Annonce
Sport

Genåbningsplan er en gevaldig mavepumper til HIC og HH Elite

I HH Elite havde man håbet på lys i mørket i form af tilskuere til søndagens skæbnekamp mod Sønderjyske, men det håb er slukket, fastslår direktør Jørgen Møller. Arkivfoto: Johan Gadegaard
HIC's afgørende DM-semifinale og potentielle finaleserie i basketball samt to-tre håndboldgysere med HH Elite bliver foreløbig uden tilskuere. Det vækker undren i de lokale klubber.

Horsens: Ved første øjekast var der glæde og optimisme, men smilene stivnede hurtigt i de lokale topklubber HIC og HH Elite. Den natlige genåbningsaftale tillader nemlig ikke tilskuere i de kommende uger.

- Jeg er overrasket og ekstremt skuffet, siger HIC's eliteformand Lennart Jensen.

HIC står foran en afgørende femte semifinale om DM i basketball mod Randers Cimbria torsdag aften i Forum Horsens og en potentiel finaleserie mod Bakken Bears over op til syv kampe fra på mandag.

Annonce

HH Elite kan se frem til sæsonens to mest afgørende kampe mod Sønderjyske om en plads i næste års håndboldliga. Kvindeholdet har hjemmekamp på søndag - og faktisk kan der blive tale om en tredje og afgørende kamp i Horsens, hvis ikke et af holdene har høstet minimum tre point i de første to møder.

- Det er meget skuffende, at der ikke må komme tilskuere, siger HH Elites direktør Jørgen Møller, der netop havde fået den ærgerlige melding, da Folkebladet talte med ham.


Først da vi gik gravet os ned i de forskellige udmeldinger, gik det op for os, at vi ikke er med i aftalen.

Lennart Jensen, eliteformand i HIC


Hvorfor så koncerter?

Frustrationen er stor, fordi teatre, koncertsale, biografer og lignende kultur må genåbne på torsdag - blandt andet med krav om sektionering af gæsterne, så ikke flere end 500 lukkes ind af samme indgang.

- Jeg ved godt, at argumentet for fortsat nedlukning er, at vi er en indendørs sport, men hvad er forskellen på os og at sidde og synge med i en koncerthal, spørger Lennart Jensen retorisk.

I februar 2020 var der masser af tilskuere til en HIC-kamp mod Næstved. Klubben havde håbet på fans fra torsdag, men genåbningsplanen udelader indendørs topsport i denne omgang. Arkivfoto: Morten Pape

Basketball-sporten har på topplan lagt sig i slipstrømmen på håndboldens topledere, der ad forhandlingens vej har forsøgt at skabe en aftale - men altså forgæves for nu.

- Vi arbejdede på de indre linjer fra kl. 7 tirsdag morgen, og først da vi fik gravet os ned i de forskellige udmeldinger, gik det op for os, at vi ikke er med i aftalen, siger Lennart Jensen.

Annonce

Kan håndtere 1500 tilskuere

Centerleder Jørn Juul forklarer, at man i Forum Horsens kan håndtere op til 1500 tilskuere fordelt på tre sektioner og tre indgange. Og melder klubberne klar i forhold til billetsalg og frivillig hjælp til for eksempel tjek af coronapas, kan Forum rumme tilskuere med meget kort varsel.

Forligstekst om indendørs sport

Natten til tirsdag faldt en politisk aftale om yderligere genåbning på plads, men topidrætten må se langt efter tilskuere frem til minimum 21. maj.

Her er aftalenoten, der omhandler blandt andre HH Elite og HIC:

"Omfatter kulturarrangementer, herunder koncerter, teater- og biografoplevelser mv., jf. rammeaftalen. Omfatter f.eks. ikke sportsarrangementer, herunder fodbold-, ishockey- og håndboldkampe mv. (med undtagelse af de fodboldkampe, der åbnede for publikum pr. 21. april 2021, hvor der således fortsat ikke vil gælde et maksimalt antal deltagere)."

Jørn Juul manglede fra morgenstunden retningslinjer, og lige nu må han, de lokale sportsfans og klubberne væbne sig med tålmodighed til foreløbig 21. maj, der er datoen for næste trin i genåbningen.

- Vi er i lidt af et limbo lige nu, fordi vi ikke ved, om vi skal spille finaler, men hvis vi skal, ligger fjerde kamp i serien 20. maj. Den vil vi da gøre meget for at flytte på, siger Lennart Jensen.

Annonce

Forbund efterladt i chok

Frustrationen er kolossal hos de berørte forbund:

Kasper Jørgensen, direktør i topklubben GOG og formand for håndboldens divisionsforening, siger til DR:

- Det gør mig rasende og apatisk samtidig. Vi må lægge pres på politikerne. Det ser ud til, at det er det, man skal. Vi har taget tingene stille og roligt i divisionsforeningen og er gået forhandlingens vej, men det tyder på, at de, der råber højest - fodboldklubber og restauranter - får deres ting igennem. Det må vi også overveje, om vi skal. Råbe højt og søge overskrifter i medierne.

Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen i håndbold, undrer sig over, at politikerne er gået imod ekspertgruppens anbefaling på de 500 tilskuere pr. sektion:

- Vi er megaskuffede og uforstående. Jeg synes, der mangler argumenter for, hvorfor ingen tilskuere må komme til håndboldkamp, men til alt muligt andet, siger Thomas Christensen til TV 2 Sport.

Annonce
Horsens For abonnenter

Efter ballade med aggressiv dement mand: Nu er der kommet ro hos Jonas på Klovenhøjvej

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Par fik besøg af ublu biltyv: Det er sgu' flabet at komme her, vise sit ansigt og have en helt klar plan

Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Podcast

Tøjbutik: Coronakrisen har givet mig en bedre økonomi

Horsens For abonnenter

Statsadvokat afviser klage over politiet i sag om aggressiv dement mand

Politi: Alle Kongsberg-ofre blev dræbt med stikvåben

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Odder

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Odder

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

AC Horsens For abonnenter

Fik et skud af egen medicin: Disse ting lærte AC Horsens i uskøn pointdeling mod Vendsyssel

Odder

Kørte fra Odder til Gudme for at se håndbold lørdag: Kampen blev dog først spillet søndag

Annonce