Annonce
HH Elite

HH Elite i kæmpe kup: Henter norsk stjerne for næsen af Champions League-klubber og sigter efter 'bedste målmandsduo i ligaen'

Emily Stang Sando her i aktion for det norske landshold ved EM i 2020. Den norske stjerne har haft adresse hos en lang række topklubber i Danmark og udland. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Landsholdsspilleren Emily Stang Sando var i foråret udelukket fra træning og kamp af sin daværende klub, SG BBM Bietigheim, som hævdede at have opdaget hjerteforstyrrelser hos målvogteren.

Horsens: Et nyt - og for håndboldkendere alligevel velkendt - ansigt havde torsdag indfundet sig mellem stængerne ved HH Elites næstsidste træning frem mod weekendens kamp mod Odense Håndbold.

Da jeg ringede og fortalte min familie, at aftalen var på plads, beskrev jeg det som at vågne fra en ond drøm.

Emily Stang Sando, HH Elite

Det er ingen ringere end den mangeårige norske landsholdsmålmand, Emily Stang Sando, som klubben har skrevet en treårig kontrakt med.

Det var således en svært tilfreds cheftræner, Jan Leslie, der skulle sætte ord på handlen.

Annonce

- Det er et kup. Intet mindre. Muligheden opstod, og den kunne vi ikke sige nej til, siger cheftræneren, der ikke tøver med at rose den 32-årige nordmænd, der skal flankere Chana Masson i HH-målet.

- Med Emily har vi potentielt den bedste målmandsduo i ligaen. Hun har bevist, at hun hører til på absolut topniveau i så mange år og i så mange topklubber, siger Jan Leslie.

Ingen betænkeligheder

At en keeper af Emily Stang Sandos kaliber har kigget Horsens' vej kommer ikke ud af ingenting.

Siden marts har hun siddet ud for i sin nu tidligere tyske klub, SG BBM Bietigheim, som hævdede at have opdaget hjerteforstyrrelser hos den norske målvogter.

Selv har Emily Stang Sando hele forløbet igennem erklæret sig fit for fight - og har endda måttet opsøge specialister for at få de nødvendige lægeerklæringer, som kunne få hende tilbage på håndboldbanen.

Striden mellem nordmanden og Bietigheim kulminerede således med, at klubben udelukkede hende fra træning og kamp, og at parterne nu rev kontrakten i stykker.

De påståede helbredsproblemer har dog ikke været et tema for HH Elite, der har fået den nødvendige dokumentation for, at målvogterens helbred ikke er et tema.

- Vi har kigget på de undersøgelser, vi har fået forelagt, og der er ikke noget at rafle om. Kort og godt, siger Jan Leslie.

Annonce

Som at vågne fra en ond drøm

HH Elite bliver målvogterens fjerde danske klub efter tidligere ophold i København Håndbold, HC Odense og Team Esbjerg.

- Da jeg ringede og fortalte min familie, at aftalen var på plads, beskrev jeg det som at vågne fra en ond drøm, siger Emily Stang Sando og fortæller, at hun desuden havde tilbud på bordet fra flere Champions League-klubber.

CV: Emily Stang Sando

Den norske stjernemålmand har en lang række fornemme adresser på sit håndbold-CV:

2006-2010: Larvik HK

2010-2013: Flint Tønsberg

2013-2017: Team Esbjerg

2017-2018: HC Odense

2018-2019: København Håndbold

2019-2020: ŽRK Budućnost

2020-2021: SG BBM Bietigheim

Hun har desuden spillet 30 kampe for den norske landshold siden 2010.

- Helt ærligt, så havde jeg brug for den tryghed det er at komme tilbage til Skandinavien - efter et halvt år, hvor jeg ikke har spillet. Der var tilbud fra en højere hylde, men der er også en menneskelig faktor, og lige nu har jeg ikke brug for det kompetitive niveau, der er på allerøverste niveau, siger nordmanden, som nu er færdig med at tale om sit helbred.

- Jeg er nok den allermest velundersøgte spiller i international håndbold, så den sag vil jeg ikke bruge mere tid på nu, siger hun.

Annonce

Skal supplere Chana Masson

I stedet glæder hun sig over at blive en del af udviklingsprojektet i HH Elite, hvor hun ser frem til at spille sammen med den normale førstekeeper, Chana Masson.

- Chana er vild, men vi er forskellige målmandstyper, så jeg er sikker på, at vi kommer til at supplere hinanden godt, siger Emily Stang Sando.

Med aftalen råder HH Elite nu over hele fire målmænd i truppen. Cheftræner Jan Leslie ønsker ikke at uddybe, hvad tilføjelsen kommer til at betyde for fordelingen af spilletid, men fortæller, at der er en klar rollefordeling på plads.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce