Annonce
Hedensted

Frisører og fodplejere er tilbage på plejehjem: 86-årige Johanne håber på flere fremskridt

Johanne Jørgensen holder modet oppe, men hun synes, at coronarestriktionene er i vejen for mange ting. Hun kommer fra Hvirring og bor på Møllebo Plejehjem i Rask Mølle. Foto: Emil Fibiger
Kommunens plejehjem må igen byde frisører og fodplejere indenfor. 86-årige Johanne Jørgensen gør brug af muligheden. Hun håber, at plejehjemmene snart kan åbne for pårørende og frivillige også.
Annonce

Rask Mølle: Plejehjemmene i Hedensted Kommune har nu fået grønt lys til at åbne for servicefag.

Det betyder, at frisørerne og fodplejerne, der er normalt er tilknyttet plejehjemmene, kan vende tilbage og tage imod beboere i lokaler med en vis afstand til fællesrum og boliger.

På Møllebo Plejehjem gør den 86-årige beboer Johanne Jørgensen brug af muligheden.

- Jeg skal have fodpleje og ordnet hår. Så nu sker der noget, siger hun, da Folkebladet tidligere på ugen talte med hende.

Johanne Jørgensen håber, at der også snart åbnes for frivillige og pårørende.

Hun må undvære aktiviteter som gymnastik og sang, og hun har ikke set sine børnebørn og oldebørn i et godt stykke tid. Selvom hun er ved godt mod, gør det lidt ondt.

- Det er noget mærkeligt noget med den corona. Den går ud over så meget. Det må snart være ovre med den, siger hun.

- Næste skridt må være at beboere og pårørende kan mødes i forlokaler på plejehjemmene, siger udvalgsformand for social omsorg, Allan Petersen (DF). Han ses her med leder af beboer på Møllebo Plejehjem, Johanne Jørgensen, og plejehjemsleder Dorthe Nielsen. Foto: Emil Fibiger
Annonce

Svært at erstatte nærhed

Det er Hedensted Kommune, der med afsæt i Sundhedsstyrelsens retningslinjer beslutter, hvornår restriktionerne skal løsnes yderligere.

I denne uge er der på Møllebo også blevet holdt gudstjeneste for første gang siden coronalukningen.

De små skridt frem mod normalitet er vigtige. For beboerne og deres pårørende føler savn, fortæller plejehjemsleder Dorthe Nielsen.

- Selvom vi kompenserer, det vi kan, så savner de deres nære. Og de nære savner at komme ind og se, hvordan det går. Flere har haft deres daglige gang her. De hjælper måske med at gøre rent. De drager omsorg, og de genopfrisker minder. Den nærhed kan vi ikke genskabe, siger Dorthe Nielsen.

Annonce

Besøg som næste skridt

Hun håber, det næste skridt bliver at åbne døren for pårørende.

- Det her går jo kun om sommeren, siger Dorthe Nielsen om udendørsbesøg.

Folkebladet besøger plejehjemmet på invitation af udvalgsformand for social omsorg, Allan Petersen (DF), der i denne tid må nøjes med at se plejehjemmene udefra som alle andre.

Han har tidligere sagt, at han vil forsøge at åbne besøgsrum for pårørende.

Han vil dog ikke trumfe noget igennem hen over hovedet på forvaltningen og plejehjemmene.

- Jeg har også et ansvar over for personalet. De er som mange andre nervøse for, at noget går galt, og at en smitte bryder ud. Men jeg synes, det er noget, vi skal kigge på som næste skridt. Også så pårørende kan komme ind og sige tillykke og få et stykke lagkage ved fødselsdage, siger Allan Petersen.

Onsdag blev der holdt gudstjeneste på Møllebo Plejehjem. Det var den første på stedet siden coronanedlukningen. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce