Annonce
Sport

Horsens' nye landsholdsspiller: HH Elite er vigtigere end landsholdet

- Klubholdet er vigtigere end landsholdet, når jeg kommer til Horsens, siger 31-årige Stine Bodholt. Foto: Henning Bagger/Scanpix
- Målet er en plads i slutspillet i næste sæson, siger HH Elites nye spiller Stine Bodholt.

Horsens: - Jeg siger ikke nej tak til at spille på landsholdet, men for mig er HH Elite det vigtigste. Det handler om klubholdet, og målet er at komme med i slutspillet.

Det siger den 31-årige landsholdsspiller Stine Bodholt, som skifter til HH Elite fra næste sæson på en tre-årig kontrakt.

- Det bliver starten på et nyt liv for mig. Jeg skal føde for første gang i midten af februar, og jeg ved ikke, hvordan livet bliver. Min kæreste og jeg har købt en byggegrund i Odder. Vi flytter ind i det nye hus til sommer, og jeg glæder mig meget til at starte i Horsens, siger Stine Bodholt.

Annonce

Hun kunne have valgt at tage tilbage til Viborg, men HH Elite passer fint ind i fremtidsplanerne. Hendes kæreste er ambulanceredder i Hinnerup.

- Vi har tænkt langsigtet sammen og var rundt for at se på en byggeplads. Jeg ønskede at bo syd for Aarhus. Vi så også på en byggegrund i Horsens, men det endte altså med Odder. Det er perfekt for vore fremtidsplaner, siger hun.

Dansk mester i Esbjerg

Stine Bodholt er født i Aabenraa. Som 10-årig flyttede hun til Viborg, hvor hun startede med at spille håndbold.

Hun var med til at vinde DM med Viborg i 2008 og sølv i 2007. Begge år vandt hun pokalturneringen.

I 2008 skiftede hun som 18-årig til Skive, hvor hun kom på ligaholdet og fik Ryan Zinglersen som træner.

I 2014 skiftede hun til Esbjerg. Her blev hun dansk mester med Lars Frederiksen som træner i 2016 og sølv i 2015.

I 2016 gik turen tilbage til Viborg, og det blev til bronze i 2018.Annonce

Til Frankrig

I 2019 kom tilbuddet fra franske Nantes, der er med i kampen om det franske mesterskab. Hun havde dog ikke taget højde for, at hun blev gravid midt i perioden.

- Jeg nåede at spille syv måneder i Nantes. Alle var søde og rare over for mig, da jeg blev gravid, fortæller hun.

- Da jeg ikke har prøvet at føde før, ved jeg ikke, om jeg kan komme tilbage og være med til afslutningen i maj. Det er dog ikke noget, jeg regner med, siger hun.

Stine Bodholt spillede i mange år sammen med sin tvillingsøster Sidsel Bodholt, men hun stoppede for flere år siden i Viborg.

Annonce

71 landskampe

I 2014 fik Stine Bodholt debut på A-landsholdet. Hun er nu noteret for 71 A-landskampe.

Hun var med ved VM i Danmark i 2015 og alle slutrunder frem mod 2020. Her var hun ikke med til EM i Herning, da hun var gravid.

- Jeg har stadig store ambitioner som håndboldspiller og har derfor lavet en tre-årig aftale i Horsens, siger hun.

- Horsens er geografisk centralt placeret i Danmark, og håndboldmæssigt er Horsens et spændende projekt lige nu. Da jeg var ungdomsspiller, var Horsens altid med i ligaen og havde mange landsholdsspillere.

- Min krop har det fint, og jeg kan spille mange år endnu. Jeg er træningsnarkoman og elsker at være i god form. Det ved Lars Frederiksen alt om fra vores fælles tid i Esbjerg. Han er en dygtig træner, som jeg altid har kunnet snakke godt med, siger hun.

Annonce

Kender flere spillere

Stine Bodholts civile job handler om kriminologi og sociologi.

- Jeg har spillet sammen med Anne-Sofie Filtenborg, Maria Mose Vestergaard, Sanne Madsen og Amalie Grøn, så jeg føler, jeg har et godt kendskab til mit nye hold. Måske kommer der flere til Horsens, som jeg kender. En af mine bedste venner Olivera Jurisic er fra Horsens. Hun spiller stadig i Frankrig, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce