Annonce
Odder

Grundejer slap for ekstra ejendomsskat

Kresten Bjerre (R) blev tungen på vægtskålen, da 10 byrådsmedlemmer stemte for fritagelse af grundskyld, mens ni stemte imod en ansøgning. Arkivfoto
Snævert byrådsflertal kom ejeren af Snærildvej 178 i møde, mens det store mindretal var skeptiske over motivet for at søge fritagelse fra grundskyldsstigning.

Odder: Byrådet vedtog uden større debat mandag aften et kommuneplantillæg og en lokalplan for et nyt boligområde ved Snærildgård.

De var lidt længere tid om at tage stilling til, om ejeren af boligprojektet i samme område skulle slippe for at betale den højere ejendomsskat, som er konsekvensen af den nye lokalplan.

Planen flytter nemlig adressen Snærildgårdvej fra land- til byzone, og dermed stiger grundskylden og ejendomsskatten betragteligt.

Bygherren Snærildgaard 2018 ApS har blandt andet på grund af coronakrisen mistet en investor til projektet, og har derfor søgt om fritagelse for skattestigningen.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal give en ejendomsspekulant skattefrihed i tre år, sagde John Rosenhøj (DF).

- Hvordan kan vi vide, at corona er skyld i det her, supplerede Elvin Hansen (S).

Boligområdet ved Snærildgård

128 boliger i såkaldt tæt lav bebyggelse på op til to etager og en max. byggehøjde på 8,5 meter.

Boligerne er beliggende tæt på boligerne på Høghus, derfor indgår det også i lokalplanen, at det skal være de laveste bygninger, der vender den vej, mens de højeste skal ligge ud mod Snærildvej.

Lone Jakobi undgik spekulationer om motivet, men mente ikke, der var nogen grund til at føje Snærildgaard 2018 ApS.

- Det her område er ganske attraktivt, men nu kan ansøger jo vælge at lade projektet vente yderligere tre år, sagde hun.

- Vi giver ejeren en sovepude. Vi vil jo have udvikling, og der er masser af interesse for de grunde deroppe, men nu er der jo intet incitament til at finde en ny investor, sagde John Rosenhøj.

Annonce

Ikke præcedens

Martin Mikkelsen (K) henviste til, at ansøgeren i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen har været meget fleksibel med at få flyttet indkørsel og ændre byggehøjden.

- Så det vil altså være ærgerligt, hvis projektet falder, sagde han.

- Når man køber en grund, så kender man altså vilkårene, fastslog Kresten Bjerre (R).


Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal give en ejendomsspekulant skattefrihed i tre år.

John Rosenhøj (DF)


Alligevel blev han tungen på den vægtskål, der lige præcis tippede til ansøgerens fordel.

- Jeg kan godt acceptere udsættelse i tre år, men det skal være tydeligt, at det er ekstraordinært på grund af corona, så det ikke danner præcedens for eventuelt kommende ansøgninger, sagde Kresten Bjerre.

Og sådan gik det til, at de 10 byrådsmedlemmer fra Venstre, Konservative og Radikale fritog Snærildgaard 2018 ApS for betaling af grundskyld i tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Erhverv For abonnenter

God for 1,9 milliarder: Så meget tjente Michael Mortensen i 2020

Annonce