Annonce
Kultur

Her er overblikket: Sådan genåbner kulturen i Horsens

Horsens Kunstmuseum slår dørene op på tirsdag 26. maj som led i genåbningen af kulturlivet. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce

Horsens: Hvornår kan vi komme i biografen, i teatret eller på museum?

Vi forsøger at give et overblik over de kulturelle konsekvenser af den åbningspakke, der blev politisk besluttet onsdag aften på Christiansborg.

Megascope

Direktørparret Kræmmer kan byde biografgæster indenfor ultimo næste uge. Fredag 29. maj ligner startdatoen. Det endelige program er klar først i næste uge. Arkivfoto: Martin Ravn

Senest fredag 29. maj. Det er meldingen på en åbningsdato fra Megascope-indehaver Erling Kræmmer.

Alle biografbilletter skal i corona-tiden købes online eller i selvbetjeningsmaskinerne i Megascope, oplyser han.

Som udgangspunkt skal der være et tomt sæde mellem hver gæst, men kommer man i en gruppe, der er vant til at være tæt på hinanden, kan man sidde som normalt.

Erling Kræmmer regner med, at program og billetbestilling er klar primo næste uge. Han opfordrer til at holde øje med hjemmesiden.

Kunstmuseet og Horsens Museum

Horsens Museum (billedet) og Horsens Kunstmuseum åbner 26. maj. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum åbner tirsdag 26. maj.

Det fortæller museumschef Merete Bøge Pedersen.

- Nu kalder vi al hjemsendt personale tilbage, gennemfører slutrengøring og er klar til at åbne på tirsdag, siger museumschefen, der varsler en museumsoplevelse, der bliver meget lig den, folk kender.

- Der vil være mere sprit, men det er folk jo efterhånden blevet vant til. Bortset fra det vil det ikke være meget anderledes at være museumsgæst, siger Merete Bøge Pedersen.

Danmarks Industrimuseum

Danmarks Industrimuseum med Kristoffer Jensen i spidsen genåbner 29. maj. Arkivfoto: Morten Pape

På baggrund af muligheden for straksåbning har Danmarks Industrimuseum besluttet at fremrykke sin genåbning til fredag 29. maj.

Her vil museet tage højde for de sundhedsmæssige retningslinjer, men ellers vil gæsternes oplevelse ikke komme til at afvige væsentligt fra det normale.

- Vi har selvfølgelig håndsprit placeret strategiske steder og skilte, der advarer mod at samles i større grupper. Men ellers er vi i en situation, hvor vi har god plads og udendørsarealer, så man kan sagtens se frem til en museumsoplevelse, der ikke er meget anderledes end den, man er vant til, siger museumsleder Kristoffer Jensen.

Fængselsmuseet

Fængselsmuseet åbner 9. juni. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Der går endnu to uger, inden Fængselsmuseet åbner dørene for gæster.

Trods muligheden for straksåbning har museet således holdt fast i planen om at genåbne 9. juni.

- Da der kom en melding om, at kulturinstitutioner måtte åbne i fase tre, lagde vi program efter det. Det betyder, at vi i øjeblikket er i gang med nogle store projekter, der følger Vestsal-projektet. Men 9. juni står vi klar med et fint museum, som vi glæder os til at invitere folk ind i, siger museumschef Merete Bøge Pedersen.

Hvad angår rundvisninger på museet, er der dog stadig nogle ubesvarede spørgsmål.

- Ifølge retningslinjerne anbefales det, at man ikke gennemfører rundvisninger. Det skal vi lige have fundet ud af, hvordan vi håndterer, siger hun.

Horsens Ny Teater

Horsens Ny Teater må i princippet åbne igen, men direktør Lone Wessel vil gerne være helt sikker på, at det nu også går an. Hun regner med afklaring hen over weekenden. Næste planlagte arrangement er 12. august. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens Ny Teater har enten udsat eller aflyst forårets program og ser ind i et travlt efterår 2020 - startende med Daniel Rye-foredrag 12. august.

Men der er måske en åbning:

- Jeg er helt vildt glad for den seneste melding, men der hersker også en del forvirring: For er det kun de producerende teatre, der må gå i gang? Det ser ud til i retningslinjerne, at vi godt må åbne, men jeg har brug for afklaring. Vi gør ikke noget, vi ikke må, fastslår HNT-direktør Lone Wessel.

- Vi har en forpligtigelse til at støtte op om kulturlivet, og er der noget, der giver mening, er vi klar, siger Lone Wessel, der er i kontakt med brancheforeningen og håber på en endelig melding hen over weekenden.

HNT er med i drive-in-arrangementet på Fængslet 4.-6. juni, hvor bl.a. Carpark North og Peter Sommer optræder.

KulisseLageret

KulisseLageret hører under spillesteder og er først med i fase fire af genåbningen. Næste planlagte arrangement er ifølge hjemmesiden 12. september. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Mens der for nuværende er tvivl om, om Horsens Ny Teater er i kategorien spillested eller teater, er der ingen tvivl, når det gælder underboen KulisseLageret.

Spillestedet hører til i genåbningens fase 4, der må vente til august.

KulisseLagerets første programsatte arrangement er Drew lørdag 12. september.

Horsens Bygger

Horsens Bygger-udstillingen åbner som udgangspunkt 8. juni, men en tidligere åbningsdato kan også komme på tale, hvis politiet giver grønt lys. Arkivfoto: Morten Pape

Arrangøren bag Horsens Bygger-udstillingen afventer lige nu en klar melding fra politiet, i forhold til om udstillingen må åbne som følge af den udvidede genåbningsfase to.

- Vi vil være helt sikre, før vi åbner, siger Alex Mandrup Paulsen, indehaver af EDC Ejendoms Centret, der står bag udstillingen.

Han sigter som udgangspunkt efter at åbne 8. juni, men nævner også pinsedag, 31. maj, som en mulighed, hvis ellers der bliver givet grønt lys fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce