Annonce
HH Elite

HH vandt sensationelt over ligaens tophold

Mette Lassen har god grund til at smile. Hun stod for det afgørende mål, da HH højst overraskende vandt over Team Esbjerg. Foto: Michael Just
HH Elite var ikke levnet nogen chance i kampen mod ligaens tophold fra Team Esbjerg. Men alligevel vandt HH med 26-24 efter en intens afslutning. Bunden er nu distanceret med tre point.

Horsens: HH Elite vandt højst overraskende over Team Esbjerg onsdag aften i kvindernes liga. HH var stort set foran hele kampen, men den blev alligevel spændende helt til sidst. Mette Lassen scorede med 12 sekunder igen og slog sejren fast: 26-24.

Hjemmeholdet var ikke levnet en chance, for det var top mod bund i kvindernes håndboldliga. Team Esbjerg med stjerner som Estavana Polman og Line Jørgensen på holdkortet er suverænt nummer et i landets bedste række, mens HH er på tredjesidstepladsen.

Udsigten til en øretæve skræmte dog ikke hjemmeholdets spillere. Efter fem minutter var HH foran med 3-0, og den positive begyndelse forplantede sig til resten af opgøret. Frederikke Rasmussen stod glimrende, mens Melissa Petrén og Line Skak satte mål i kassen, og først efter 13 minutter kom udligningen fra de fornemme gæster, som langsomt så ud til at røre på sig.

Team Esbjerg bragte sig foran 13-9 med otte minutter tilbage af halvlegen, og det begyndte at ligne den kamp, som man forlods havde forventet. Men det var et fatamorgana, for ligaens tophold gik igen totalt i stå og scorede ikke resten af halvlegen. Hårdt kæmpende HH så sit snit til at komme tilbage i kampen, og Lars Frederiksen begik en taktisk genialitet ved at begynde at angribe i syv mod seks. Det kunne Esbjerg ikke tøjle.

Melissa Petrén scorede halvlegens sidste mål, og dermed kunne HH gå til pause med en føring på 14-13 og en sensation var under opsejling.

Horsens HK-Team Esbjerg 26-25 (14-13)

Håndboldligaen, damer

Mål for HH: Melissa Petrén 6, Mette Lassen 4, Emily Baunsgaard 4, Line Skak 4, Ricka Falk 2, Frederikke Gulmark 2, Charlotte Bisser 2, Camilla Madsen 1, Sofie Fynbo Larsen 1.

Mål for Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Marit Jacobsen 6, Clara Danielsson 4, Line Jørgensen 2, Sonja Frey 2, Sanna Solberg 1, Rut Jonsdottir 1.

Udvisninger for HH: Märta Hedenquist 1, Line Skak 1.

Udvisninger for Esbjerg: Marit Frafjord 1, Line Jørgensen 1,

Lassen afgjorde det

Team Esbjerg kom med sikkerhed ind til anden halvleg med en klar vision om at sætte sig på opgøret, men HH ville det anderledes, og efter 31 minutter var hjemmeholdet atter foran med tre, da Emily Baunsgaard og Mette Lassen satte et par mål i nettet til stillingen 16-13.

Gæsterne havde umådeligt svært ved at score, og tanken om en sensation forvandlede sig fra flygtig til fast, da Ricka Gindrup fra stregen øgede HH-føringen til hele 20-15 med 23 minutter igen af opgøret. Team Esbjerg tog atter timeout og kæmpede sig derefter til et straffekast, men da Marit Røsberg Jacobsen smed det på stolpen, lignede det for alvor en aften i HH's tegn.

En af dansk håndbolds største stjerner, Estavana Polman, skød med løst krudt og satte ikke én træffer trods fem forsøg.

Team Esbjerg begyndte dog at spise sig ind i kampen igen, og HH-føringen forsvandt stille og roligt. Efter 54 minutter faldt udligningen, da Marit Røsberg Jacobsen scorede til 23-23. HH var i problemer og havde ikke scoret i fem minutter, da udligningen faldt.

Det lignede igen, at Team Esbjerg ville tage sejren, men HH kæmpede forbilledligt og lagde sig ikke ned. Det hele skulle afgøres i sidste minut, hvor HH var foran med 25-24 efter en ny afbrænder fra gæsterne.

Med 12 sekunder igen faldt afgørelsen, da Mette Lassen scorede til 26-24, og så kunne jubelfølelsen få frit løb hos HH's spillere og trænere. Den sejr havde ingen set komme.

Med de to point har HH nu taget endnu et stort skridt væk fra sidstepladsen. Der er nu tre point ned til Aalborg.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce