Annonce
AC Horsens

Jo yngre, desto mere talentfuld i AC Horsens

AC Horsens har 10 ungdomsspillere på kontrakt men det er stadig svært at veksle det til succes på førsteholdet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
AC Horsens har nu 10 ungdomsspillere på kontrakt, og de yngste årgange tegner væsentligt mere lovende end de ældste.

Horsens: AC Horsens fik op til denne sæson adgang til de bedste liga-rækker på ungdomsniveau, som et synligt bevis på, at klubben de seneste år har investeret kraftigt i at genetablere og videreudvikle det talentarbejde, som blev droslet ned til et minimum i forbindelse med de seneste nedrykning fra Superligaen.

Det afspejler sig også i, at flere ungdomsspillere er kommet på kontrakt. Onsdag blev en tre-årig kontrakt til forsvarsspilleren Lukas Wagner på klubbens U17-hold offentliggjort, og dermed har AC Horsens nu 10 ungdomsspillere på kontrakt.

- Med den seneste kontrakt er vi umiddelbart i mål i forhold til at kigge på de fire ældste årgange med hensyn til kontrakter, siger sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Annonce

Jagten på nåleøjet

Nåleøjet i forhold til at slippe gennem til en fast plads i førsteholdstruppen er meget lille. De fire nuværende U19-spillere, der er på kontrakt, får også svært ved det. David Kruse er lige nu den med de største muligheder.

Mathias Madsen har fået meget ødelagt af skader, og ligesom Mark Asp har han kontraktudløb til sommer. Anders Hoff er målmand, og hans muligheder ligger i, at AC Horsens vil have tre målmænd i førsteholdstruppen.

De resterende seks spillere på kontrakt  har alderen til at spille på AC Horsens' U17-hold.

- Det viser overordnet set, at talentmassen i den gruppe er større. Det viser også, at vi har et efterslæb, fordi AC Horsens har været væk fra det højeste niveau i nogle år, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou har af samme grund kigget mere mod U17-holdet end U19-holdet, når han har haft behov for at supplere truppen op til de seneste reserveholdskampe mod FC Fredericia og Hobro.

Ungdomsrækkerne har ligget stille gennem lang tid på grund af corona, men hvis man kigger på ligarækkerne for U15, U17 og U19 er billedet tydeligt, at pointhøsten for AC Horsens bliver større jo længere ned i ungdomsrækkerne man kigger.

- U15-holdet er det næste, vi skal kigge på, og her er der mange spændende spillere, siger Niels Erik Søndergård.

Annonce

Ud over kommunegrænsen

Dermed er der også udsigt til, at antallet af kontrakter kan stige yderligere i de kommende år. AC Horsens er også parat til at kigge længere væk. I øjeblikket er U17-målmanden Andreas Hermansen hentet i Næsby, mens Angelo Nehme har en fortid i FC Midtjylland.

- Vi kigger også ud over kommunegrænsen og vores samarbejdsklubber. Det er klart, at vi kigger ikke over hele kloden, som FC Midtjylland nærmest gør det, men vi ser og lytter på, hvad der sker rundt omkring, siger Niels Erik Søndergård.


Det er klart, at vi kigger ikke over hele kloden, som FC Midtjylland nærmest gør det, men vi ser og lytter på, hvad der sker rundt omkring.

Niels Erik Søndergård


Han peger på, at en spiller som Muamer Brajanac, der lige nu er ved at få et lille gennembrud i førsteholdstruppen, er et eksempel på det.

- Der vil altid være spillere rundt omkring, som måske ikke lige falder i tråd med, hvordan en klub vil have det, men som kan være dygtig og passer bedre ind i en anden. I de situationer skal vi være klar, siger Niels Erik Søndergård.

Ungdomskontrakter i AC Horsens

U19:

David Kruse

Mathias Madsen - har kontraktudløb til sommer

Mark Asp - har kontraktudløb til sommer

Anders Hoff

U17:

Andreas Hermansen - kommer fra Næsby

Lukas Wagner

Selius Gindeberg

Angelo Nehme - kommer fra FC Midtjylland

Julius Rosenberg Voldby Hansen

Jonas Kirkel

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce