Annonce
Horsens

Fortsat fremgang: 1066 studerende optaget på VIA i Horsens

VIA University College Campus Horsens optager i år flere studerende, end de gjorde i 2019. Arkivfoto: Morten Pape
Ved midnat fik de mange håbefulde ansøgere at vide, om de er blevet optaget på den uddannelse, som de har søgt. 1066 unge er blevet optaget på VIA i Horsens.

Horsens: Det er ganske naturligt, hvis mange unge har siddet ekstra længe ved computeren mandag aften.

I nat fik de nemlig at vide, om de er blevet optaget på en videregående uddannelse - og i så fald hvilken.

Dermed kan det nu gøres op, hvor mange studerende de forskellige uddannelser har taget ind, og resultatet hos VIA University Colleges afdeling i Horsens er, at 1066 nye studerende har fået plads. Det er en fremgang på 2,1 procent i forhold til sidste år, da antallet var 1044.

Annonce

- Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag. Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op,” siger Gitte Sommer Harrits, der er prorektor og dermed den øverste ansvarlige for VIA's 11 uddannelser i Region Midtjylland.

Flere pædagogstuderende

En af de uddannelser, som især har bidraget til det forhøjede antal optagne, er pædagoguddannelsen. Faktisk er der så mange, der har søgt, at der slet ikke er plads til flere pædagogstuderende på Campus Horsens. 155 studerende er blevet optaget på studiet, hvilket er det maksimalt mulige. Det er 12,3 procent flere end sidste år.

Pædagoguddannelsen har dog ligesom flere andre uddannelser fået ekstra gunstige vilkår for et stort optag som følge af coronakrisen. De unge har i øjeblikket ikke ret gode muligheder for at rejse ud af landet for at opleve andre dele af verden, ligesom det i kølvandet på de økonomiske konsekvenser af krisen også kan være sværere at finde et arbejde.


Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op.

Gitte Sommer Harrits, prorektor


Begge dele kan smitte af på de unges lyst til at tage et sabbatår, inden de læser videre, og derfor har der fra politisk side været et ønske om, at der blev oprettet ekstra studiepladser. Det har VIA kvitteret for med 200 ekstra studiepladser, hvoraf de 11 er gået til pædagoguddannelsen, der har taget dem allesammen i brug.

Annonce

Efteroptag

Selvom der ikke er plads til flere nye pædagogstuderende på Campus Horsens, er det fortsat muligt at ansøge om en såkaldt standbyplads. Det er en plads, der åbnes, hvis en allerede optaget studerende springer fra.

Og faktisk forventer VIA fortsat at modtage masser af ansøgninger. Der er nemlig stadig ledige pladser på nogle af uddannelserne - blandt andet ingeniør, markedsføringsøkonom, produktionsteknolog og bygningskonstruktør. De er blandt de uddannelser, man kan søge, hvis man har fået afslag på sit førstevalg.

- Vi forventer et efteroptag på op mod 500 ekstra studerende, der søger vores ledige studiepladser frem til studiestart omkring 1. september. Studievejlederne i VIA sidder nu parate til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind i de kommende uger, siger Gitte Sommer Harrits, som kraftigt opfordrer de unge til at overveje en anden uddannelse, hvis de har fået afslag på deres førsteprioritet.

Svaret på ansøgningerne gives hvert år 28. juli.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce