Annonce
Odder

Hvem er den mand? Spøgelse dukker op, når kommunens ansatte holder videomøder

Et screendump af den mystiske mand viser en glad gut med et glimt i øjet. Ingen ved dog, hvem han er, eller hvor han kommer fra. Foto udlånt af Odder Kommune
Gennem et par måneder er en ukendt deltager poppet op på skærmen, når personalegrupper i Odder Kommune samles til videokonference. Rådhusets it-afdeling forsikrer dog kollegerne om, at manden er en 'teknisk fejl'.

Odder: Mange kender fornemmelsen af at være på usikker grund, når man deltager i videomøder: Kan andre deltagere se, at man sidder i nattøj, og fik jeg nu forladt mødet, før jeg kommenterede på de andre?

Langt mere usikre blev en del ansatte i Odder Kommune i starten af februar - for da dukkede en helt ukendt person pludselig op ved starten af de ellers lukkede videokonferencer.

En af dem, der har mødt det ukendte ansigt tre-fire gange, er Charlotte Harrit, leder af genoptræningen i Odder Kommune. Hun fortæller om oplevelsen:

Annonce

- Vi ser ham, når et videomøde skal starte, og vi venter på den sidste deltager. Så dukker han i stedet op på skærmen, er der i ganske kort tid og forsvinder igen. Nogle gange kommer han sågar tilbage, men igen i så kort tid, vi ikke kan se, om det er et foto, eller om han er med live.

Kendt fejl

Hverken Charlotte Harrit eller andre af de cirka 800 ansatte, som har adgang til en af kommunens 300-400 pc'er, behøver dog at være nervøse for, om spøgelset vitterligt deltager i mødet.

Det sikrede medarbejdere i kommunens it-afdeling sig, så snart da de havde fået den første melding om en 'intruder'.

- Vi kontaktede selvfølgelig straks vores leverandør af software til videokonferencer, StarLeaf, og de kunne bekræfte, at det er en kendt fejl, som opstår, når man bruger deres software, har fået en ny Windows-version, samtidig med, at ens pc-kamera er i uorden. Siden fandt vi selv ud af, at man kan lokalisere fejlen ved at tjekke, om ens skærmbillede er grønt, når man logger sig på mødet. Er skærmen grøn, skal pc'en nulstilles, og så skulle den mystiske mand være væk for evigt, fortæller it-administrator Henrik Ernstsen, der har en klar fornemmelse af, at spøgelset efterhånden er blevet en kendt person blandt kommunens ansatte. I hvert fald har han og kollegerne siden 1. februar måttet genindlæse 150 pc'ere.

Annonce

Sikkerhed i orden

Men hvordan er den mand endt i softwaren?

Henrik Ernstsen ved det ikke, men hans bedste bud er, at der er tale om såkaldt skjult feature i StarLeaf-programmet. Alternativt har nogle windows-gutter måske villet gøre det svært at samarbejde med netop StarLeaf. Ikke at han har fået noget bekræftet, men hvad skulle det ellers være?


Vi har pjattet lidt med, hvem den mystiske mand er. Nogle mener, han ligner en italiensk eller spansk it-nørd.

It-administrator Henrik Ernstsen


- Mit bedste bud er, at nogle programmører haft haft en sjov aften og lagt billedet ind under udviklingen af noget software. Men så dybt, at selv ikke producenten kan finde det. Det er et kendt fænomen, men ikke noget, der gør os nervøse, fordi vi ved, at vores data kun passerer forbi nogle af verdens mest sikre servere, nemlig dem i Europa, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce