Annonce
HH Elite

HH-spiller skifter til Aalborg

Märta Hedenquist fortsætter karrieren hos Aalborgs nedrykkere. Foto: Ole Nielsen.
Märta Hedenquist, svensk håndboldspiller fra HH Elite, har valgt nedrykkerne fra Aalborg som sin nye klub.

Horsens: Märta Hedenquist, 28-årig stregspiller hos HH Elite, skifter Horsens ud med Aalborg fra den kommende sæson.

Märta Hedenquist er fra Uddevalla. Hun startede sin karriere i GF Kroppskultur i Sverige og skiftede i 2012 til H43 Lund. Året efter kom hun til Team Eslövs IK.

I 2016 valgte hun at flytte til Danmark. Sammen med sin landsmand Emma Friberg slog hun sig ned i Ringkøbing, men mens Emma Friberg spillede for Ringkøbing, valgte Märta Hedenquist at spille for Horsens HK's nyoprykkede 1. divisionshold.

Hun var forsvarsgeneral i Horsens og to-vej-spiller. Hun valgte at flytte til Horsens for at slippe for den lange køretur og for at passe sine studier i Aarhus.

Hun var også med til at sikre oprykningen med en sejr over bundholdet Oddense og startede den nye sæson sammen med holdkammeraterne.

I oktober mistede hun lysten til håndbold og tog en pause, men efter trænerskiftet i januar vendte hun tilbage efter to måneders pause og var med til at sikre HH Elite pladsen i ligaen.

Märta Hedenquist blev offer for den store udskiftning, hvor Lars Frederiksen hentede to nye stregspillere i Celina Holst Elkjær og Julie Gantzel, men hun havde gjort det så godt i Horsens, at Aalborg har hentet hende til Nordjylland fra den kommende sæson.

Aalborgs træner Allan Heine har tidligere været træner i Ringkøbing og Viborg og kender hende fra Ringkøbing. Han betegner Märta Hedenquist som stærk og frygtløs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce