Annonce
Sport

Genåbningsplan er en gevaldig mavepumper til HIC og HH Elite

I HH Elite havde man håbet på lys i mørket i form af tilskuere til søndagens skæbnekamp mod Sønderjyske, men det håb er slukket, fastslår direktør Jørgen Møller. Arkivfoto: Johan Gadegaard
HIC's afgørende DM-semifinale og potentielle finaleserie i basketball samt to-tre håndboldgysere med HH Elite bliver foreløbig uden tilskuere. Det vækker undren i de lokale klubber.

Horsens: Ved første øjekast var der glæde og optimisme, men smilene stivnede hurtigt i de lokale topklubber HIC og HH Elite. Den natlige genåbningsaftale tillader nemlig ikke tilskuere i de kommende uger.

- Jeg er overrasket og ekstremt skuffet, siger HIC's eliteformand Lennart Jensen.

HIC står foran en afgørende femte semifinale om DM i basketball mod Randers Cimbria torsdag aften i Forum Horsens og en potentiel finaleserie mod Bakken Bears over op til syv kampe fra på mandag.

Annonce

HH Elite kan se frem til sæsonens to mest afgørende kampe mod Sønderjyske om en plads i næste års håndboldliga. Kvindeholdet har hjemmekamp på søndag - og faktisk kan der blive tale om en tredje og afgørende kamp i Horsens, hvis ikke et af holdene har høstet minimum tre point i de første to møder.

- Det er meget skuffende, at der ikke må komme tilskuere, siger HH Elites direktør Jørgen Møller, der netop havde fået den ærgerlige melding, da Folkebladet talte med ham.


Først da vi gik gravet os ned i de forskellige udmeldinger, gik det op for os, at vi ikke er med i aftalen.

Lennart Jensen, eliteformand i HIC


Hvorfor så koncerter?

Frustrationen er stor, fordi teatre, koncertsale, biografer og lignende kultur må genåbne på torsdag - blandt andet med krav om sektionering af gæsterne, så ikke flere end 500 lukkes ind af samme indgang.

- Jeg ved godt, at argumentet for fortsat nedlukning er, at vi er en indendørs sport, men hvad er forskellen på os og at sidde og synge med i en koncerthal, spørger Lennart Jensen retorisk.

I februar 2020 var der masser af tilskuere til en HIC-kamp mod Næstved. Klubben havde håbet på fans fra torsdag, men genåbningsplanen udelader indendørs topsport i denne omgang. Arkivfoto: Morten Pape

Basketball-sporten har på topplan lagt sig i slipstrømmen på håndboldens topledere, der ad forhandlingens vej har forsøgt at skabe en aftale - men altså forgæves for nu.

- Vi arbejdede på de indre linjer fra kl. 7 tirsdag morgen, og først da vi fik gravet os ned i de forskellige udmeldinger, gik det op for os, at vi ikke er med i aftalen, siger Lennart Jensen.

Annonce

Kan håndtere 1500 tilskuere

Centerleder Jørn Juul forklarer, at man i Forum Horsens kan håndtere op til 1500 tilskuere fordelt på tre sektioner og tre indgange. Og melder klubberne klar i forhold til billetsalg og frivillig hjælp til for eksempel tjek af coronapas, kan Forum rumme tilskuere med meget kort varsel.

Forligstekst om indendørs sport

Natten til tirsdag faldt en politisk aftale om yderligere genåbning på plads, men topidrætten må se langt efter tilskuere frem til minimum 21. maj.

Her er aftalenoten, der omhandler blandt andre HH Elite og HIC:

"Omfatter kulturarrangementer, herunder koncerter, teater- og biografoplevelser mv., jf. rammeaftalen. Omfatter f.eks. ikke sportsarrangementer, herunder fodbold-, ishockey- og håndboldkampe mv. (med undtagelse af de fodboldkampe, der åbnede for publikum pr. 21. april 2021, hvor der således fortsat ikke vil gælde et maksimalt antal deltagere)."

Jørn Juul manglede fra morgenstunden retningslinjer, og lige nu må han, de lokale sportsfans og klubberne væbne sig med tålmodighed til foreløbig 21. maj, der er datoen for næste trin i genåbningen.

- Vi er i lidt af et limbo lige nu, fordi vi ikke ved, om vi skal spille finaler, men hvis vi skal, ligger fjerde kamp i serien 20. maj. Den vil vi da gøre meget for at flytte på, siger Lennart Jensen.

Annonce

Forbund efterladt i chok

Frustrationen er kolossal hos de berørte forbund:

Kasper Jørgensen, direktør i topklubben GOG og formand for håndboldens divisionsforening, siger til DR:

- Det gør mig rasende og apatisk samtidig. Vi må lægge pres på politikerne. Det ser ud til, at det er det, man skal. Vi har taget tingene stille og roligt i divisionsforeningen og er gået forhandlingens vej, men det tyder på, at de, der råber højest - fodboldklubber og restauranter - får deres ting igennem. Det må vi også overveje, om vi skal. Råbe højt og søge overskrifter i medierne.

Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen i håndbold, undrer sig over, at politikerne er gået imod ekspertgruppens anbefaling på de 500 tilskuere pr. sektion:

- Vi er megaskuffede og uforstående. Jeg synes, der mangler argumenter for, hvorfor ingen tilskuere må komme til håndboldkamp, men til alt muligt andet, siger Thomas Christensen til TV 2 Sport.

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce