Annonce
HH Elite

HH Elite henter - igen, igen - kæmpe forstærkning: Svensk landsholdsspiller ankommer til Horsens i dag

Kristin Thorleifsdóttir - her under Randers HK's kamp mod Ajax København i september - har spillet i Danmark siden sommeren 2020. I sommer var hun med det svenske landshold til OL i Tokyo, og i HH Elite bliver hun blandt andet holdkammerat med landsholdskollegaen Nina Dano. Arkivfoto: Johnny Pedersen
HH Elite har handlet hurtigt, efter at den svenske bagspiller, Kristin Thorleifsdóttir, er blevet fritstillet i Randers HK. Den 23-årige landsholdsspiller bliver endnu en klar forstærkning af holdet.

Horsens: Det var hørt på vandrørene i klubben, at HH Elite var ude på at forstærke truppen yderligere - allerede i løbet af indeværende sæson.

Dels på grund af langtidsskaderne til Amalie Grøn og Emilie Winther, men også for at imødekomme trænerteamets ønske om at give truppen og især bagkæden yderligere bredde.

Det er i den grad lykkedes med tilgangen af svenske Kristin Thorleifsdóttir, som i dag er blevet annonceret på en to og et halvt-årig kontrakt.

Annonce

- Pressen og eksperterne har jo været en smule efter os, fordi vi manglede lidt størrelse på holdet. Så det tænkte vi, at vi hellere måtte gøre noget ved, siger en yderst tilfreds direktør i HH Elite, Jørgen Møller.

- Med Kristine satser vi på, at vi får den her hugger, vi har manglet. Det kommer forhåbentlig til at give holdet nogle flere muligheder, siger han.

En spiller, HH Elite allerede havde kig på

Kristine Thorleifsdóttir kommer til HH Elite fra Randers HK, hvor hun ellers havde halvandet år tilbage af sin kontrakt.

Den har randrusianerne dog valgt at ophæve; ifølge flere medier på grund af den økonomisk trængte situation i klubben.

- Vi bliver kontaktet af hendes agent, som fortæller, at hun har fået lov til at se sig om efter en ny klub, og så handler vi hurtigt. Der var ikke så meget betænkningstid, for hun var faktisk en spiller, vi havde kig på. Men først med henblik på næste sæson, siger Jørgen Møller.

Venstrebacken, der er listet til at være 182 centimeter høj og veje 76 kilo, har spillet 11 landskampe for Sverige, og bliver i HH Elite nu også til daglig holdkammerat med landsholdskollegaen Nina Dano.

Annonce

Bliver en af de løntunge

I indeværende sæson har Thorleifsdóttir været Randers HK's førstevalg på venstre back, hvorfra hun har scoret 32 gange i 13 kampe. I sidste sæson blev hun holdets topscorer med 156 mål.

CV: Kristin Thorleifsdóttir

Den svenske venstreback har optrådt for følgende klubber:

2021-: HH Elite

2020-2021: Randers HK

2017-2020: H 65 Höörs HK

Hun har desuden spillet foreløbig 11 landskampe for Sverige. Blandt andet som en del af svenskernes trup ved sommerens OL i Tokyo.

Hun er ikke udtaget til VM i Spanien i december.

På papiret er sådan en profil langt fra gratis, men HH Elite-direktør Jørgen Møller fortæller, at man ikke har skulle sprænge banken for at lokke endnu et ungt, nordisk talent til klubben.

- Det siger sig selv, at hun bliver en af de løntunge, når vi er oppe i en spiller af den her kaliber og tilmed en, der kan udvikle sig en masse, siger Jørgen Møller, der ikke forventer flere tilgange denne sæson.

Det var imidlertid også meldingen, da HH Elite i september hentede Emily Stang Sando og Marija Obradovic.

- Vi kigger selvfølgelig på, hvad der skal ske til næste sæson, men jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at vi gør mere før til sommer.

Kristin Thorleifsdóttir har sin første træning med HH Elite onsdag.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce