Annonce
112

Forsvarer er meget tilfreds - men ikke med politiets efterforskning

Nima Nabipour har været stædig og vedholdende på sin klients vegne. Det var medvirkende til, at den 32-årige mand blev frifundet i fire ud af fem forhold og derfor kunne nøjes med otte månedes fængsel, som allerede er afsonet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Forsvarer Nima Nabipour fik onsdag sin klient frifundet i fire ud af fem forhold ved Retten i Kolding. Det skyldtes ikke mindst, at han krævede yderligere efterforskning i sagen, fortæller han.

Kolding/Horsens: Databedrageri, grov vold, ulovlig tvang og forsøg på røveri.

Disse fire alvorlige tiltalepunkter blev en 32-årig mand fra Horsens frikendt for ved Retten i Kolding onsdag eftermiddag.

Manden blev meldt til politiet i foråret 2018 af sin ekskæreste, som blandt andet beskyldte ham for at have udsat hende for noget nær et rædselsregime i deres fælles hjem i Horsens med vold, trusler og tvang.

Da sagen første gang blev behandlet ved Retten i Kolding i efteråret 2018, bad den 32-åriges forsvarer om, at de korrespondancer, der fandtes mellem parterne i sagen, burde indgå som en del af efterforskningen.

Det har betydet, at sagen blev udsat, så politiet kunne indhente materialet. Og efter yderligere tre udsættelser er sagen først nu blevet afgjort.

Men forsvarer Nima Nabipour er ikke ked af, at han dengang krævede det ekstra materiale. Han mener nemlig, at beskederne mellem den 25-årige kvinde og 32-årige mand har været med til at frifinde hans klient - blandt andet fordi intet i deres korrespondance har indikeret, at deres forhold var præget af vold. Tværtimod.

Stof til eftertanke

- Min klient er meget glad, fordi han er blevet frifundet i de mest væsentlige forhold. Forhold, som han formentlig kun er blevet tiltalt i, fordi vi fra starten ikke havde fået al bevismaterialet, siger Nima Nabipour og fortsætter:

- Det er efterforskernes ansvar at finde frem til det materiale, og jeg håber, at man til en anden gang vil sikre sig, at man har alt det relevante materiale, inden der rejses tiltale.

I Danmark, i modsætning til eksempelvis USA, foretager forsvarsadvokater ikke deres egen efterforskning. Det er politiets pligt og ansvar, understreger Nima Nabipour.

- Det burde ikke have være nødvendigt, at jeg skulle bede om yderligere efterforskning, men det er glædeligt, at domstolen valgte at imødekomme det og på den måde satte retssikkerheden over sagsbehandlingstiden, siger han.

Annonce

Timers arbejde

Nima Nabipour fortæller, at han op til retssagen i Kolding har brugt utallige timer på at gennemgå de korrespondancer, der blev fundet mellem hans klient og den 25-årige kvinde.

Korrespondancer, som han da også brugte lang tid på at dokumentere i retten. Det viste sig at være tid godt givet ud for hans 32-årige klient, der kunne forlade retten som en fri mand.

Nima Nabipours navn klinger måske bekendt, fordi han også var Britta Nielsens forsvarer i den store svindelsag fra Socialstyrelsen.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Live: AC Horsens  jagter en pokaloverraskelse

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Hedensted

Lyt til podcasten: Grøn energi er gået i hårdknude i Glud

Annonce