Annonce
Erhverv

Iværksættere trodser coronaen: 44 nye Horsens-virksomheder i april

Anders Killmann Petersen, direktør i Business Horsens, glæder sig over, at massivt fokus på iværksætteri i Horsens tilsyneladende har båret frugt. Arkivfoto: Morten Pape
Mens dele af erhvervslivet har det svært i corona-tiden, er der også lyspunkter: Krisen har ikke sat en stopper for iværksættere i Horsens, viser nye tal. I første kvartal kom der 22 procent flere nye virksomheder til Horsens, og i april næsten lige så mange som året før.
Annonce

Horsens: 44 nye virksomheder er startet op i Horsens i april. Det er næsten lige så mange som året før, hvor 49 nye Horsens-virksomheder så dagens lys.

Det viser tal fra e-statistik ifølge Horsens Kommune.

Der er altså kun tale om et lille fald i forhold til april sidste år, da verden stadig var normal, påpeger borgmester Peter Sørensen (S).

- Jeg er rigtig imponeret - og en smule overrasket, siger han i en pressemeddelelse.

Tallene understreger, mener borgmesteren, at coronakrisen ikke har sat en stopper for de gode ideer i Horsens - modsat udviklingen i mange af landets andre kommuner.

Jeg er rigtig imponeret - og også en smule overrasket - over, at vi har kunnet byde så mange nye iværksættere velkommen i april.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune (S)

Annonce

Indsats og initiativer har båret frugt

Ifølge borgmesteren viser udviklingen, at hvor der er vilje, er der vej.

Det er dog vigtigt ikke at glæde sig for tidligt og konkludere for meget ud fra en enkelt måneds tal, understreger han.

- Vi er optimistiske, men følger stadig udviklingen tæt, siger han.

I det hele taget har 2020 været positiv for iværksætteriet i Horsens. Fra januar til marts kom 161 nye virksomheder til, og det er en stigning på 22,9 procent i forhold til første kvartal sidste år, oplyser kommunen.

Tallene vækker glæde hos både kommunen, Horsens Alliancen og Business Horsens, hvor iværksætteri i flere år har været et højt prioriteret indsatsområde.

- Jeg er rigtig glad for at se, at vores indsatser og initiativer ser ud til at have en positiv effekt, udtaler Business Horsens' erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen.

Han fremhæver blandt andet, at tilbud til nye virksomheder er øget i både antal og kvalitet, at samarbejdet mellem iværksætteraktørerne i kommunen er styrket, og at både Business Horsens og Horsens Kommune er blevet mere opsøgende over for nye virksomheder i forhold til at hjælpe med at løse de udfordringer, de måtte have.

Annonce

Skaber flere nye job

Parterne er enige om, at Horsens for alvor er ved at udvikle sig til en iværksættervenlig kommune, og det vækker glæde over hele linjen.

- Det er rigtig godt for udviklingen. Erfaringer viser nemlig, at iværksættere står for en stadig stigende andel af de nye job, der bliver skabt, og at iværksættere er en af hovedingredienserne i fortællingen om en by i udvikling. Og den fortælling er Horsens i høj grad en del af, lyder konklusionen i den fælles pressemeddelelse.

Tallene i statistikken dækker ifølge Horsens Kommune over reelle nye virksomheder. De er altså renset for eksempelvis foreninger, dødsboer, holding- og finansielle selskaber samt genstartere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce