Annonce
HH Elite

HH's Nina Dano er stemplet ind på den store scene: Nu vil hun banke Frankrig i VM-kvartfinale og lande nordisk duel

Nina Dano, der blev hentet til HH Elite fra svenske IK Sävehof i sommer, har foreløbig spillet 16 landskampe for Sverige - fordelt over to slutrunder og OL i Tokyo. Hovedparten af spilletiden er dog kommet under det igangværende VM i Spanien. Arkivfoto: Mads Dalegaard
HH Elites eneste islæt ved VM-slutrunden i Spanien, Nina Dano, har fået noget, der ligner et landsholdsgennembrud de seneste uger. Onsdag håber hun at kunne avancere til en semifinale mod Danmark.

Horsens: Mens de danske håndboldkvinder for en stund kan læne sig tilbage og lade op til VM-semifinalen fredag, er der onsdag eftermiddag anderledes koncentration på i den svenske lejr.

Her er man kun få timer fra at skulle i ilden mod Frankrig - et kvartfinaleopgør, der har HH Elites Nina Dano som en af hovedaktørerne og kommer til at afgøre, hvilket hold Danmark skal møde i semifinalen.

Selv lægger højrebacken ikke skjul på, at det giver ekstra blod på tanden at kunne avancere videre til en nordisk duel i semifinalen.

Annonce

- Det giver absolut motivation! Vi spiller altid nogle fede kampe mod Danmark. Men i første omgang er alt fokus på Frankrig, fortæller hun fra Spanien.

- Stemningen er god i truppen, og alle er helt i stødet. Taktisk skal vi formå at bremse deres angrebsspil og stoppe deres gode kontraløb. Det, tror jeg, bliver nøglen, siger Nina Dano.

Betydeligt større rolle på holdet

Den svenske bagspiller står foreløbig noteret for 16 landskampe for Sverige - de seks under VM i Spanien. Her har spilletiden dog fået et gevaldigt nøk opad sammenlignet med EM i fjor og sommerens OL i Tokyo, hvor hun hovedsageligt sad på bænken.

- Jeg er ret tilfreds med min egen præstation. Først og fremmest er det fedt at være på et niveau, hvor jeg rent faktisk har bidraget og været blandt de startende spillere. Min rolle på holdet er blevet betydeligt større denne gang. Men jeg skal da heller ikke lægge skjul på, at jeg også gerne vil spille endnu mere, siger 21-årige Dano, der beskriver det som en stor oplevelse af deltage ved en slutrunde.

Før kvartfinalen har Sverige vundet fire kampe og spillet to uafgjorte. I de kampe har Nina Dano været på banen i lidt over en tredjedel af spilleminutterne og har kvitteret med 12 scoringer på 17 forsøg og 13 assist.

Som venstrehåndsspiller har hun dog om muligt en større rolle, end tallene afslører, i det svenske angrebsspil - og startede blandt andet på banen i den afgørende mellemrundekamp mod Norge.

For HH Elite har Nina Dano været den næstmest scorende spiller i efteråret med 46 mål.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce