Annonce
HH Elite

HH Elite skal spille skæbnekamp om nedrykning

Susanne Madsen stred forgæves i Randers. HH skal ud i to knald eller fald kampe mod Sønderjyske. Foto: Anita Kristensen.
Randers vandt nedrykningskampen med 26-25 og sendte HH Elite ud i to ekstrakampe mod Sønderjyske eller Aalborg.

Horsens: Fiaskoen var total for HH Elite efter nederlaget på 26-25 ude mod Randers HK.

Resultat betød, at Randers blev reddet i Niels Agesens afskedskamp.

Skanderborg vandt 21-20 over Holstebro og er også reddet, selv om de sluttede ni points efter Horsens-holdet i grundspillet.

Annonce

Den sidste kamp mod Skanderborg skulle være årets kamp. Den er nu uden betydning.

HH Elite skal spille to op- og nedrykningskampe mod nr. 2 fra 1. division. Sønderjyske, der vandt 26-23 over Aalborg EH i oprykningskampene fra 1. division, har hjemmebane i returkampen på torsdag. Aalborg kan stadig opnå en tredje kamp.

Den første af HH's kampe spilles onsdag 5. maj, og der er returkamp lørdagen efter.

HH Elite kendte betingelserne efter Skanderborgs sejr over Holstebro og fik ekstra hjælp, fordi Randers måtte undvære sin bedste spiller, den svenske landsholdsspiller Kristin Thorleifsdottir, der var ude med corona.

Ikke desto mindre spillede Horsens-spillerne en elendig første halvleg med enorm spildprocent over for Mathilde Juncker i Randers-målet.

Det var en første halvleg helt uden lyspunkter. HH var bagud 6-2, 8-5 og 10-7, og Randers gik fra 10-8 til 15-8, inden HH Elite sluttede halvlegen med to mål af Maria Mose Vestergaard til 15-12.

HH's to svenske landsholdsspillere brændte straffekast over for Mathilde Juncker.

- Vi scorede kun 12 mål i første halvleg, selv om vi spillede os til chancerne, sagde HH-træner Lars Frederiksen. Vi burde have lavet fem-seks mål mere, men brændte alt, bl.a. to straffekast. Det var en stor fordel for os, at Kristin Thorleifsdottir ikke var med, men der var mange nerver på til denne kamp. Randers kom lettere til deres mål, og vi savnede redninger. De scorede på alt fra fløjene, mens vi brændte fra alle vinkler.

- Vi havde ikke regnet med at skulle befinde os i denne situation, men nu er vi der, og vi er enige om at give den fuld gas og bevise, at vi har et bedre hold end modstanderne, sagde Lars Frederiksen. Vi har haft en del uheld undervejs.

- Jeg var tilfreds med vort forsvar og med Maria Holm og Maria Mose Vestergaard, sagde HH-træneren.

Mere spænding

Med pausestillingen var alt stadig åbent. Lars Frederiksen havde forsøgt sit syv mod seks-spil i første halvleg, og det blev lanceret en stor del af anden halvleg.

HH Elite halsede efter ved 18-15 og 19-16, men efter 13 minutter kom HH på 20-19, og det lignede et vendepunkt.

For mange dårlige afslutninger var igen et problem. HH kom bagud 23-20, men kom på 25-24.

Trine Knudsen rykkede igen, men lavede angrebsfejl, og Nicoline Olsen scorede det mål, der kom til at afgøre kampen.

Maria Holm sluttede kampen ved at reducere til 26-25, men det var for sent for Horsens-holdet.

Annonce

Stor forskel

Der var som ventet forskel på målmandsposten. Mathilde Juncker havde 13 redninger, de to Horsens-målmænd ni.

Randers' store spillere var venstrehåndsspilleren Nicoline Olsen og Camilla Degn samt målmand Mathilde Juncker, mens bedste HH-spillere var Maria Mose Vestergaard, Julie Gantzel, Susanne Madsen og Maria Holm.

Sidsel Mejlvang stred tapper for Randers og for sin gamle klub Skanderborg, som dermed reddede sig fra nedrykning endnu engang. Hun sluttede kampen med en skade og måtte behandles, da kampen sluttede.

Det var Niels Agesens afskedskamp som træner i Randers.

Randers HK -Horsens Håndbold 26-25 (15-12)

Kvalifikationsspillet til ligaen

Randers HK: Nicoline Nørgaard Olsen 6, Camilla Degn 5, Mai Kragballe 5, Tania Bilde Knudsen 3, Sidsel Mejlvang 3, Aia Høgh Raadshøj 3, Mathilde Orklid 1.

HH Elite:  Melissa Petren 6, Maria Mose Vestergaard 5, Maria Krogh Holm 4, Trine Knudsen 3, Julie Gantzel 3, Frederikke Gulmark 2, Camilla Madsen 1, Daniela Gustin 1.

Udvisninger: Randers HK 3, Horsens 2.

Stillingen i kvalifikationspuljen:

1. Ajax København 3 kampe, 8 point

2. Randers HK 4 kampe, 5 point

3. Skanderborg 3 kampe, 4 point

4. Holstebro 3 kampe, 4 point

5. Horsens 3 kampe, 1 point

Resterende kampe:

Holstebro - Ajax

Horsens - Skanderborg

For Daniela Gustin er en skæbnekamp mod Sønderjyske ekstra speciel. Hun har netop skrevet kontrakt med Sønderjyske for næste sæson og skal dermed slås for at sende sin kommende klub retur til 1. division. Sønderjyske har to tidligere Horsens-spillere Kathrine Kubicki og målmand Johanne Graugaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Seneste plus

Annonce