Annonce
HH Elite

HH's landsholdsspiller er startet med bulder og brag og har fordoblet sit scoringsgennemsnit i 2022: Derfor bliver Nina Dano kun bedre fra nu af

Nina Dano snittede 3,5 mål pr. kamp i efteråret. Heraf fem scoringer mod København Håndbold i oktober. Det scoringsgennemsnit har hun tæt på fordoblet i de to seneste kampe mod Randers HK og Viborg HK. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Nina Dano har i den grad taget slutrundeformen med tilbage til HH Elite. Søndag kan hun sætte endnu en fed streg under sin stærke start efter nytår, når ligaduksene fra Odense Håndbold kommer på besøg.

Horsens: Selvom udviklingspotentialet og ikke mindst alderen på blot 21 år stadig er til at få øje på, har Nina Dano for længst indskrevet sig som en af de bærende spillere hos HH Elite.

Det gjorde hun allerede i løbet af sine første seks måneder i klubben i efteråret, hvor hun var holdets næstmest scorende spiller efter Laura Damgaard - men som venstrehåndet bagspiller en mindst lige så vigtig brik på holdkortet.

I december føjede svenskeren endnu et afsnit til sit hastigt voksende håndbold-CV, da hun spillede sin tredje slutrunde for Sverige; med cirka en tredjedel af spilleminutterne til følge og flere kampe med stor pil op.

Annonce

Den form er Dano godt i gang med at føre med videre på klubplan, hvor hun er startet som lyn og torden i HH Elites to første kampe i det nye år. Mod Randers HK var hun et af få lyspunkter og blev topscorer med seks mål, og i den flotte sejr over Viborg HK onsdag spillede højrebacken igen til UG - med syv scoringer på ni forsøg.

I HH Elites 13 ligakampe i efteråret lavede hun i snit 3,5 mål pr. kamp, og dermed har Nina Dano - indtil videre - tæt på fordoblet sit scoringsgennemsnit i 2022.

- Det giver klart noget erfaring og tryghed at have fået en succesoplevelse med landsholdet, selvom jeg gerne ville have spillet endnu mere - og i hvert fald i én kamp mere (Sverige røg ud til Frankrig i kvartfinalen, red.), siger Nina Dano.

Langt foran alternativerne

Alternativerne på HH Elites højre back hedder dels Maria Holm, der har skudteknikken, men endnu mangler fysikken til for alvor at stå distancen i bagkæden. Og dels højrehåndede Frederikke Gulmark, som fik spilletid på positionen senest, da Dano kortvarigt var i gulvet.

Begge dele er dog lappeløsninger, og derfor ligger meget af ansvaret på skuldrene af den unge svensker, som har sine åbenlyse færdigheder i duelspillet, hvor hun er trods sin beskedne størrelse som bagspiller er overraskende alsidig. Med 172 centimeter klapper Dano ikke kuglen ind fra 15 meter, men skuddet fejler ingenting på mellemdistancen, og med sin tætte, eksplosive statur har hun antrittet til at runde sin direkte modstander på begge sider.

Modsat eksempelvis Laura Damgaard, der selv kan skabe sit skud, lægger Nina Dano ikke skjul på, at hun som spillertype ernærer sig af fart og rytme i angrebsspillet. Og det var betydeligt højere end længe set, da Dano spillede sin vel nok bedste kamp i HH-trøjen mod Viborg.

Annonce

Klar på en større rolle

Samtidig viste kampen de første antræk til, at angrebskonstellation med skudtruslen Kristin Thorleifsdóttir på modsatte back kan skabe plads i bagrummet, som en Nina Dano i slutrundeform kan drage stor nytte af.

Har slutrundesuccesen givet dig mod på en større - mere ledende - rolle for HH Elite?

- Klart! Men jeg ser det nu ikke som et skridt ned i niveau, hvis vi snakker HH Elite versus landsholdet. Vi har masser af spillere i HH, der også er landsholdsaktuelle, og man kan se, at tempoet og kvaliteten begynder at komme nu, siger Nina Dano.

HH Elite-Odense Håndbold

Knap syv mål. Så stor er den afstand, som HH Elite søndag skal forsøge at lukke, når ligaduksene fra Odense Håndbold kommer på besøg.

I hvert fald, hvis man kigger på den gennemsnitlige måldifference, når de to hold spiller. 

Den lyder 6,8 mål, hvis man kigger på de seneste fem indbyrdes opgør, siden HH Elite vendte tilbage til kvindeligaen. Alle med HH-nederlag til følge. Den tætteste kamp var i januar sidste år, hvor slutstillingen lød på 24-27 i Forum Horsens, men så sent som i oktober bed HH Elite også godt fra sig, da man tabte med 30-25 i Odense.

Det var i Jan Leslies blot tredje kamp i spidsen, og han forventer, at holdet også denne gang - med en dugfrisk sejr mod Viborg i bagagen - kan bide skeer med ligaens aktuelle førsteplads.

- Vi ved, at vi har kvalitet nok til at slå topholdene. Det kræver, at spillerne bevarer disciplinen, og at vi finder et par taktiske ting, som fungerer. Sejren i Viborg var selvfølgelig et kæmpe boost, vi kan bygge videre på, siger Jan Leslie.

Kampen mellem HH Elite og Odense Håndbold starter klokken 15.

Mod Viborg HK var det også værd at bemærke, at Dano var direkte involveret i de sidste tre scoringer, da HH Elite lukkede kampen i slutminutterne.

Det vidner om klasse, koldblodighed og mod - og at modstanderne i kvindeligaen ikke længere kun kan nøjes med at sætte dobbelt ring om "Damgaard", når de forbereder sig på HH Elite.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce