Annonce
112

Frisør i Horsens holdt åbent trods forbud: Sigtet for at overtræde corona-regler

En frisør i Horsens er blevet sigtet for at overtræde forbuddet mod at holde åbent. Det oplyser Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Sigi Thiru
Sydøstjyllands Politi har sigtet en frisør i Horsens for at overtræde de regler, der gør, at bl.a. frisører skal holde midlertidigt lukket for at hindre, at coronasmitte spredes.

Horsens: En frisør i Horsens er blevet sigtet for at holde åbent, selvom det i øjeblikket ikke er tilladt på grund af faren for at sprede coronasmitte i samfundet.

Det oplyser kommunikationschef Ulla Kaspersen fra Sydøstjyllands Politi.

Hun ønsker ikke at oplyse nærmere detaljer om, hvilken frisør der er tale om, om frisøren havde kunder, da politiet kom forbi, eller i det hele taget nærmere omstændigheder omkring sigtelsen.

- Der er rejst en sigtelse mod en frisør. I det ligger der jo, at frisøren havde kunder, selvom det ikke er tilladt ifølge særloven, siger Ulla Kaspersen, som heller ikke vil oplyse, hvordan frisøren reagerede på sigtelsen.

Annonce

28 anmeldelser på to døgn

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at man i hele politikredsen har modtaget i alt 28 anmeldelser om mulige overtrædelser af særloven i løbet af de seneste to døgn.

Anmeldelserne handler især om mulige overtrædelser af forbuddet mod større forsamlinger. 12 gange har borgere anmeldt større forsamlinger omkring en pølsevogn, en kiosk, i et firma, på en skaterbane, på fodboldbaner og i en p-kælder. Hertil kommer otte anmeldelser om frisører, værtshuse og restauranter, der trodser påbuddet om, at de skal holde lukket.

I langt de fleste tilfælde har der været tale om misforståelser, som ikke har resulteret i sigtelser - eller også har der været tale om, at der ikke har været nogen overtrædelse af loven, da politiet nåede frem, oplyser Sydøstjyllands Politi.

- Det går godt

Generelt er det da også politiets opfattelse, at befolkningen er gode til at overholde reglerne, lyder det fra Ulla Kaspersen.

- Vi synes, det går superflot. Det startede rigtig fint, da loven trådte i kraft, og det går stadig fint, siger kommunikationschefen, som også oplyser, at politiet løbende er i kontakt med både borgere og virksomhedsejere, som man guider på vej til at overholde de nye regler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce