Annonce
Horsens

Gravemaskiner er i fuld gang: Husodde Strand står færdig i næste uge

For fem-seks uger siden gik et stort gravearbejde i gang på Husodde Strand for at gøre stranden bredere og sikre, at strandsandet i mindre grad forsvinder ud i fjorden. Foto: Morten Pape
I den kommende uge står en ny og forbedret udgave af Husodde Strand klar til sommerens mange badegæster. En ny høfde skal blandt andet give mange meter ekstra strandsand at ligge på.

Stensballe: Onsdag eftermiddag havde nogle få strandgæster vovet sig ud på Husodde Strand og fundet en plads til håndklædet mellem dybe spor efter larvefødder i sandet og store gravemaskiner.

I øjeblikket er et omfattende arbejde i gang på stranden, og det kræver lidt større graveredskaber end de plastikspande og skovle, der normalt er at finde i strandsandet. To eksisterende høfder på stranden skal forstærkes, og en ny skal etableres for at beskytte kysten og udvide sandstranden.

Den nye høfde er etableret udefra og ind mod land og udgøres af store betonblokke. Foto: Morten Pape

Arbejdet gik i gang i slutningen af april og er nu nået så langt, at entreprenørerne er ved at bygge den nye høfde startende fra den yderste spids ude i vandet. Derefter bliver store betonblokke løftet på plads en efter en ind mod land, og til sidste skal store kampesten løftes på plads langs med betonblokkene. Den nye høfde er i modsætning til de eksisterende bygget sådan, at strandgæsterne kan gå ud på den.

Annonce

Når høfden er færdig, mangler der kun at blive lagt sand ud på stranden og så selvfølgelig det sidste oprydningsarbejde. Ifølge Horsens Kommune skulle det sidste sandkorn gerne blive lagt i næste uge, så stranden er klar til sommerens badegæster.

Nu mangler parkeringen

Høfderne skal gøre det muligt for kommunen at udvide stranden mod øst, så der bliver mere plads til strandgæsterne.

Det er intentionen, at sandstranden skal blive dobbelt så lang - hen langs med vandet - end den nuværende strand, fordi der fremover vil komme sand på arealet hen til den nye høfde.


Nu burde de (kommunen red.) bare lave vejen herhen til stranden og nogle bedre parkeringsmuligheder. Det er møgbesværligt.

- Lone Knudsen.


Det er Lone Knudsen fra Hovedgård, der har vovet sig på stranden onsdag, godt tilfreds med.

- Det er rigtig fint, synes jeg. Så holder de forhåbentlig snart op med at rode hernede, siger hun med et smil efter et dyp i fjorden.

Lone Knudsen tager hver dag en svømmetur i fjorden, i dag er vandet omkring 18 grader varmt, fortæller hun. Foto: Morten Pape

Lone Knudsen, der er fastligger på Horsens City Camping lige ved Husodde Strand, tager en svømmetur i fjorden hver dag.

Snart er der en svømmepøl på vej på campingpladsen, men Lone Knudsen foretrækker nu stadig fjorden. Til gengæld har hun endnu et ønske til forbedring af turen til stranden.

- Nu burde de (kommunen red.) bare lave vejen herhen til stranden og nogle bedre parkeringsmuligheder. Det er møgbesværligt, konstaterer hun.

Annonce

Ingen garantier

Husodde Strand er en kunstigt anlagt strand og er særdeles udfordret af vandet og bølgerne. Der sker nemlig en konstant erosion, som betyder, at sandet løbende forsvinder fra stranden. Og når sandet forsvinder, ligger der et fedtet underlag tilbage, som ikke er særlig rart at opholde sig på. Derfor har Horsens Kommune de seneste 10-15 år kørt store mængder sand til badestranden hvert eneste år.

Det er meningen, at der skal være sandstrand helt ud til den nye høfde, så stranden bliver mange meter længere, end den er nu. Foto: Morten Pape

Høfderne på stranden skal bremse erosionen fra stranden, så det ikke skyller væk med bølgerne. Men der er ingen garantier.

- Havet er helt specielt i forhold til så megen anden natur; havet arbejder heftigt og nogle gange uforudsigeligt og ér vitterligt sin egen herre. Vores forventning er dog absolut, at dette projekt vil lykkes - både så vi ikke fortsat skal fodre stranden med de store mængder sand, og så arealet bliver udvidet, siger projektleder Lise Kjær Poulsen, der er skov- og landskabsingeniør ved Horsens Kommune.

Det blå flag vajer ved Husodde Strand som symbol på gode badeforhold. De nye høfder vil ikke give nogle mærkbare forandringer i badeforholdene. Foto: Morten Pape
Det store gravearbejde på Husodde Strand gik i gang i april måned, men stranden har i hele perioden været åben for badegæster. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

DSB efter skrottet plan for Godsbanekvarteret: Vi vil snarest muligt i dialog med kommunen om de skrappere krav

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny ejer vendte årelangt minus til massivt plus: Nu skal fabrikken på Islandsvej udvides

Erhverv For abonnenter

Michael T. Mortensen har købt historisk erhvervsgrund på godt 50.000 kvm: Vil ikke afvise boligprojekt på sigt

Hedensted

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Horsens

Det kunne være gået rigtig galt: Flere bilister drønede ind i tabt cykel på E45

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Ugens regnskaber: Eggert scorede bedre bundlinje, og entreprenør fik det bedste resultat i årevis

Horsens For abonnenter

Fælles spiseareal, tv-stue og spa for seniorer: Nyskabende bofællesskab på vej i Blumersgade

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Horsens

29-årigs mærkelige opførsel fik politiet til stoppe ham: Rygsækken var fuld af ulovligheder

Horsens For abonnenter

Om vinteren kan de stå på skøjter i haven og indkørslen, men det er mod deres vilje: Overfladevand volder store problemer på Egebjergvej

Hedensted

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Annonce