Annonce
Sport

Jeg vil gerne blive i Danmark

Chana Masson vil blive i Danmark og har planer om at blive målmandstræner, når karrieren er slut, Foto: Scanpix.
- Jeg har boet 10 år i Danmark, og jeg elsker Danmark, så jeg ønsker at blive her resten af livet, siger Horsens' 42-årige brasilianske målmand

Horsens: - Jeg elsker Danmark. Jeg har boet i Danmark i 10 år, og jeg vil gerne blive her resten af livet.

Det siger den 42-årige brasilianske målmand med 173 landskampe, Chana Masson.

Hun var verdens bedste målmand, da hun var bedst, men alderen trykker ikke. Slet ikke. Hun springer rundt i målet som en vårhare, og hun viste god form under den første træning i Horsens med sine nye holdkammerater.

Annonce

Kender flere

- Jeg kender flere af mine nye holdkammerater. Mest de ældre. De unge kender jeg ikke endnu. Jeg kender Susanne Madsen fra Odense. Jeg spillede mod Frederikke Gulmark i Norge. Jeg kender Maria Mose fra Esbjerg, og jeg har spillet mod Stine Bodholt. Vi har netop talt sammen om hendes ophold i Frankrig.

- Jeg kan ikke sige noget om niveauet. Jeg har kun været i Horsens et par dage, men jeg er sikker på, vi kommer i slutspillet.

- Jeg har været dansk mester med Viborg to gange og én gang med Randers. Det bliver vi ikke i Horsens, men det ser godt ud.

- Jeg er glad. Glad for at være i Danmark. Her følger jeg mig tryg sammen med min datter på tre år og min kæreste på 45. Han er fitness-instruktør. Han spillede håndbold, da vi var unge. Dengang kendte jeg ham. Han taler kun portugisisk, men vi skal nok få ham lært at tale dansk, siger hun.

- Min plan er at blive målmandstræner, når jeg selv stopper med at spille, siger hun.

Annonce

Champions League

Chana Masson kommer fra Rusland. Hun spillede Champions League for CSKA Moskva og spillede en fremragende kamp, da hun næsten alene førte sit hold i Final Four. Kvartfinalen var Chana Massons store kamp.

- Jeg havde det fint i Norge, men der var to ting, der lokkede mig til Rusland. Dels at CSKA Moskva skulle spille Champions League, dels at Jan Leslie var træner. Han er den bedste træner, jeg har haft. Han var min træner i Randers, og det var tilliden til ham, der fik mig til at tage til Moskva. Jeg var betænkelig, fordi Rusland er så meget anderledes, og fordi jeg ikke kunne tale sproget.

- Jeg fik tilbudt ny kontrakt i CSKA Moskva, men sagde nej tak, fordi de fyrede Jan Leslie, da vi spillede allerbedst. Det var jeg ikke tilfreds med.

- Jeg kender Lars Frederiksen som modstander. Han har aldrig været min træner, men jeg kan lide hans stil. Han skaber tryghed, siger hun.

Annonce

Debut på onsdag

HH spiller på onsdag kl. 16.00 mod Randers på BGI, og på torsdag kl. 17.00 er modstanderen svenske Sävehof, også på BGI, hvor HH Elite er i træningslejr frem til fredag.

17. august kl. 11.00 spiller HH Elite træningskamp mod Herning-Ikast i Bramdrupdam.

18. august kl. 16.30 spiller HH mod Team Esbjerg på Lalandia i Billund.

21., 22. og 23. går turen til Skagen i træningslejr, og lejren slutter med en kamp mod Vendsyssel på hjemvejen - den sidste test før premieren mod Ajax 1. september.

- Jeg har ikke rørt en håndbold i to måneder, så jeg håber at komme med i de træningskampe, der venter, siger Chana Masson.

- Vi har lige fået et hus i Horsens, ikke ret langt fra hallen. Jeg har kørtkort, og det har min kæreste også, men vi kan ikke finde rundt endnu. Vi klarer os med GPS.

Annonce

Hjem til Brasilien

Chana Masson havde besluttet at stoppe, da hun var 38 år.

- Vi tog hjem, og jeg fødte min datter, men Brasilien var slet ikke, som jeg havde forestillet mig. Jeg tog af sted til Europa som 20-årig, og der var meget, jeg ikke brød mig om. Jeg savnede livet i Europa. En dag ringede Heidi Løke fra Norge. De manglede en målmand, og så tog jeg af sted.

Både hendes 45-årige kæreste og Chana Masson kommer fra det sydlige Brasilien. Han har spillet håndbold i Vasco da Gama i Rio, men de er kommer fra samme region.

Chana Masson taler fint dansk efter 10 år i Danmark. Selv synes hun ikke, det er noget særligt, men når man hører hende boltre sig på portugisisk over for datteren, forstår man, hvor svært det har været at lære dansk.

- Min datter lærte at tale russisk, selv om kun er tre år. Børn lærer hurtigt, og hun skal nok få lært at tale dansk lige så hurtigt, siger hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce