Annonce
HH Elite

HH vandt sensationelt over ligaens tophold

Mette Lassen har god grund til at smile. Hun stod for det afgørende mål, da HH højst overraskende vandt over Team Esbjerg. Foto: Michael Just
HH Elite var ikke levnet nogen chance i kampen mod ligaens tophold fra Team Esbjerg. Men alligevel vandt HH med 26-24 efter en intens afslutning. Bunden er nu distanceret med tre point.

Horsens: HH Elite vandt højst overraskende over Team Esbjerg onsdag aften i kvindernes liga. HH var stort set foran hele kampen, men den blev alligevel spændende helt til sidst. Mette Lassen scorede med 12 sekunder igen og slog sejren fast: 26-24.

Hjemmeholdet var ikke levnet en chance, for det var top mod bund i kvindernes håndboldliga. Team Esbjerg med stjerner som Estavana Polman og Line Jørgensen på holdkortet er suverænt nummer et i landets bedste række, mens HH er på tredjesidstepladsen.

Udsigten til en øretæve skræmte dog ikke hjemmeholdets spillere. Efter fem minutter var HH foran med 3-0, og den positive begyndelse forplantede sig til resten af opgøret. Frederikke Rasmussen stod glimrende, mens Melissa Petrén og Line Skak satte mål i kassen, og først efter 13 minutter kom udligningen fra de fornemme gæster, som langsomt så ud til at røre på sig.

Team Esbjerg bragte sig foran 13-9 med otte minutter tilbage af halvlegen, og det begyndte at ligne den kamp, som man forlods havde forventet. Men det var et fatamorgana, for ligaens tophold gik igen totalt i stå og scorede ikke resten af halvlegen. Hårdt kæmpende HH så sit snit til at komme tilbage i kampen, og Lars Frederiksen begik en taktisk genialitet ved at begynde at angribe i syv mod seks. Det kunne Esbjerg ikke tøjle.

Melissa Petrén scorede halvlegens sidste mål, og dermed kunne HH gå til pause med en føring på 14-13 og en sensation var under opsejling.

Horsens HK-Team Esbjerg 26-25 (14-13)

Håndboldligaen, damer

Mål for HH: Melissa Petrén 6, Mette Lassen 4, Emily Baunsgaard 4, Line Skak 4, Ricka Falk 2, Frederikke Gulmark 2, Charlotte Bisser 2, Camilla Madsen 1, Sofie Fynbo Larsen 1.

Mål for Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Marit Jacobsen 6, Clara Danielsson 4, Line Jørgensen 2, Sonja Frey 2, Sanna Solberg 1, Rut Jonsdottir 1.

Udvisninger for HH: Märta Hedenquist 1, Line Skak 1.

Udvisninger for Esbjerg: Marit Frafjord 1, Line Jørgensen 1,

Lassen afgjorde det

Team Esbjerg kom med sikkerhed ind til anden halvleg med en klar vision om at sætte sig på opgøret, men HH ville det anderledes, og efter 31 minutter var hjemmeholdet atter foran med tre, da Emily Baunsgaard og Mette Lassen satte et par mål i nettet til stillingen 16-13.

Gæsterne havde umådeligt svært ved at score, og tanken om en sensation forvandlede sig fra flygtig til fast, da Ricka Gindrup fra stregen øgede HH-føringen til hele 20-15 med 23 minutter igen af opgøret. Team Esbjerg tog atter timeout og kæmpede sig derefter til et straffekast, men da Marit Røsberg Jacobsen smed det på stolpen, lignede det for alvor en aften i HH's tegn.

En af dansk håndbolds største stjerner, Estavana Polman, skød med løst krudt og satte ikke én træffer trods fem forsøg.

Team Esbjerg begyndte dog at spise sig ind i kampen igen, og HH-føringen forsvandt stille og roligt. Efter 54 minutter faldt udligningen, da Marit Røsberg Jacobsen scorede til 23-23. HH var i problemer og havde ikke scoret i fem minutter, da udligningen faldt.

Det lignede igen, at Team Esbjerg ville tage sejren, men HH kæmpede forbilledligt og lagde sig ikke ned. Det hele skulle afgøres i sidste minut, hvor HH var foran med 25-24 efter en ny afbrænder fra gæsterne.

Med 12 sekunder igen faldt afgørelsen, da Mette Lassen scorede til 26-24, og så kunne jubelfølelsen få frit løb hos HH's spillere og trænere. Den sejr havde ingen set komme.

Med de to point har HH nu taget endnu et stort skridt væk fra sidstepladsen. Der er nu tre point ned til Aalborg.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Horsens Kommune søger penge til CO2-neutral færge til Endelave. Pris: 98 millioner kroner

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens For abonnenter

18 boliger har skiftet hænder den seneste uge i Horsens Kommune - se listen her

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Annonce