.

Han fandt aldrig lykken i AC Horsens. Han er bedst på et offensivt hold, der skaber chancer. I AC Horsens lå han alene fremme og blev syltet den ene søndag efter den anden.

Alle kunne se, at det aldrig kom til at fungere. Han skulle videre, og norsk fodbold blev hans redning.

- Jeg har det fantastisk heroppe, siger han. Sammy Skytte er rejst tilbage til Oslo, men Philip Zinckernagel og jeg bor sammen og er sammen hele tiden. Han støttede mig i starten. Nu støtter vi hinanden, både på banen og udenfor.

Målkonge

Kasper Junker har scoret 16 mål. I Bodø-Glimts to seneste kampe har han været matchvinder med to mål. I søndags scorede han sejrsmålet et minut før tid i 3-2 sejren i Kristianssund.

Kasper Junker scorede også i Europa League mod Milan på San Siro over for Simon Kjær.

Det var den kamp, der fik Milan til at købe Jens Peter Hauge, men selv uden ham har Bodø-Glimt været helt suveræn i ligaen.

Dygtig træner

- Vi har en fantastisk træner i Kjetil Knudsen. Ham kommer du til at høre mere om - og på større adresser. Hvis AaB er ude efter ham, som man siger, så vil være et scoop, siger Kasper Junker.

- Han giver mig tillid, og vi taler meget om detaljerne. Jeg skyder også straffespark, siger han.

Coronaen har også spillet en rolle for norsk fodbold.

- Der har kun været én spiller i hele ligaen, der har været smittet, men der har været mange restriktioner i Norge. Heroppe har vi ingen problemer, men i Oslo er det lige så slemt som i Danmark. Vi har haft begrænsninger med, at vi ikke må have besøg, og det er svært at komme ind og ud af Norge, siger Kasper Junker.

Norge er kendt for sin enorme økonomi på grund af olien.

- Det er dog ikke smittet af på fodbolden, siger Kasper Junker. Lønningerne i norsk fodbold er meget mindre end i dansk fodbold.

Tysk fodbold

- Der har været interesse for mig på grund af de mange mål, og jeg kunne godt se mig selv i tysk fodbold. Jeg kan aldrig få det bedre, end jeg har - et fantastisk hold, jeg spiller hele tiden, vi har en dygtig træner, der viser mig tillid, og alt er perfekt heroppe, men fodboldspillere har kun få år til at tjene pengene, og økonomi spiller også en stor rolle, så hvis det rette tilbud kommer, er jeg klar til at rejse videre, siger Kasper Junker.

- Jeg kan ikke se mig selv i dansk fodbold igen. Hvis alt går efter planen, bliver jeg i udlandet i resten af min karriere, siger Kasper Junker.

Hvis alt går planmæssigt, kan Kasper Junker kalde sig norsk mester om 14 dage.

- To sejre mere - så er sagen klar, men vi kan blive mestre på søndag, hvis vi vinder, og Molde og Rosenborg taber, siger den danske angriber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce