Annonce
HH Elite

HH Elite-boss: Stop turneringen nu

Jørgen Møller ønsker en afklaring på den nuværende håndboldsæson her og nu. Foto: Martin Ravn.
- Coronaen er liv og død - det er håndbold ikke, siger HH Elites direktør Jørgen Møller.
Annonce

Horsens: Norge, Sverige og Tyskland har stoppet håndboldturneringen for i år. Det bør Danmark også gøre. Corona'en handler om liv og død. Det gør håndbold ikke.

Det siger HH Elites direktør Jørgen Møller.

- I HH Elite har vi valgt at sende stort set alle hjem. Det gælder spillere, staben omkring holdet og administrationen. Vi afventer en beslutning fra DHF om, hvordan turneringen skal afsluttes, siger Jørgen Møller, der også søger lønkompensation for dem, som er sendt hjem.

- Mens vi ligger stille, bruger vi tiden på at forberede holdet til den kommende sæson.

- Nu drejer det sig om at holde 100 procent fokus på at få kontrol over coronavirussen, så vi sikrer at vores sundhedssystem kan følge med og dermed være i stand til at behandle vore medborgere bedst muligt.

Dernæst drejer det sig om at sikre, at hele samfundet ikke går i står, men fortsat kan fungere og levere det nødvendigste til, at vi kan holde hjulene i gang. Dette ikke mindst da det bliver dagligdag igen - sikkert en anden dagligdag end vi kendte.

- Jeg er ikke bekymret for denne sæson, men jeg er bekymret for næste sæson. Det skyldes, at corona'en vil ramme mange af de mindre erhvervsdrivende, hvoraf mange er vore trofaste sponsorer, siger Jørgen Møller. Jeg vil opfordre alle til at handle lokalt og støtte disse virksomheder, for de kan få det svært.

Takket være Lise og Henning Jørgensen er HH Elite ikke i vanskeligheder. De er det økonomiske sikkerhedsnet.

- Uden dem havde vi ikke tophåndbold i Horsens, erkender Jørgen Møller.

Økonomisk har HH Elite et budget på 3,5 millioner kroner i denne sæson.

- Vi er dog i den specielle situation, at vi kan forstærke truppen med fem-seks spillere til næste sæson, uden at det bliver ret meget dyrere. Vi holder os langt under fire millioner kroner. Det kan vi gøre ved at skære truppen ned. I år har vi haft fem spillere siddende fast udenfor med skader. Det får vi ikke i den nye sæson.

Frederikke Gullmark pådrog sig en korsbåndsskade i kampen mod Viborg på BGI, men blev opereret allerede tre dage efter og ventes klar midt i næste sæson.

- Målet i den første sæson var at overleve. Det ser ud til at lykkes.

- Målet i næste sæson er at være "best of the rest". Det vil sige, at vi ikke vil med i kampen om nedrykning, men lige i halen på slutspilholdene.

- Målet i den følgende sæson er at komme i slutspillet, siger Jørgen Møller.

Annonce

Økonomisk sikkerhedsnet

- Det anser jeg for at være realistisk, siger cheftræner Lars Frederiksen. Vi kommer til at ligge fra nummer syv til 10, og vi har lige så gode chancer for at komme med i slutspillet som alle andre.

- Det er gået fint for os i foråret. Sejrene over Silkeborg, Aalborg og Esbjerg har skabt tillid til, at vi har et godt hold. Det har gjort det lettere at tiltrække spillere udefra. Vi har fået en positiv modtagelse hos dem, vi har kontaktet, og vi har fået flere henvendelser fra gode spillere og deres agenter. Det giver os troen på, at vi kan sammensætte et godt hold til næste sæson, siger Lars Frederiksen.

Håndbolden i Horsens er ingen overskudsforretning, men Lise og Henning Jørgensen sørger for, at ingen taler om penge. De står for det økonomiske sikkerhedsnet, så HH Elite selv i corona-tider er i stand til at hente forstærkninger til truppen.

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce