Annonce
Sport

HH Elite skriver kontrakt med supertalent

Maria Holm har scoret 11 mål i sine første tre optrædener på HH Elites ligahold. Foto: Ole Nielsen.
Maria Holm har imponeret i tre kampe og har skrevet kontrakt til sommeren 2023.

Horsens: I tre kampe i træk har en bette krudtugle på 19 år hamret kuglen ind i målhjørnet hos HH Elite, og nu har det resulteret i en kontrakt til sommeren 2023 for venstrehåndsspilleren Maria Holm.

Manden bag det nye supertalent er Ronni Boy, assistenttræner for HH's ligahold og U19-træner i Horsens Håndboldklub.

- Ronni Boy er årsagen til, at jeg vendte tilbage til HH efter to år på efterskole i SHEA i Skanderborg og Sine i Løgumkloster, siger Maria Holm. Han er mere end nogen manden, der har motiveret mig til at spille håndbold. Vi har været på en fantastisk rejse sammen.

Annonce

Usleben diamant

- Jeg har trænet Maria Holm i fire år, og hun er en fantastisk pige, siger Ronni Boy. Hun er en usleben diamant - en enormt dygtig pige med et kæmpepotentiale.

- Jeg så hende første gang på HH's U14-hold ved de jyske mesterskaber i Bjerringbro. HH spillede mod Hjallerup. Hun havde et fantastisk stående skud med venstrehånden, og så har hun en usædvanlig rekord med straffekast. Hun scorede på 53 straffekast i træk, inden hun brændte mod landsholdsmålmand Louise Bak Jensen fra Herning, siger Ronni Boy.

Maria Holm går i 3. g på Horsens Statsskole og bliver student til sommer. Hun har tænkt sig at tage et eller to sabbatår efter sin studentereksamen.

- Jeg har aldrig haft eftermiddagsjob og den slags. Hele mit liv har været skole og håndbold, fortæller hun. Jeg er meget beæret over at få kontrakt i HH. Det er en stor glæde for mig. Selv om mange af spillerne er fuldtidsspillere, kan jeg godt få skole og håndbold til at hænge sammen, især nu da vi ikke må træne på U19-holdet, siger Maria Holm.

Annonce

11 mål i tre kampe

- Maria scorede fem mål på seks skud i en træningskamp mod Herning-Ikast. hun lavede tre mål på tre skud i Aarhus og igen tre mål mod København. Hun har bevist, at hun sagtens kan klare springet til ligaen, siger Ronni Boy.

- Måske er målmændene overrasket over, at en lille pige som mig pludselig skyder udefra, siger Maria Holm.

- Maria Holm og Rina Rexhepi har lavet tilsammen 1500 mål for mig, Rina scorede 18 mål i en landskamp for Kosovo, røber Ronni Boy.

Annonce

U-landsholdet

I Skanderborg spillede hun sammen med Anne Kristensen, der er tæt på landsholdet som målmand, Rina Rexhepi og Emilie Bech, og de blev nummer to ved DM.

Selv om hun har markeret sig som et indlysende talent, har der ikke været bud efter hende fra U19-landstrænerne Heine Eriksen og Mikkel Voigt Frederiksen, og nu er hun faldet for aldersgrænsen. Næste station er U21-holdet, hvor Flemming Tuborg Jensen er landstræner.

Annonce

Ægte Horsens-pige

- Maria Holm er fremtidens spiller i Horsens, siger HH's cheftræner Lars Frederiksen. Hun er upåvirket af at brænde et skud. Hun har moden og tør skyde igen, og det er vigtigt for unge spillere, når de skal udvikle sig. Desuden er hun venstrehåndsspiller, og dem er der ikke for mange af i dansk håndbold. Hun bor i byen, og hendes far er leder i HH. Det er en fornøjelse, at vi nu kan skrive kontrakt med en af byens egne spillere, efter at Sofie Fynbo er rejst til Norge. Vi er ikke bange for at give hende chancen, og vi havde ikke færre end fire hold fra U19-holdet på banen, da vi slog København i sidste uge, siger Lars Frederiksen.


Hun havde et fantastisk stående skud med venstrehånden, og så har hun en usædvanlig rekord med straffekast. Hun scorede på 53 straffekast i træk, inden hun brændte mod landsholdsmålmand Louise Bak Jensen fra Herning.

Ronni Boy
Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Annonce