Annonce
HH Elite

HH Elite kæmper for at inddæmme smitteudbrud: - Måske skulle man skele til, hvordan de gør i ishockeyligaen

Cheftræneren i HH Elite, Jan Leslie, står med lidt af en hovedpine ovenpå, at syv spillere i truppen er testet positiv for Covid 19 - netop som holdet skulle genoptage sæsonen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Syv spillere i HH Elites trup er smittet med Covid-19. Én kamp er allerede udskudt, en anden er på vej til at blive det, og bliver mange flere kampe flyttet, kan det ende med at blive et problem, lyder det fra cheftræneren.

Horsens: Allerede lørdag stod det klart, at HH Elite blev nødsaget til at aflyse den kamp, som skulle have været spillet mod Ajax København søndag eftermiddag.

Syv spillere var testet positiv for Covid-19. Et tal, der er det samme dagen derpå, oplyser klubben, der har sat alt ind på at få bremset smitten internt.

Træningen er foreløbig suspenderet, mens spillerne - de, der ikke er testet positive - har fået besked på at holde sig i gang med individuel fysisk træning.

Annonce

- Vi må vente og se, hvad testene de kommende dage siger. Og så kan vi forhåbentlig lægge en ny plan mandag, tirsdag eller onsdag, siger cheftræner Jan Leslie, der fortæller, at størstedelen af de coronasmittede spillere har milde eller ingen symptomer, mens en enkelt er "lidt hårdere ramt".

Holdet trænede fra 27. til 29. december og skulle blandt andet have haft fællestræning med Team Esbjerg i den periode. Den blev imidlertid aflyst, da der var to spillere testet positiv ovenpå juledagene, og efter to fridage henover nytår var yderligere fem HH-spillere blevet smittet.

- På papiret kunne vi godt træne med de spillere, der har negative tests på stående fod. Men med tanke på inkubationstid har vi valgt, at vi hellere vil være på den sikre side for nu. Det skal under kontrol, siger direktøren i HH Elite, Jørgen Møller.

Timingen er katastrofal

Fremadrettet bliver det en kamp mod uret at få inddæmmet smitten i HH Elite hurtigst muligt, så situationen kommer til at genere holdets kampprogram, der skulle være genoptaget søndag, mindst muligt.

Foruden kampen mod Ajax København har HH-ledelsen også anmodet om, at kampen mod Herning-Ikast Håndbold 5. januar bliver flyttet.

- Vi bakker op om og følger de regler, der er, 100 procent. Det er med at få afviklet så meget som muligt, men i sidste ende ligger den beslutning hos divisionsforeningen. Men det er da trist. For spillerne og for klubben. Vi har trænet stinkende hårdt, og det føles jo som en teaterforestillingen, man har glædet sig til, som bliver aflyst på premieredagen, siger Jørgen Møller, der håber, at holdet vil være i stand til at kunne stille op til udekampen mod Randers HK.

Den kamp er programsat til 12. januar, men kronjyderne har også haft Covid 19-tilfælde i spillertruppen og fik ligeledes deres kamp i 14. spillerunde udskudt.

Jørgen Møller erkender, at timingen næppe kunne have været værre - med tanke på, at klubben både sportsligt og kommercielt sluttede efterårssæsonen på en høj note og havde håbet at kunne genoptage dét momentum hurtigst muligt.

- Aftaler, sponsorer og så videre er sat op efter det. Men på den anden kan man også spørge sig selv, hvad idéen er i at sende hundredevis af sportsfolk rundt i hele landet, når der er 20.000 smittede om dagen. I sidste ende er det kun sport, siger HH-direktøren.

Annonce

Burde måske skele til ishockeyligaen

Klubben cheftræner Jan Leslie har lige nu de optimistiske briller på - med henblik på at kunne genoptage den regulære håndboldtræning hurtigst muligt.

Foruden de aflyste kampe ærgrer han sig over, at man nu risikerer ikke at høste frugterne af det benhårde fokus, man har haft på fysisk træning den seneste halvanden måned. Forventningen var at være "i bedst fysisk forfatning" i de vigtige kampe, der ventede i januar.

Jan Leslie sender samtidig en venlig tanke til de ligakonkurrenter, der også deltager i europæiske turneringer og risikerer et endnu mere tætpakket program senere på sæsonen.

Han mener, at EHF med fordel kunne overveje at lade sig inspirere af ishockeyligaen, hvor syv eller flere coronasmittede på et hold betyder, at kampe aflyses helt, og begge hold bliver tildelt point.

- Hvis det ender med at blive fire-fem udskudt kampe, kan det godt gå hen at blive et sportsligt problem. Måske skulle man skele til, hvordan de gør i ishockeyligaen, siger Jan Leslie.


På papiret kunne vi godt træne med de spillere, der har negative tests på stående fod. Men med tanke på inkubationstid har vi valgt, at vi hellere vil være på den sikre side for nu

Jørgen Møller
Annonce
Horsens For abonnenter

70'er-hus med elvarme koster kassen for Egebjerg-familie: - Det er selvfølgelig træls at blive ramt på pengepungen og gå rundt i tykke sokker

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

38-årig mand overfaldet og forsøgt bortført ved sit hjem på Chr. M. Østergaards Vej: Nu er endnu en mand sigtet i sagen

Erhverv For abonnenter

Dyre gaspriser, dyre importvarer og kundernes ønske om billige blomster gør det svært at drive forretning

Horsens

Førsteplads til Horsens: Danmarks fedeste by at være ung i

Horsens For abonnenter

15 boliger har skiftet hænder denne uge - en af dem for over fem millioner kroner: Se listen her

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Horsens

Granvoksne mænd med potente småbiler: Vi mødes til ræs hver uge

AC Horsens For abonnenter

Nu må AC Horsens, Horsens Kommune og DBU tage sig sammen og tale sammen, før det bliver pinligt

Erhverv

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Hedensted For abonnenter

Ny pasnings-model bekymrer forældre: Er det forsvarligt, at pædagoger kører rundt med vores børn i store busser?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Brædstrup

Slut med rekorder: Færre besøgte Den Genfundne Bro sidste år

Horsens For abonnenter

Spejdere har nu købt omstridt grund ved Nørrestrand: - Det er en kæmpe lettelse

Debat

Tidligere AC Horsens-formand: Få lavet en løsning, så sponsorloungen igen kan anvendes til det, den er bygget til

Annonce