Annonce
Horsens

Fra buffet til burger: Kendt burgerkæde rykker ind i Bytorvet

Restaurant-lokalerne med den centrale placering i Bytorvet ligger lige nu øde hen, men snart skal her summe af liv, fortæller centerdirektør Anette Vestergaard, som glæder sig over at kunne præsentere The Burger Concept som ny lejer af lokalerne. Foto: Ingeborg Faurholt
Først var der bryghus, så buffet-café, og nu skal der serveres burgere midt i Bytorv Horsens. Café Bytorv er lukket og slukket, og snart åbner The Burger Concept.

Horsens: I godt seks år har Café Bytorv serveret frokost- og aftenbuffet i den centrale placering midt i Bytorv Horsens, men det er slut nu.

Sorte gardiner er nu trukket for bag nedrullede stål-gitre, og facadeskiltene over indgangspartiet er væk. Det har ikke været muligt for Horsens Folkeblad at træffe indehaver af Café Bytorv, Nail Bayram, men Anette Vestergaard, der er direktør i Bytorv Horsens, bekræfter, at cafeen er rykket ud - den havde sidste åbningsdag i lørdags, den 29. februar, oplyser hun.

Til gengæld rykker en ny lejer ind, nemlig The Burger Concept - en kæde, som i løbet af de seneste par år har etableret sig i Egå, Silkeborg, Viborg, Holstebro og Odense. Burger-restauranten i Bytorv Horsens bliver den sjette i rækken.

- Denne gang er det Horsens, der står for skud, og vi glæder os til at slå dørene op i Bytorvet, lyder det i et Facebook-opslag fra kæden.

Simon Frank Jakobsen, der står bag burgerkæden sammen med sin bror Morten Frank Jakobsen, bekræfter, at The Burger Concept åbner i de centrale bytorv-lokaler, hvor Café Bytorv senest har haft til huse.

- Vi overtager lokalerne 10. marts, og så skal håndværkerne straks i gang, siger han.

Han forventer at kunne slå dørene op i begyndelsen af april, men den endelige åbningsdato er i hænderne på håndværkerne, siger han.

Brødrene Simon Frank Jakobsen (t.v.) og Morten Frank Jakobsen har udviklet deres burgere i samarbejde med anerkendte kokke i Aarhus, fortæller Simon. Her er de fotograferet foran deres burgerbar i Holsterbro, kort før den åbnede sidste år. Horsens-filialen bliver den sjette i kæden. Arkivfoto: Ninna Pirchert

Burgere i gården

Brødrene åbnede den første burger-restaurant i Egå i 2017, og planen var, at deres mor skulle lave burgerne, mens de selv solgte dyrefoder. Men burger-branchen indfangede brødrene, og de fik lyst til, at biksen i Egå skulle blive til en hel kæde. Målet er, at den skal være landsdækkende - og med tiden måske endda sprede sig udover Danmarks grænser, siger Simon Jakobsen.

Kæden satser på burgere af god kvalitet, hvor gode råvarer og den gode smagsoplevelse er i fokus, fortæller han.

- Jeg ved ikke, om det er for meget at kalde dem gastronomiske burgere. Men vi har haft kendte kokke i Aarhus til at hjælpe med udviklingen, og vi har burgere med forskellige elementer som for eksempel fransk trøffelsauce - og selvfølgelig vores egen udgave af en klassisk burger.

En burger skal bid for bid være en rejse af smagsoplevelser, mener brødrerne, som også gør en dyd ud af indretning, så der er lækre omgivelser at nyde smagsoplevelsen i, fortæller Simon Jakobsen.

- Og med lejemålet i Bytorv Horsens bliver det bestemt ingen undtagelse. Vi får også adgang til gårdhaven med det idylliske miljø mellem de fredede bygninger. Det er fuldstændig fantastisk, at vi kan inddrage det, og vi satser på at få en godt samarbejde med arrangørerne af livemusik i Apotekergården, så vi sammen kan skabe rammer for en rigtig god og hyggelig oplevelse i gården, fastslår han.

Annonce

Flere nye spisesteder kommer til

I august sidste år fik Bytorv Horsens ny ejerkreds med selskabet Scandinavian Shopping Center Partners (SSCP) i spidsen. SSCP satte sig straks for at give Bytorv Horsens nyt liv.

Det skal blandt andet ske med en ombygning af centrets førstesal, som får helt ny planløsning. Samtidig rokerer en række butikker, og nogle udvider. Det gælder blandt andre Sport 24, der bliver cirka en halv gang større, og H&M, der lægger cirka 400 kvadratmeter oveni de nuværende 2000 for at skabe plads til bolig- og interiør-konceptet H&M Home.

- Projekterne er i fuld gang. Sport 24 er flyttet til to midlertidige lokaler, mens der ombygges i deres eget, og butikkerne Zizzi og Change er netop flyttet og genåbnet i den anden side af centret for at gøre plads til H&M-udvidelsen. Alt kører som planlagt, fortæller centerdirektør Anette Vestergaard.

Flere nye spisesteder har også meldt klar til at rykke ind i det ny Bytorv Horsens i løbet af året. Det gælder restauranten Dalle Valle, kaffe- og spisestedet Café A samt et nyt kebab-koncept, der kalder sig And Kebab.

Konkrete åbningsdatoer er endnu ikke på plads for nogen af de nye lejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce