Annonce
HH Elite

HH Elite siger farvel til et halvt hold

Melissa Petrén og Daniela Gustin, HH Elites to svenske landsholdspillere. forlader Horsens efter sæsonen. Melissa Petrén tager til København, Daniela Gustin skal finde en klub i nærheden af Flensburg. Arkivfoto: Charlotte Adsbøl.
Topscoreren tager til København, mens fem andre ikke får forlænget deres kontrakter med HH Elite.

Seks spillere bliver udskiftet i HH Elites trup, når Horsens-klubben forsøger at spille sig i slutspillet i næste sæson.

Landsholdsspilleren Stine Bodholt fra franske Nantes og Amalie Grøn fra Viborg er de to første forstærkninger, der skal forvandle et hold fra 10. pladsen til et hold i slutspillet.

Flere forstærkninger følger efter i de kommende uger.

Annonce

Cheftræner Lars Frederiksen forsøger her at give en forklaring, hvorfor han har foretaget de markante ændringer i truppen.

- Hvis vi skal spille os i slutspillet, kræver det et stærkere hold og dermed også stærkere spillere, siger Lars Frederiksen.

Skadet hele tiden

Daniela Gustin, højre fløj, var svensk landsholdsspiller med 31 landskampe og stadig med i den svenske bruttotrup, da hun kom til Horsens.

- Hun havde ødelagt korsbåndet og kunne ikke spille i starten, siger Lars Frederiksen.

- Hun var en spiller med et højt niveau, men hun kæmpede længe med genoptræning og blev hele tiden ramt af nye skader, både fiberskader og coronaproblemer.

- Vi så i glimt hendes høje niveau, men vi må erkende, at hun aldrig nåede at være ved fuld styrke, når hun spillede for os. Derfor tør vi ikke satse på hende i endnu en sæson, siger Lars Frederiksen.

Daniela Gustin var økonomisk en af de dyreste spillere i truppen. Hun bor i Flensburg sammen med sin kæreste, den svenske VM-spiller Hampus Wanne, der spiller for Flensburg/Handewitt.

Annonce

Med blødende hjerte

Celine Elkjær Holst, datter af den tidligere jyske og danske mester i boksning Anders Elkjær, kom til Horsens for et år siden fra Skanderborg. Hun havde også spillet for Aarhus.

- Det var med blødende hjerte, vi valgte at sige farvel til Celine Elkjær Holst, siger Lars Frederiksen. Jeg ville enormt gerne have beholdt hende.

- Da jeg hentede hende, var jeg sikker på, hun ville blive Horsens-spiller i mange år. Hun var imidlertid den eneste med en kontrakt, som vi kunne komme ud af, fordi hun havde kontrakt for et år plus option, og da Stine Bodholt faldt ned fra himlen i vores turban, var det oplagt, at vi valgte den tidligere landsholdsspiller.

- Jeg har kun været tilfreds med Celine Elkjær Holsts indsats. Hun har været en god fighter med et stort potentiale, og hun har klasse til ligaen og skal nok finde en ny klub, forsikrer Lars Frederiksen.

Annonce

Hjernerystelse

Den hollandske målmand Claudia Rompen kom til Horsens fra Sønderjyske for to år siden. Hun var blevet ramt i hovedet af bolden og var plaget af hjernerystelse. I den første sæson var hun skadet hele tiden.

- Til den anden sæson hentede vi Stephanie Andersen fra Silkeborg, fordi vi ikke troede, Claudia Rompen ville blive klar. Hun kæmpede imidlertid hårdt for at blive klar og har gjort det  fint i den forløbne sæson. Pludselig stod vi med tre målmænd, og det gør vi stadig.

- Claudia Rompen er dermed blevet i overskud, og derfor har vi valgt, at vi ikke forlænger kontrakten med hende. Hun har været træningsnarkoman i Horsens og har vist stor vilje til at samarbejde. Jeg kan kun give hende de bedste anbefalinger og håber, hun fortsætter i Danmark, siger Lars Frederiksen.

Claudia Rompen bor i Horsens sammen med sin danske kæreste.

Annonce

Fuldtidsjob

Fredericia-pigen Mette Lassen har været et friskt pust på venstre fløj med en del mål på hurtige opløb, men hun må nu vige pladsen for en anden fra Fredericia, Amalie Grøn fra Viborg.

- Mette Larsen bor i Tønder og har fuldtidsjob hos tandplejen i Sønderjylland, forklarer Lars Frederiksen. Hun er dejlig at arbejde med, altid smilende og i godt humør. Hun har bestemt ikke spillet sig af holdet, men har gjort det godt, når hun har fået chancen.

Maria Mose Vestergaard er den anden Horsens-spiller på venstre fløj til den nye sæson. Hun er ansat på kontoret i HH Elite.

Annonce

Straffeskytte

Camilla Madsen var sammen med målmand Frederikke Rasmussen den eneste, der var tilbage fra HH Elites hold i 1. division.

- Camilla Madsen er meget vellidt i truppen og har taget al den spilletid, hun kunne få, siger Lars Frederiksen. Hun har altid givet den fuldt drøn under træningen og har også været vores første straffeskytte.

Camilla Madsen har en fortid i Fredericia, men bor i Aarhus.

Annonce

Topscorer

Melissa Petrén har selv valgt at forlade Horsens efter to sæsoner. Hun fik et tilbud fra Claus Mogensen i København Håndbold, der samler på svenske landsholdsspillere, så da Mia Rej rejste til Odense, gav de Melissa Petrén chancen.

Hun har været holdets suveræne topscorer, men det har givet hende problemer, at modstanderne har fokuseret ekstra meget på at stoppe hende. Det har gjort det sværere at komme til scoringer for den svenske topspiller. Hun slås for at komme med til OL i Japan med det svenske landshold til sommer.


- Vi går efter en højre back, en venstre back og en afløser for Melissa Petrén.

Lars Frederiksen, cheftræner i HH Elite


Annonce

Afløsere

- Vi går efter en højre back, en venstre back og en afløser for Melissa Petrén, siger Lars Frederiksen.

Han har et budget på 2,7 millioner kroner i denne sæson og har øget det med en tredjedel til næste sæson.

Maria Holm og Emilie Winther er klubbens egne, og de har høj prioritet i bestræbelserne på at spille lokale spillere ind på holdet.

- Vi anser pladsen som stregspiller og de to fløje for at være besat, siger Lars Frederiksen.

Annonce

Spillernes marked

- I januar er det spillernes marked. Vi har brugt de seneste uger til at undersøge, hvilke muligheder der har været for at hente forstærkninger, og vi føler, vi er nået meget langt, siger han. Alle kender til Horsens' fortid i kvindehåndbold og til vort nye projekt, og det har gjort det lettere at tiltrække gode spillere.

- Da jeg var træner i Kolding/Vejen, overtog jeg et bundhold i 2007 og førte holdet frem til medaljer og europæisk deltagelse. Da jeg var træner i Esbjerg, overtog jeg et hold i kaos og førte dem frem til det danske mesterskab, bl.a. ved at hente bedre spillere fra Skandinavien. Det er det samme, jeg forsøger i Horsems.

- Vi har en af verdens stærkeste ligaer. De bedste hold henter spillere i verdensklasse, og vi kan ikke måle os med Esbjerg, Odense, Viborg, København og Herning-Ikast, men vi skal forsøge at overhale Nykøbing Falster, Silkeborg, Aarhus og Ajax og spille os op blandt de otte bedste, siger Lars Frederiksen.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce