Annonce
AC Horsens

Jonas Dal ramt af corona-frustrationer

Jonas Dal og AC Horsens går glip af vigtig træning forud for mødet med AGF på grund af Michael Lumbs positive corona-test. Arkivfoto: Mads Dalegaard
AC Horsens-træneren håber at kunne træne normalt lørdag som optakt til mødet med AGF søndag eftermiddag. Han frygter ikke flere syge i truppen.

Horsens: AC Horsens' cheftræner Jonas Dal fik sig en uvelkommen fridag oven på, at Michael Lumb blev konstateret positiv i forbindelse med den ugentlige test af superligaklubbens spillere.

Det gik ud over græsplænen hjemme privat, der måtte lægge græsstrå til de frustrationer, som Jonas Dal skulle af med.

- Jeg er jo ikke ligefrem ramt af stress, for vi må ingenting. Til gengæld er jeg irriteret og bare træt af det hele, siger Jonas Dal.

Annonce

Han føler sig næsten personligt forfulgt af corona, selv om han ikke selv fejler noget.

- I sidste weekend skulle jeg have været til mine forældres guldbryllup, men vi måtte for en sikkerhedsskyld melde afbud, fordi en elev i mit ældste barns klasse var blevet testet positiv, siger Jonas Dal.

- Nu kan vi så ikke træne i AC Horsens, og oven i kan jeg ikke være sammen med min familie, fordi de er sendt i sommerhus, og jeg ikke må besøge dem, før vi har svar på en ny test oven på Michael Lumbs corona-test, så jeg får heller ingen efterårsferie, siger Jonas Dal, der altså til gengæld havde god tid til at give sin græsplæne en ordentligt omgang.

Træning med begrænsninger

AC Horsens' spillere og stab skal testes fredag, og i princippet må holdet træne igen efter testen.

- Men det skal være på samme måde, som vi trænede, da vi fik lov igen tidligere på året, så det skal være med stor afstand. Vi kan selvfølgelig holde os i gang med nogle tekniske øvelser, men det er ikke meget værd, siger Jonas Dal.

Først når AC Horsens får svar på den anden test, må holdet træne som normalt.

- Jeg frygter ikke, at flere er smittede, så vi kan forhåbentlig træne, som vi plejer lørdag, siger Jonas Dal.

Michael Lumb trænede kun sammen med fem holdkammerater i tirsdags, da den positive test blev taget. Alle øvrige spillere tog efter deres test direkte til reserveholdskamp i Hobro, så dem har han ikke været i kontakt med siden mandag formiddag, og spillertruppen havde fri i weekenden.

AC Horsens er i øjeblikket ved at undersøge, om man kan bruge fredagen til en form for taktisk træning med behørig afstand.

- Udfordringen er, at vi skal se video inden, det giver den store mening at træne taktisk, så vi er ved at undersøge, om spillerne må se video med passende afstand, med mundbind osv, siger Jonas Dal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce