Annonce
112

Frisør i Horsens holdt åbent trods forbud: Sigtet for at overtræde corona-regler

En frisør i Horsens er blevet sigtet for at overtræde forbuddet mod at holde åbent. Det oplyser Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Sigi Thiru
Sydøstjyllands Politi har sigtet en frisør i Horsens for at overtræde de regler, der gør, at bl.a. frisører skal holde midlertidigt lukket for at hindre, at coronasmitte spredes.
Annonce

Horsens: En frisør i Horsens er blevet sigtet for at holde åbent, selvom det i øjeblikket ikke er tilladt på grund af faren for at sprede coronasmitte i samfundet.

Det oplyser kommunikationschef Ulla Kaspersen fra Sydøstjyllands Politi.

Hun ønsker ikke at oplyse nærmere detaljer om, hvilken frisør der er tale om, om frisøren havde kunder, da politiet kom forbi, eller i det hele taget nærmere omstændigheder omkring sigtelsen.

- Der er rejst en sigtelse mod en frisør. I det ligger der jo, at frisøren havde kunder, selvom det ikke er tilladt ifølge særloven, siger Ulla Kaspersen, som heller ikke vil oplyse, hvordan frisøren reagerede på sigtelsen.

Annonce

28 anmeldelser på to døgn

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at man i hele politikredsen har modtaget i alt 28 anmeldelser om mulige overtrædelser af særloven i løbet af de seneste to døgn.

Anmeldelserne handler især om mulige overtrædelser af forbuddet mod større forsamlinger. 12 gange har borgere anmeldt større forsamlinger omkring en pølsevogn, en kiosk, i et firma, på en skaterbane, på fodboldbaner og i en p-kælder. Hertil kommer otte anmeldelser om frisører, værtshuse og restauranter, der trodser påbuddet om, at de skal holde lukket.

I langt de fleste tilfælde har der været tale om misforståelser, som ikke har resulteret i sigtelser - eller også har der været tale om, at der ikke har været nogen overtrædelse af loven, da politiet nåede frem, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Annonce

- Det går godt

Generelt er det da også politiets opfattelse, at befolkningen er gode til at overholde reglerne, lyder det fra Ulla Kaspersen.

- Vi synes, det går superflot. Det startede rigtig fint, da loven trådte i kraft, og det går stadig fint, siger kommunikationschefen, som også oplyser, at politiet løbende er i kontakt med både borgere og virksomhedsejere, som man guider på vej til at overholde de nye regler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce