Annonce
Horsens

Horsens Ny Teater håber at kunne byde gæster ind allerede i juni

Lone Wessel, direktør på Horsens Ny Teater, vil kunne lukke maksimalt 200 ind pr. arrangement. HNT har fået lov at genåbne, og direktøren håber at kunne præsentere kunstnere i juni. Arkivfoto: Morten Pape
Øjnene var egentlig rettet mod genstart i august, men uventede corona-lempelser giver Horsens Ny Teater mulighed for arrangementer inden sommerferien. Der arbejdes på højtryk, lyder det fra direktør.
Annonce

Horsens: De havde egentlig droppet alle forhåbninger om aktiviteter på denne side af sommerferien, men nu er det ganske vist: Horsens Ny Teater har fået grønt lys til at åbne igen.

- Maks-kapaciteten bliver 200 mod før 540, fortæller teatrets direktør Lone Wessel, der med egne ord sidder med målebånd og lommeregner for at finde ud af, hvordan det hele kan gå op, så hun og resten af ledelsen kan sige til gæster og ansatte: Kom bare - her er trygt at være.

Som omtalt i sidste uge i Folkebladet turde Lone Wessel næsten ikke tro, at den udvidede genåbning også gjaldt HNT, der balancerer mellem at være et teater og et spillested.

Men så længe der kan garanteres en meters afstand mellem gæsterne og fire kvadratmeter plads pr. person i f.eks. foyeren, er der grønt lys til siddende forestillinger. Det giver mulighed for f.eks. akustiske koncerter, foredrag og standup-shows.

- Nogle kulturhuse er i gang med renoveringsprojekter, da ingen troede på, at vi kom i gang. Det er vi ikke. Der er en dejlig lang juni med mulighed for arrangementer.

Når man har en kulturinstitution - om det så er Megascope, Forum Horsens eller os - skal vi gribe chancerne.

Lone Wessel

Annonce

- Ej, hvor vi trænger!

Direktøren kan endnu ikke løfte sløret for konkrete navne, da tour-planer og lignende skal stemmes af med optrædende og andre kulturhuse, men Lone Wessel arbejder på arrangementer på den anden side af Kør Selv Festival på Fængslet i dagene 4.-6. juni. Horsens Ny Teater er del af gruppen bag det tiltag.

Lige nu regnes der på, hvordan gæster sikkert og smart kan sluses ind. Kvium-salen åbnes, så der bliver flere kvadratmeter at arbejde med. Muligheden for flere shows samme dag er også i spil.

Lone Wessel slår fast, at hun er tryg ved at byde gæster indenfor igen. Og hun har kun mødt positivitet: "Ej, hvor vi trænger til at komme ud igen", hører hun fra flere.

Nogle har spurgt: Hvorfor holder I ikke udendørs arrangementer på teatertorvet?

- Det må vi ikke, og det vil også være for svært at styre. Når det foregår inde, kan vi lave en hel drejebog.

Annonce

- Vi har en forpligtelse

Rentabiliteten spiller en rolle, naturligvis, men Lone Wessel mener også, at teatret har pligt til at se i muligheder i en svær tid:

- Selvfølgelig har vi det. Når man har en kulturinstitution - om det så er Megascope, Forum Horsens eller os - skal vi gribe chancerne, siger hun.

Lone Wessel holder fast i, at de ansatte afvikler ferie i tre lukkeuger i juli.

Hun og kollegerne ser nemlig ind i et efterår og såmænd også et forår 2021 med arrangementer tæt på dagligt, da store dele af forårets aflyste program har fået nye datoer.

- Så der må gerne blive lempet yderligere hen over sommeren, siger Lone Wessel.

Billetbestilling foregår så vidt muligt online - det opfordres der til i retningslinjerne - men Lone Wessel lover, at telefonerne også bliver bemandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce