Annonce
HH Elite

Formen har svigtet, men HH Elites VM-svensker meldte sig ind igen i de afgørende minutter: - Det er derfor, at jeg kom hertil

Ovenpå flere kampe under par, vågnede Nina Dano pludselig til dåds i de sidste 20 minutter mod Team Esbjerg. Efter en anonym, målløs første halvleg, lavede svenskeren én assist, træk to straffekast og scorede fire gange, da kampen skulle afgøres. Foto: Ole Nielsen.
Meget pres hviler på Nina Dano, der i øjeblikket er den eneste venstrehåndede mulighed i HH Elites bagkæde. Formen har haltet på det seneste, men mod Team Esbjerg fik hun måske fjernet en mental blokade.

Horsens: Nina Dano er én af to HH Elite-spillere, hvis navn der står "27" ud for, når man kigger på spillerstatistikkerne for den indeværende sæson i kvindeligaen. Det er lig med samtlige kampe, holdet har spillet.

Det er i sig selv et vidnesbyrd om, at svenskeren, der i december spillede VM for Sverige, er en vigtig brik for HH Elite, men også bemærkelsesværdigt, når man tager i betragtning, at heller ikke Dano selv har været forskånet for skadesregnen og både spillede igennem nogle mindre rygproblemer i efteråret og i februar var ramt af en muskelskade i låret.

Noget, der kan være en del af forklaringen på, at formkurven på det seneste har taget et dyk: I HH Elite seneste otte kampe, snitter hun 3,25 mål pr. kamp - mindre end hun præsterede i løbet af efterårssæsonen og en halvering af den flotte form, hun tog med fra VM-slutrunden og ind i de første kampe i 2022.

Annonce

Dertil har fejlprocenten været for høj, skudprocenten lav og udfaldene i løbet af kampene for lange.

De svingende præstationer skal dog ses i lyset af den tunge mængde spilletid, som kun er taget til, efter Maria Holms skade har efterladt 21-årige Dano som eneste venstrehåndsspiller i bagkæden.

Ved, hvad man er i stand til

I HH Elites seneste kamp mod Team Esbjerg viste svenskeren dog, at den tendens kan være på vej til at vende. Her var hun mod kampens slutning en af hovedarkitekterne bag, at holdet stjal point fra guldfavoritterne - med én assist, to tilkendte straffekast og fire mål på 20 minutter.

Efter kampen fremhævede Dano, at hun har haft svært ved at spille sig "varm" i kampene.

- Jeg ved egentlig ikke helt, hvad der ligger bag. Noget af det er sikkert oven i hovedet, siger Nina Dano, som ikke lægger skjul på, at hun glæder sig over og henter motivation i udsigten til flere slutspilskampe.

- Det var derfor, at jeg kom hertil: At klubben var klare i mæglet og viste vilje til at forfølge ambitionen om top otte - og at gøre det godt i slutspillet, siger Nina Dano.

Mandag venter endnu et skridt i den målsætning, når HH Elite møder Herning-Ikast Håndbold.

- Vi har tænkt os at slås og tage så mange point som muligt. Så må vi se, hvor mange det bliver, og om det rækker til mere. Efter kampen (mod Esbjerg, red.) ved vi, hvad vi er i stand til.

Herning-Ikast Håndbold-HH Elite

Der er garanteret et brag af en kamp, når HH Elite mandag drager til det midtjyske og står overfor Herning-Ikast Håndbold, som man mødte senest i Forum Horsens for bare 15 dage siden.

Dengang vandt et stærkt skadesplaget HH Elite højest overraskende 21-20, og Herning-Ikast Håndbold vil med garanti være revanchelysten ovenpå den kamp. Alt imens Horsens-mandskabet ligeledes topmotiverede, efter man gjorde tæt på den perfekte slutspilsentré med et uafgjort resultat mod Team Esbjerg.

Sidst holdene spillede i Sportscenter Ikast blev det til et gedigent HH-nederlag på 30-23, men den kamp synes et saga blot - og matchningen anderledes tæt i denne omgang.

- Herning Ikast-forsvaret er på samme niveau som Esbjergs, så der skal bygges videre på de 27 mål, vi lavede sidst. Som minimum skal vi have stablet en lige så god defensiv sammen igen og se, om vi kan få skabt lidt flere redninger, siger Jan Leslie.

Derudover satser HH-cheftræneren på, at midtjydernes kampprogram kan blive en faktor.

- De spillede sidste søndag, igen onsdag, lørdag og mod os mandag. Jeg har selv prøvet det mange gange, og det er noget vi skal se, om vi kan udnytte på banen, siger Jan Leslie.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce