Annonce
112

Forsvarer er meget tilfreds - men ikke med politiets efterforskning

Nima Nabipour har været stædig og vedholdende på sin klients vegne. Det var medvirkende til, at den 32-årige mand blev frifundet i fire ud af fem forhold og derfor kunne nøjes med otte månedes fængsel, som allerede er afsonet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Forsvarer Nima Nabipour fik onsdag sin klient frifundet i fire ud af fem forhold ved Retten i Kolding. Det skyldtes ikke mindst, at han krævede yderligere efterforskning i sagen, fortæller han.

Kolding/Horsens: Databedrageri, grov vold, ulovlig tvang og forsøg på røveri.

Disse fire alvorlige tiltalepunkter blev en 32-årig mand fra Horsens frikendt for ved Retten i Kolding onsdag eftermiddag.

Manden blev meldt til politiet i foråret 2018 af sin ekskæreste, som blandt andet beskyldte ham for at have udsat hende for noget nær et rædselsregime i deres fælles hjem i Horsens med vold, trusler og tvang.

Da sagen første gang blev behandlet ved Retten i Kolding i efteråret 2018, bad den 32-åriges forsvarer om, at de korrespondancer, der fandtes mellem parterne i sagen, burde indgå som en del af efterforskningen.

Det har betydet, at sagen blev udsat, så politiet kunne indhente materialet. Og efter yderligere tre udsættelser er sagen først nu blevet afgjort.

Men forsvarer Nima Nabipour er ikke ked af, at han dengang krævede det ekstra materiale. Han mener nemlig, at beskederne mellem den 25-årige kvinde og 32-årige mand har været med til at frifinde hans klient - blandt andet fordi intet i deres korrespondance har indikeret, at deres forhold var præget af vold. Tværtimod.

Stof til eftertanke

- Min klient er meget glad, fordi han er blevet frifundet i de mest væsentlige forhold. Forhold, som han formentlig kun er blevet tiltalt i, fordi vi fra starten ikke havde fået al bevismaterialet, siger Nima Nabipour og fortsætter:

- Det er efterforskernes ansvar at finde frem til det materiale, og jeg håber, at man til en anden gang vil sikre sig, at man har alt det relevante materiale, inden der rejses tiltale.

I Danmark, i modsætning til eksempelvis USA, foretager forsvarsadvokater ikke deres egen efterforskning. Det er politiets pligt og ansvar, understreger Nima Nabipour.

- Det burde ikke have være nødvendigt, at jeg skulle bede om yderligere efterforskning, men det er glædeligt, at domstolen valgte at imødekomme det og på den måde satte retssikkerheden over sagsbehandlingstiden, siger han.

Annonce

Timers arbejde

Nima Nabipour fortæller, at han op til retssagen i Kolding har brugt utallige timer på at gennemgå de korrespondancer, der blev fundet mellem hans klient og den 25-årige kvinde.

Korrespondancer, som han da også brugte lang tid på at dokumentere i retten. Det viste sig at være tid godt givet ud for hans 32-årige klient, der kunne forlade retten som en fri mand.

Nima Nabipours navn klinger måske bekendt, fordi han også var Britta Nielsens forsvarer i den store svindelsag fra Socialstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce