Annonce
Horsens

HH Elite klar til kamp om at komme med i slutspillet

Lars Frederiksen og Jørgen Møller er klar til HH Elites anden sæson i ligaen. Muligheden for en plads i slutspillet er inden for rækkevidde. Foto: Charlotte Adsbøl.
HH-træner Lars Frederiksen har hentet syv nye spillere og er klar til et slagsmål med Silkeborg, Aarhus og Randers.

Horsens: - Vi kan lige så godt blive nummer syv som nummer 10.

Det siger HH Elites cheftræner Lars Frederiksen. Han har hentet syv nye spillere til den kommende sæson. De er håndplukket til holdet, og der er tale om klare forstærkninger.

HH Elite klarede med nød og næppe frisag i den første sæson i ligaen takket være en sensationel sejr over Team Esbjerg, men forstærkningerne gør, at Horsens får et langt stærkere hold til den kommende sæson.

Annonce

Hvad rækker det til?

- Jeg ser Aarhus, Silkeborg, Randers og Horsens som de fire kandidater til placeringerne fra nummer syv til 10. Silkeborg er svækket, Aarhus skal i gang med at spille et nyt hold sammen. De andre er nok lidt foran os, men jeg ser store muligheder. Vi har absolut en chance, siger Lars Frederiksen.

Den officielle målsætning hedder top-10 eller "best of the rest", som de kalder det.

- Jeg garanterer, at vi ikke kommer i nedrykningsfare, siger Lars Frederiksen.

De seks bedste

- Jeg tipper Team Esbjerg som dansk mester igen,  men jeg forventer, at Odense vil puste dem i nakken. Det bliver en tvekamp om titlen. Efter de to hold ser jeg Viborg som det bedste. Herning-Ikast er svækket, men er min nummer fire. København er nummer fem, og Nykøbing Falster er nummer seks.

I bunden ser jeg Ajax, Skanderborg, Holstebro og Vendsyssel. Skanderborg har mistet sine fem bedste spillere, og Holstebro har skiftet til nyt regi.

HH Elites klubskifter

HH Elites nye spillere:

Stephanie Andersen fra Silkeborg

Anne Sofie Filtenborg fra Viborg

Julie Gantzel fra Hernin-Ikast

Celine Holst Elkjær fra Skanderborg

Trine Knudsen fra Holstebro

Susanne Madsen fra Odense

Maria Mose Vestergaard fra Holstebro

Afgang

Mollie Edelved til Roskilde

Sofie Fynbo til Oppsal IF, Norge

Märta Hedenquist til Aalborg

Melina Kristensen til Skanderborg

Line Skak til Silkeborg

Rikke Schmidt til Kolding IF

Katrine Kubicki

Charlotte Bisser

Amanda Brogaard

Othilia Christensen

Amalie Wichmann

Annonce

Tre målmænd

- En af de pladser, vi er mest markant forstærket på, er målmandsposten, som er uhyre vigtig. I sidste sæson havde vi både Frederikke Rasmussen og Claudia Rompen skadet. De er helt friske, og vi har fået Stephanie Andersen fra Silkeborg. Hun nåede aldrig at spille for Bjerringbro.

- Nu har vi tre keepere, der kan supplere hinanden. Det giver enorme muligheder, som vi ikke havde i sidste sæson.

- På højre fløj har vi Anne Sofie Filtenborg, der kommer fra Viborg. Hun er bare 20 år og en fremtidens spiller på pladsen. Daniela Gustin er naturligvis stadig førstevalg, mens Anne Sofie Filtenborg har en lovende fremtid. Hun har været på U-landsholdet og både stærk i angrebet og i forsvaret.

- På venstre fløj er Maria Mose Vestergaard fra Team Esbjerg førstevalg. Hun har været med til at vinde to danske mesterskaber, det ene med mig som træner, det andet under Jesper Jensen. Hu har erfaringen. Vi har også Mette Lassen, der gjorde det fantastisk godt i sidste sæson, og jeg er meget tilfreds med vore fløje.

Annonce

Stærke strege

- På stregen har jeg tre spillere, og de får travlt, fordi de er vigtige i vort syv-mod-seks-spil.

- Celine Holst Elkjær, der er kommet fra Skanderborg, er meget stærk i angrebsspillet, men også en vigtig brik i forsvaret. Julie Gantzel fra Herning-Ikast er bedst i forsvaret. Hun var kun tredjevalg i Herning-Ikast, men får en større rolle hos os.

- Dertil kommer Ricka Gindrup, som er blevet opereret. Hun har fået en udskrabning i knæet og er 80 procent klar. Hun spiller uden korsbånd.

Annonce

Store forventninger

- Jeg har store forventninger til Trine Knudsen, der er ny bagspiller. Hun bliver vores playmaker og er en god mellemdistanceskytte, gennembrudsspiller og god til at spille stregen. Hun har et fint blik for spillet og har allerede fundet spillelysten igen under træningen.

- Susanne Madsen, som jeg havde i Esbjerg i to sæsoner, er vores nye forsvarsgeneral. Hun kommer fra Odense. Hun kommer til at styre forsvaret sammen med vore stregspillere. Jeg satser på at aflaste Melissa Petrén i forsvaret, så hun kan bruge sine kræfter i angrebet. Hun gjorde det fantastisk for os i sidste sæson.

- Emily Baunsgaard og Camilla Madsen får også en rolle omkring bagspillet. Emily Baunsgaard har planer om at tage ud og rejse fra nytår, men det ser vi på til den tid. Frederikke Gulmark er meget langt fremme trods sin korsbåndsskade, og hun bliver klar før nytår, siger Lars Frederiksen.

Frederikke Gulmark bor sammen med landsholdsspilleren René Anthonsen i Aalborg. De skulle være flyttet sammen i Aarhus, men Aalborg krævede, at han blev boende i Nordjylland.

HH-spillerne træner hver eneste dag, og U19-spillerne er også med sammen med deres træner Ronni Boy, der er assistenttræner for Lars Frederiksen.

- Vi er stort set fri fra skader md undtagelse af Frederikke Gulmark, siger cheftræneren.

Annonce

Store titler

Den mest markante forstærkning i forhold til sidste sæson er trænerposten. Lars Frederiksen er en erfaren træner.

Som spiller vandt han fem danske mesterskaber og tre pokalfinaler med Kolding IF. Han var med i en Europa-pokalfinale mod TuS Nettelstedt med polakken Bogdan Wenta, der afgjorde finalen.

Som træner har han været i to Europa-pokalfinaler med Team Esbjerg mod hold fra Montenegro og Rusland, og selv om Esbjerg fik klø i udekampene, har det givet erfaring for en 50-årig træner.

- Vi har fået stort set de forstærkninger, jeg gik efter, siger Lars Frederiksen om sit nye hold.

Han er stoppet som træner for Fredericias U17-drenge.

Annonce

Økonomi

Direktør Jørgen Møller kan berette om et budget på 7,3 millioner kroner, heraf seks millioner i kontanter.

- Vi har fået en fin modtagelse hos sponsorerne og har fået udvidet sponsorater, som opvejer de få, der har meldt fra. Det er vi meget tilfredse med i disse corona-tider, siger han.

HH Elite præsenterer de nye spillere 18. august kl. 17.00 ved et kick off-arrangement i Forum Horsens. HH åbner sæsonen med en udekamp 13. august mod Vendsyssel i pokalturneringen,

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

- Det er fedt, lød det fra idégruppen. Mindre end to år senere står der et anlæg, der ikke findes mage til i Danmark

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Annonce