Annonce
Horsens

HH's to svenskere kæmper for en billet til OL i Japan

Melissa Petrén og Daniela Gustin er klar til at kæmpe for en billet til OL i Japan næste sommer. Foto: Charlotte Adsbøl.
Både Melissa Petrén og Daniela Gustin er favoritter til en plads i den svenske OL.trup på 14 spillere - begge er 100 procent klar.

Horsens: De lokale håndboldspillere i HH Elite drømmer om en god sæson i ligaen, men to af spillerne har endnu en drøm. De vil gerne med til OL i Japan om et år.

Melissa Petrén og Daniela Gustin er 100 procent klar.

Melissa Petrén fik sit gennembrud ved VM i Japan, hvor hun scorede 19 mål for Sverige, og Daniela Gustin var med 31 A-landskampe fast mand i den svenske landsholdstrup, indtil hun blev skadet ved slutrunden i Frankrig i december 2018.

Annonce

Daniela Gustin benyttede sidste sæson til at kæmpe sig tilbage efter skaden. Hun følte sig ikke på 100 procent, men nu har der været coronapause, og hun har genoptrænet hele perioden hjemme i Göteborg.

- Nu føler jeg mig på 100 procent. Jeg er klar til at kæmpe om en plads på OL-holdet, siger hun.

Forinden er der EM i Danmark til december. Her er Sverige også med, og det er en chance for de to Horsens-spillere til at anbefale sig.

Ny landstræner

- Vi har fået ny landstræner, fortæller Melissa Petrén. Hvis OL var blevet afviklet til tiden, havde Henrik Signell stadig været vores træner. Den nye landstræner hedder Tomas Axnér og har tidligere spillet i Bundesligaen.

- Den største ændring omkring landstræneren er, at Tomas Axnér vil satse på hurtige kontraer, og det er noget af det, der passer mig allerbedst, siger Daniela Gustin.

Tomas Axnér spillede i Bundesligaen for Gummersbach fra 1998 til 2000 og i GWD Minden fra 2000 til 2005. Han var den glemte svensker, som ingen kendte. Uforståeligt, for han er sammen med Stefan Lövgren den eneste, der har scoret mere end 1000 mål både i den svenske og tyske liga, helt præcist lavede han 1079 i tysk håndbold.

Annonce

Træningssamling

- Vi var til træningssamling i et par dage under den nye landstræner i Stockholm. Vi var tre gange syv spillere, 21 ialt, men det var kun fysisk træning, fortæller Melissa Petrén.

De samles igen 1. og 3. oktober til to kampe mod Polen i Lund og Ystad. Det bliver den nye træners første landskampe. Der kommer yderligere to kampe mod ukendte modstandere frem mod EM i Danmark og Norge. Sverige får hjemmebane i Arena Nord i Frederikshavn.

- Vore kvalifikationskampe til OL blev udsat på grund af coronaen, men spilles i marts. Vi skal møde Spanien, Argentina og Senegal, siger Melissa Petrén. Disse kampe spilles i Lliria i Spanien.

Annonce

Chancerne

Der bliver hård kamp om at komme gennem nåleøjet.

- Jeg håber på en af de to pladser på højre fløj, siger Daniela Gustin. Jeg har været skadet og skal kæmpe med tre andre om pladserne. Der er tale om Nathalie Hagman, Emma Fernis og Mathilde Lundström.

Alle tre er i færd med at skifte klub. Nathalie Hagman forlader Odense og skifter til Nantes. Hun har spillet 153 landskampe. Emma Fernis skifter til tyske Thüringen, og Mathilde Lundström  skifter til svenske Sävehof. De har begge spillet 34 landskampe.

- Jeg er med i en pulje med både playmakere og venstre back, og her er Bella Gullden og Carin Strömberg fra Viborg med. Jeg ved ikke, hvor mange konkurrenter vi er, men der er flere, siger Melissa Petrén.

Bella Gulldén er holdets store stjerne. Hun har været med til 18 slutunder siden 2008 og kan slå den tidligere Horsens-spiller Åsa Erikssons landskamprekord med 250 landskampe. Bella Gulldens mand Linus Persson var målmand i Skanderborg.


- Det, der er vgtigt for os, er at få en god sæson i Horsens. Det er gennem klubkampene, vi skal anbefale os til landsholdet via den danske liga. Det er fint, at vi har fået flere forstærkninger. Det gør, at vi kan markere os. Socialt er det også en fin trup, Lars Frederiksen har fået sat sammen.

Melissa Petrén


God sæson

- Det, der er vgtigt for os, er at få en god sæson i Horsens. Det er gennem klubkampene, vi skal anbefale os til landsholdet via den danske liga. Det er fint, at vi har fået flere forstærkninger. Det gør, at vi kan markere os. Socialt er det også en fin trup, Lars Frederiksen har fået sat sammen. Jeg har store forventninger, og det ser ud til at blive meget bedre end sidste sæson, siger Melissa Petrén, der var det store trækpladser i sidste sæson og årsagen til, at HH overlevede nedrykningen.

Der er mange svenskere i den danske liga. Under sidste slutrunde var der 12 spillere fra den danske liga i den svenske trup.

- Der er dog rejst nogle stykker, siger Daniela Gustin. Linn Blom forlader København, Nathalie Hagman forlader Odense, målmand Felippe Idehn forlader Silkeborg, og Jamina Roberts forlader Randers.

Der er svenske spillere på de fleste danske hold, fordi Sverige er længere fremme end Danmark. Vi har en bedre liga end Sverige, men Sverige har et bedre landshold. Danmark er ikke med til OL.

Der kan dog komme en styrkeprøve i Herning fra 3. til 20. december. Her åbner Sverige med de tre kampe i Frederikshavn 3. december mod Tjekkiet, 5. december mod Spanien og 7. december mod Rusland.

- Lige nu tænker vi kun på at kvalificere os til OL, ikke på medaljer. Der er mange stærke hold. Vi tabte til Rusland og Montenegro ved VM i Japan, og Norge, Holland, spanien og Frankrig er også med i kampen om medaljerne. Sverige vandt medaljer med den danske træner Helle Thomsen, men jeg tør ikke snakke om medaljer ved OL.  Der er meget lang tid. Først har vi en spændende sæson, vi skal igennem, siger Melissa Petrén.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

HH Elite

Serbisk eks-landsholdsspiller bankede det yderste lag rust af i HH Elites storsejr: - Jeg kan give meget, meget mere

Sport

HfS sejrede på udebane, da Søren Jochumsen agerede vikar i målet: Holdet er et mulehår fra at indfri sæsonens målsætning

Nye våben har bremset 300 mulige stråmandsdirektører

Hedensted For abonnenter

Poul spejder efter kloakarbejderne: Spildevands-selskab har brugt alle pengene på nye udstykninger

HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite viser klassen og vinder stort i Holstebro

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

Horsens For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Odder

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Annonce