Annonce
AC Horsens

Hemmeligheden bag succes: AC-keeper har banket rusten fra Chelsea af

Matej Delac har i de seneste tre kampe kun lukket et mål ind på 18 afslutningerne fra modstanderne. Oven i kommer en række sikre indgreb ude i feltet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Matej Delac er i topform i øjeblikket. AC Horsens-keeperen leverer store redninger på stribe og har samtidig et meget højt bundniveau, hvor fejlene er minimeret til et minimum.

Horsens:  Statistikken siger, at AC Horsens' målmand Matej Delac i denne sæson har stået med en redningsprocent på 73,5 i de 18 kampe, har han spillet. Det er især i forårets kampe, at han har leveret redninger på samlebånd, og det gør Matej Delac til superligaens næstbedste i denne sæson målt på antal redninger holdt op mod antallet af afslutninger fra modstanderne. Det er kun Jesper Hansen fra det suveræne tophold FC Midtjylland, der har præsteret bedre med en redningsprocent på godt 76 procent.

Senest i kampen mod Esbjerg fredag aften satte Matej Delac en tyk streg under sin topform.  I de to foregående kampe mod Randers holdt Matej Delac buret rent. Ni afslutninger fra Randers FC blev de til i de to opgør, og Matej Delac reddede dem alle.

Mod Esbjerg var der næsten lige så meget at bestille i en enkelt kamp. Esbjerg kom frem til ni afslutninger og Matej Delac reddede de otte af dem. Med andre ord har Matej Delac i de tre seneste kampe haft en redningsprocent på to gange 100 procent, og mod Esbjerg "kun" 89 procent.

Annonce

- Han er fremragende i øjeblikket. Han er aggressiv i sit spil. Det var årsagen til, at han reddede Esbjergs friløbere, og så handler det om selvtillid og tillid. Forsvaret stoler på ham, og han stoler på dem, siger manager Bo Henriksen.

Successen skal nydes

Matej Delac selv nyder den øjeblikkelige succes.

- Som fodboldspiller og målmand har du nogle øjeblikke i din karriere, hvor tingene bare fungerer. Det gør det for mig lige nu, og så handler det om at nyde det, siger Matej Delac.


Han er fremragende i øjeblikket. Han er aggressiv i sit spil. Det var årsagen til, at han reddede Esbjergs friløbere, og så handler det om selvtillid og tillid. Forsvaret stoler på ham, og han stoler på dem.

Bo Henriksen


I sin første sæson i AC Horsens leverede han også store redninger og var med til at sikre point, men præstationerne var også præget af en række fejl og usikre aktioner.

Matej Delac måtte også indlede denne sæson på bænken, men siden Michael Lansing så rødt i Lyngby i efteråret, har den kroatiske målmand siddet tungt på pladsen som førstevalg.

Målmandstræner Peder Hansen har arbejdet intenst med Delac i forhold til at opbygge selvtillid og evnen til at træffe de rigtige beslutninger i kampens hede.

Annonce

Årsagen til fremgangen

- Der er flere årsager til, at det går godt for mig personligt. Jeg har arbejdet hårdt sammen med Peder Hansen, og så fungerer mit samarbejde med forsvaret meget bedre end tidligere. De ved, at når jeg råber, så tager jeg også bolden, og omvendt, siger Matej Delac.

Den væsentligste forskel i forhold til sidste sæson er dog uden tvivl, at fejlene i minimeret til et minimum.

- Jeg er blevet mere stabil i mit spil. Det giver også selvtillid. Det hænger nok sammen med, at jeg kender Superligaen bedre i min anden sæson. Jeg ved, hvad der venter, og så skal man huske på, at da jeg kom til AC Horsens, havde jeg ikke spillet kampe i en hel sæson. Jeg trænede i Chelsea, men fik ingen kampe. Den rust er nu banket af, siger Matej Delac.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce