Annonce
112

Forsvarer er meget tilfreds - men ikke med politiets efterforskning

Nima Nabipour har været stædig og vedholdende på sin klients vegne. Det var medvirkende til, at den 32-årige mand blev frifundet i fire ud af fem forhold og derfor kunne nøjes med otte månedes fængsel, som allerede er afsonet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Forsvarer Nima Nabipour fik onsdag sin klient frifundet i fire ud af fem forhold ved Retten i Kolding. Det skyldtes ikke mindst, at han krævede yderligere efterforskning i sagen, fortæller han.

Kolding/Horsens: Databedrageri, grov vold, ulovlig tvang og forsøg på røveri.

Disse fire alvorlige tiltalepunkter blev en 32-årig mand fra Horsens frikendt for ved Retten i Kolding onsdag eftermiddag.

Manden blev meldt til politiet i foråret 2018 af sin ekskæreste, som blandt andet beskyldte ham for at have udsat hende for noget nær et rædselsregime i deres fælles hjem i Horsens med vold, trusler og tvang.

Da sagen første gang blev behandlet ved Retten i Kolding i efteråret 2018, bad den 32-åriges forsvarer om, at de korrespondancer, der fandtes mellem parterne i sagen, burde indgå som en del af efterforskningen.

Det har betydet, at sagen blev udsat, så politiet kunne indhente materialet. Og efter yderligere tre udsættelser er sagen først nu blevet afgjort.

Men forsvarer Nima Nabipour er ikke ked af, at han dengang krævede det ekstra materiale. Han mener nemlig, at beskederne mellem den 25-årige kvinde og 32-årige mand har været med til at frifinde hans klient - blandt andet fordi intet i deres korrespondance har indikeret, at deres forhold var præget af vold. Tværtimod.

Stof til eftertanke

- Min klient er meget glad, fordi han er blevet frifundet i de mest væsentlige forhold. Forhold, som han formentlig kun er blevet tiltalt i, fordi vi fra starten ikke havde fået al bevismaterialet, siger Nima Nabipour og fortsætter:

- Det er efterforskernes ansvar at finde frem til det materiale, og jeg håber, at man til en anden gang vil sikre sig, at man har alt det relevante materiale, inden der rejses tiltale.

I Danmark, i modsætning til eksempelvis USA, foretager forsvarsadvokater ikke deres egen efterforskning. Det er politiets pligt og ansvar, understreger Nima Nabipour.

- Det burde ikke have være nødvendigt, at jeg skulle bede om yderligere efterforskning, men det er glædeligt, at domstolen valgte at imødekomme det og på den måde satte retssikkerheden over sagsbehandlingstiden, siger han.

Annonce

Timers arbejde

Nima Nabipour fortæller, at han op til retssagen i Kolding har brugt utallige timer på at gennemgå de korrespondancer, der blev fundet mellem hans klient og den 25-årige kvinde.

Korrespondancer, som han da også brugte lang tid på at dokumentere i retten. Det viste sig at være tid godt givet ud for hans 32-årige klient, der kunne forlade retten som en fri mand.

Nima Nabipours navn klinger måske bekendt, fordi han også var Britta Nielsens forsvarer i den store svindelsag fra Socialstyrelsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce