Annonce
HH Elite

HH Elite i kæmpe kup: Henter norsk stjerne for næsen af Champions League-klubber og sigter efter 'bedste målmandsduo i ligaen'

Emily Stang Sando her i aktion for det norske landshold ved EM i 2020. Den norske stjerne har haft adresse hos en lang række topklubber i Danmark og udland. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Landsholdsspilleren Emily Stang Sando var i foråret udelukket fra træning og kamp af sin daværende klub, SG BBM Bietigheim, som hævdede at have opdaget hjerteforstyrrelser hos målvogteren.

Horsens: Et nyt - og for håndboldkendere alligevel velkendt - ansigt havde torsdag indfundet sig mellem stængerne ved HH Elites næstsidste træning frem mod weekendens kamp mod Odense Håndbold.

Da jeg ringede og fortalte min familie, at aftalen var på plads, beskrev jeg det som at vågne fra en ond drøm.

Emily Stang Sando, HH Elite

Det er ingen ringere end den mangeårige norske landsholdsmålmand, Emily Stang Sando, som klubben har skrevet en treårig kontrakt med.

Det var således en svært tilfreds cheftræner, Jan Leslie, der skulle sætte ord på handlen.

Annonce

- Det er et kup. Intet mindre. Muligheden opstod, og den kunne vi ikke sige nej til, siger cheftræneren, der ikke tøver med at rose den 32-årige nordmænd, der skal flankere Chana Masson i HH-målet.

- Med Emily har vi potentielt den bedste målmandsduo i ligaen. Hun har bevist, at hun hører til på absolut topniveau i så mange år og i så mange topklubber, siger Jan Leslie.

Ingen betænkeligheder

At en keeper af Emily Stang Sandos kaliber har kigget Horsens' vej kommer ikke ud af ingenting.

Siden marts har hun siddet ud for i sin nu tidligere tyske klub, SG BBM Bietigheim, som hævdede at have opdaget hjerteforstyrrelser hos den norske målvogter.

Selv har Emily Stang Sando hele forløbet igennem erklæret sig fit for fight - og har endda måttet opsøge specialister for at få de nødvendige lægeerklæringer, som kunne få hende tilbage på håndboldbanen.

Striden mellem nordmanden og Bietigheim kulminerede således med, at klubben udelukkede hende fra træning og kamp, og at parterne nu rev kontrakten i stykker.

De påståede helbredsproblemer har dog ikke været et tema for HH Elite, der har fået den nødvendige dokumentation for, at målvogterens helbred ikke er et tema.

- Vi har kigget på de undersøgelser, vi har fået forelagt, og der er ikke noget at rafle om. Kort og godt, siger Jan Leslie.

Annonce

Som at vågne fra en ond drøm

HH Elite bliver målvogterens fjerde danske klub efter tidligere ophold i København Håndbold, HC Odense og Team Esbjerg.

- Da jeg ringede og fortalte min familie, at aftalen var på plads, beskrev jeg det som at vågne fra en ond drøm, siger Emily Stang Sando og fortæller, at hun desuden havde tilbud på bordet fra flere Champions League-klubber.

CV: Emily Stang Sando

Den norske stjernemålmand har en lang række fornemme adresser på sit håndbold-CV:

2006-2010: Larvik HK

2010-2013: Flint Tønsberg

2013-2017: Team Esbjerg

2017-2018: HC Odense

2018-2019: København Håndbold

2019-2020: ŽRK Budućnost

2020-2021: SG BBM Bietigheim

Hun har desuden spillet 30 kampe for den norske landshold siden 2010.

- Helt ærligt, så havde jeg brug for den tryghed det er at komme tilbage til Skandinavien - efter et halvt år, hvor jeg ikke har spillet. Der var tilbud fra en højere hylde, men der er også en menneskelig faktor, og lige nu har jeg ikke brug for det kompetitive niveau, der er på allerøverste niveau, siger nordmanden, som nu er færdig med at tale om sit helbred.

- Jeg er nok den allermest velundersøgte spiller i international håndbold, så den sag vil jeg ikke bruge mere tid på nu, siger hun.

Annonce

Skal supplere Chana Masson

I stedet glæder hun sig over at blive en del af udviklingsprojektet i HH Elite, hvor hun ser frem til at spille sammen med den normale førstekeeper, Chana Masson.

- Chana er vild, men vi er forskellige målmandstyper, så jeg er sikker på, at vi kommer til at supplere hinanden godt, siger Emily Stang Sando.

Med aftalen råder HH Elite nu over hele fire målmænd i truppen. Cheftræner Jan Leslie ønsker ikke at uddybe, hvad tilføjelsen kommer til at betyde for fordelingen af spilletid, men fortæller, at der er en klar rollefordeling på plads.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce