Annonce
HH Elite

HH-spiller skifter til Aalborg

Märta Hedenquist fortsætter karrieren hos Aalborgs nedrykkere. Foto: Ole Nielsen.
Märta Hedenquist, svensk håndboldspiller fra HH Elite, har valgt nedrykkerne fra Aalborg som sin nye klub.
Annonce

Horsens: Märta Hedenquist, 28-årig stregspiller hos HH Elite, skifter Horsens ud med Aalborg fra den kommende sæson.

Märta Hedenquist er fra Uddevalla. Hun startede sin karriere i GF Kroppskultur i Sverige og skiftede i 2012 til H43 Lund. Året efter kom hun til Team Eslövs IK.

I 2016 valgte hun at flytte til Danmark. Sammen med sin landsmand Emma Friberg slog hun sig ned i Ringkøbing, men mens Emma Friberg spillede for Ringkøbing, valgte Märta Hedenquist at spille for Horsens HK's nyoprykkede 1. divisionshold.

Hun var forsvarsgeneral i Horsens og to-vej-spiller. Hun valgte at flytte til Horsens for at slippe for den lange køretur og for at passe sine studier i Aarhus.

Hun var også med til at sikre oprykningen med en sejr over bundholdet Oddense og startede den nye sæson sammen med holdkammeraterne.

I oktober mistede hun lysten til håndbold og tog en pause, men efter trænerskiftet i januar vendte hun tilbage efter to måneders pause og var med til at sikre HH Elite pladsen i ligaen.

Märta Hedenquist blev offer for den store udskiftning, hvor Lars Frederiksen hentede to nye stregspillere i Celina Holst Elkjær og Julie Gantzel, men hun havde gjort det så godt i Horsens, at Aalborg har hentet hende til Nordjylland fra den kommende sæson.

Aalborgs træner Allan Heine har tidligere været træner i Ringkøbing og Viborg og kender hende fra Ringkøbing. Han betegner Märta Hedenquist som stærk og frygtløs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce