Annonce
Erhverv

Historisk restaurant er ved at vågne op til dåd, og et par travle kvinder har fuld gang i bestillingerne

Det lykkedes at få restaurantchef Victoria Hansen (til venstre) og forpagter Marie Meyland til at stå stille et par sekunder til et foto. De to har ellers rygende travlt med at modtage bestillinger og gøre Restaurant Rørbæk Sø parat til gæsterne. Foto: Peter Hald
Restaurant Rørbæk Sø genåbner fredag 3. juni med stor reception. Den nye forpagter Marie Meyland har allerede ansat en restaurantchef.

Nr. Snede: Restaurant Rørbæk Sø summer af aktivitet i disse dage. Forpagteren Marie Meyland og hendes nyansatte restaurantchef Victoria Hansen har lynende travlt ved telefonerne og computerne med at modtage bestillinger, der vælter ind.

Der er ikke mange dage til, at restauranten slår dørene op efter en pause på to år. Fredag 3. juni inviterer Marie Meyland alt og alle til en stor åbningsreception fra klokken 12 til 15, og derefter vil det bare gå derudaf. Restaurant Rørbæk Sø er ved at blive gjort klar til sommeren, og der er ingen tvivl om, at det bliver et travlt år:

- Vi har allerede fået bestillinger på firma-julefrokoster, og rigtig mange har booket selskaber, bryllupper og lignende. Det giver noget ro i maven, og jeg er simpelthen dybt taknemmelig over den opbakning, vi har fået, siger Marie Meyland.

Annonce

Hun er godt i gang med at planlægge strategien sammen med Victoria Hansen. Åbningstiderne er ved at falde på plads, således at der bliver a la carte servering torsdage og fredage fra klokken 11 til 22 samt lørdage fra 8.30 til 22 og søndage fra 9.30 til 16.

- De øvrige dage åbner vi efter aftale, så vi fylder ugen ud. Vi vil ikke holde sommerferie, for vi regner med, at der kommer en pæn tilstrømning af turister, men hvordan sommerferiens åbningstider bliver helt nøjagtigt, skal vi til at finde ud af, fortæller Marie Meyland.

Restaurant Rørbæk Sø er stadig et kendt navn, selv om restauranten har holdt pause i to år. Nu er pausen slut. Den 3. juni genåbner stedet. Foto: Peter Hald

Hun har allerede været i gang med at opdatere restaurantens hjemmeside, og en ny Facebook-side er ved at blive gjort parat.

Restaurant Rørbæk Sø ejes af Bo Olesen fra Rørbæk Hovedgård Gods, og han overdrog nøglerne til Marie Meyland i begyndelsen af april. Hun og hendes mand Jan samt familie og venner gik derefter straks i gang med at gøre rent og renovere, og det arbejde foregår stadig. Parret er for eksempel ved at bygge en splinterny terrasse, der vender ud mod Rørbæk Sø.

I gode hænder

På de indre linjer er der også fuld tryk på. Marie Meyland er således ved at ansætte sin stab af medarbejdere, og som den allerførste har hun ansat den 24-årige tjener Victoria Hansen som restaurantchef.

- Jeg mødte Victoria en aften for et par år siden, hvor Jan og jeg spiste på Hotel Vejlefjord, og vi var bare i de bedste hænder hos Victoria. Det har jeg aldrig glemt, så nu har jeg ansat hende. Og flere er på vej. Jeg skal snart have samtaler med en køkkenchef og en kok, og vi skal have ansat tjenere, køkkenassistenter og andet personale - også ung-arbejdere til at klare opvasken. Det ender med at blive en pænt stor arbejdsplads, fortæller Marie Meyland.

Victoria Hansen er allerede godt i gang.

- Jeg er klar til at give den fuld skrue, og jeg ville ønske, at der var lidt flere timer i døgnet, siger Victoria Hansen, der om  kort tid flytter fra sin nuværende bopæl i Stouby til en lejlighed i Nama Parken i Nørre Snede.

Hun blev uddannet som tjener for seks år siden på Hotel Vejlefjord og kommer fra en stilling som barchef på Munkebjerg Casino.

Annonce

Stor nysgerrighed

Interessen for den genopstandne Restaurant Rørbæk Sø har været enorm. Telefonerne har kimet flittigt, og mange nysgerrige har banket på og kigget ind, selv om restauranten altså først åbner 3. juni.

- Det er helt tydeligt, at mange mennesker har gode minder om det her sted. Det havde jo sin glansperiode under navnet Restaurant Vester Mølle, der gennem 19 år blev drevet af Kirsten og Kim Storm - og jeg har faktisk været så heldig at kunne sparre med Kim Storm, der har været sød og hjælpsom, siger Marie Meyland.

En kendt restaurant

Restaurant Rørbæk Sø kan spore sine aner helt tilbage til 1935, da der blev opført en sommerpavillon på stedet, og her kunne man nyde kaffe og kage og en sving-om. I 1960 blev der bygget en restauration i forlængelse af træbygningen.

Restauranten har i mange år været et særdeles kendt og populært spisested, og tilbage i 60'erne og 70'erne var det også et meget velbesøgt dansested, hvor man kunne opleve datidens berømte dansktop-musikere.

Indtil for cirka en snes år siden var navnet Restaurant Vester Mølle, der gennem 19 år blev drevet af parret Kirsten og Kim Storm. I foråret 2009 blev restauranten overtaget af Bo Olesen og omdøbt til Restaurant Rørbæk Sø. Der har så siden været flere forpagtere på stedet, men coronaen betød, at stedet har holdt pause i et par år.

Marie Meyland overtog forpagtningen af Restaurant Rørbæk Sø i april i år, hvor hun samtidig sagde farvel til sin gamle arbejdsplads, Pølsevognen i Nørre Snede. Den er nu blevet overtaget af Louise Larsen.

- Vi skal have skabt nogle traditioner på dette sted. Vi vender tilbage til populære tiltag som fredags-bøfferne og kagebord på søndage, men vi prøver også nye ting af. Vi vil prøve tema-aftener, konferencer og måske dans og musik, og vi vil skabe nogle traditioner i højtider - påske, pinse, sankt hans, julen og nytår, forklarer hun.


Vi skal have skabt nogle traditioner på dette sted.

Marie Meyland

Den stigende Hærvejs-turisme kan godt gå hen og give pote, så de travle restaurant-damer overvejer tiltag som "to go"-kaffe, drikkevarer, snacks og madpakker til turisterne og vandrefuglene.

Rørbæk Sø-området har i de senere år nydt stigende popularitet, og der er således blevet solgt adskillige byggegrunde i den nærliggende udstykning Rørbæk Søparken. Det er også noget, der kan være med til at give restauranten et godt grundlag.

Annonce

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce