Annonce
Horsens HK

HH Elites topscorer udtaget til VM i Japan

Melissa Petrén er klar til VM i Japan med det svenske landshold. Foto: Ole Nielsen.
Melissa Petrén blev tirsdag udtaget til det svenske VM-hold sammen med Isabelle Bella Gulldén og Carim Strömberg.

Horsens: HH Elites topscorer Melissa Petrén blev tirsdag udtaget til det svenske VM-hold i Japan.

Hun ventede spændt, fordi den største svenske stjerne Isabelle Bella Gulldén, tidligere Viborg, var klar til comeback efter veloverstået fødsel.

Landstræner Henrik Signell skulle vælge tre af fire spillere, men han løste problemet ved at rykke Emma Lindqvist fra H65 over som højre back.

Derefter udtog han Melissa Petrén, HH Elite, Carin Strömberg fra Viborg og Bella Gulldén fra franske Brest til de tre pladser som playmaker.

Bella Gulldén er med til sit 14. mesterskab med det svenske landshold.

Melissa Petrén scorede syv mål, da Sverige slog Nordmakedonien med 35-26, og tre mål da Sverige vandt 38-19 over Portugal.

Sverige kvalificerede sig til VM i Japan i to kampe mod Slovakiet.

- Jeg er lykkelig for at blive udtaget. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var en lille pige, sagde Melissa Petrén til Folkebladet.

Hun er først for nylig kommet på det svenske A-landshold. Fem spillere i den svenske trup har ikke tidligere været til en slutrunde.

- Det er svært, når man er ung, at slippe gennem nåleøjet, for der mange kandiater, siger Melissa Petrén.

Sverige har vundet medaljer med Helle Thomsen som træner. Sverige vandt sølv ved EM i 2010 og bronze i 2014 og nåede VM-semifinalen i 2017, da de blev nummer fire.

- Jeg har ikke været med tidligere og kender ikke de andre landshold, men jeg ved, vi løber ind i Rusland i puljen, og det bliver vores hårdeste kamp i puljen, siger Melissa Petrén.

Sverige rejser til VM i Furuoka i Japan 19. november og skal spille 30. november mod Congo, 3. december mod værtsnationen Japan, 5. december mod Argentina og 6. december mod Rusland.

Derefter spilles placeringskampene. Der er finale 15. december.

- Jeg skal scannes onsdag, men min knæskade er ikke så slem. Jeg regner med at kunne spille allerede på mandag mod Nykøbing Falster.

Melissa Petrén

Annonce

Scannes onsdag

Melissa Petrén scorede 11 mål for HH i Viborg, men blev skadet i højre knæ ved stillingen 25-24 til Viborg og kom ikke på banen mere. Hun blev tapet op, mens kammeraterne spillede kampen til ende.

- Jeg skal scannes onsdag, men min skade er ikke så slem. Jeg regner med at kunne spille allerede på mandag mod Nykøbing Falster, siger Melissa Petrén.

HH mangler Randers ude, Tvis Holstebro ude og Ajax hjemme, inden holdene går på VM-pause 13. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce